BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #774339 przez joasia10015
:kiss: :kiss: :kiss: moniak milion całusków dla Kacperka :kiss: :kiss: :kiss:
No i piąteczka od Mikusia :blink: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774352 przez tweety
buziaki dla Mikolajka i Irinki

11 lata 2 miesiąc temu #774355 przez vika
JOASIU z tego co kojarzę to OLGA podaje rozcieńczony sok z malin, ja kaszkę robię samą z wodą wychodzi maleńka porcja i tak daje,jakoś zjada choć dziś nie dałam wcale :angry: :huh: Tośka dziś zjadła 3* mm tak około 110-120 nie wiem co jest je coraz mniej i coraz dłużej muszę się prosić by zjadła :huh: :huh: :huh: obiadek zjadła bardzo ładnie no ale znowu wyszły 4 dania na dzień :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #774363 przez Olga60
Tak, podaję Nataszy domowej roboty sok malinowy. A kaszkę manną dodaję do kaszki mleczno-ryżowej, pół łyżeczki.

11 lata 2 miesiąc temu #774389 przez joasia10015
Ufff to jestem spokojniejsza :) Bo dopiero jak dodałam soku to pomyślałam :cheer:
Jak dobrze że was mam ;)

11 lata 2 miesiąc temu #774393 przez Olga60
Joasia spokojnie, maliny stąd wiem że można podawać, bo kiedyś kupiłam deserek po 4 m-cu który min zawierał maliny :)

11 lata 2 miesiąc temu #774404 przez joasia10015
Ha,ha wiesz co Olga bo te maliny to mi sie skojarzyły z piciem soku w ciazy-jest nie wskazany bo moze wywołac skurcze czy jakos tak co nie? Głupia jestem,wiem ale poprostu tak mi sie skojarzyło ;)

11 lata 2 miesiąc temu #774447 przez KarinaM
1:30 pierwsze karmienie w nocy jest. Będzie następne czy wytrzyma do rana? Albo obudzi się o 5:30 i stwierdzi że już wyspana. Lecę spać bo nie wiadomo co przyniesie los.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #774450 przez munnecabrava
Joasiu sok z malin w ciąży można pić ja piłam całą ciążę. Maliny nie szkodzą nie wolno pić naparu i teraz nie chce was wprowadzić w błąd albo z liści albo z pędów. :)

Co do dzieciów nie wiem, a jeśli chodzi o słoiczki to ja się czasem zastanawiam o co kaman bo z jednej firmy coś jest od 4 z innej od 6 ?? i bądź tu mądry :)
Nawet ostatnio widziałam kaszkę z czekoladą ;>

Ja zaczęłam mysi dawać jogurciki narazie takie z owocami z hippa.

A teraz m0oja terrorystka leży i ogląda baje :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Musiałabym na basen pójść bo mój kręgosłup jest tak umęczony :P

Dziewczyny może ja glupia jestem ale czemu wy już wprowadzacie gluten ? Czy on nie jest złym składnikiem diety ? I generalnie u dzieci na modyfiku powinien być wprowadzany po 6 msu ?

Kurcze poluję na jeszcze jedną matę dla młodej taką z piszcząymi zwierzątkami :)

A dzisaj wpadaja do mnie wieczorem przyjaciółki :D hrhrhr będą plotaski ... znów się nie wyśpie. Widziy się geeralnie dość często ale ostatnio ja mialam powrót do pracy druga była na wakacjach trzecia się rozchorowała i tak się zrobił już prawie miesiąc.

11 lata 2 miesiąc temu #774451 przez KarinaM
No Kasiu dała Ci czadu młoda. Moja wstała o 5:20 i gadała w łóżeczku ale po pół godziny musiałam zabrać Ją do nas do łóżka. O 6:00 dałam jeść i Irina próbuje usnąć u nas na łóżku (zakładając pieluchę na buzię) ale z marnym skutkiem a ja już nie położę się. Ona pewnie też nie uśnie.

Muszę rano iść do Lidla po leginsy dla siebie i może ten sweterek. No i chcę zobaczyć ten kosz na bieliznę do łazienki.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #774472 przez Olga60
m-brava odpowiedź na Twoje pytanie :)

Najnowsze badania specjalistów w żywieniu niemowląt wykazały, że warto jest wprowadzić do diety maleństwa gluten już po ukończeniu przez nie 4. lub 5. miesiąca życia – w zależności od tego, czy karmisz piersią, czy mlekiem modyfikowanym.Wczesne wprowadzanie glutenu ma na celu zapobieganie wystąpieniu w przyszłości choroby trzewnej, tzw. celiakii. Glutenem nazywamy niektóre białka roślinne, występujące w zbożach: pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Wprowadzanie produktów glutenowych do jadłospisu należy podzielić na etapy. Właśnie przyszła pora na pierwszy z nich!I etap – ekspozycja, czyli stopniowe wprowadzanie glutenu w małych dawkach. Etap ten powinien trwać 2 miesiące, niezależnie od sposobu karmienia.

Jeśli karmisz piersią

... w 5. miesiącu możesz podać pierwsze przeciery owocowe i warzywne oraz zupkę jarzynową, w ilości 100 ml jeden raz dziennie. Dodawaj do niej 2-3 g produktu glutenowego, – czyli np. ok. 1,5 łyżki stołowej kaszki ryżowo-pszennej z jabłkami i gruszkami BoboVita (1,5 łyżki odpowiada 2-3g produktu glutenowego, gdyż kaszka zawiera także bezglutenowy ryż) albo 1 łyżkę stołową wieloowocowej bezmlecznej kaszki manny BoboVita.

Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym

... w 5. miesiącu możesz podać pierwsze posiłki uzupełniające: soczki, zupki, przeciery owocowe i warzywne, zgodnie z ilością podaną w schemacie i zgodnie z oznaczeniem wiekowym na opakowaniu. Z wprowadzeniem glutenu do diety dziecka, należy poczekać jeszcze miesiąc.W 6. miesiącu wprowadź do diety dziecka pierwsze produkty glutenowe w ilości 2-3 g na 100 ml posiłku.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774556 przez tysiiiak
Ehhh noc raczej kiepskawa :dry: Pierwsza pobudka na jedzonko o 1 :dry: Potem obudził się o 4.40 z wielką chęcią do zabaw i o 5.40 udało mi się go ululać ;) pospalismy do 9 :)

Joasiu w ciąży nie wolno naparu z liści malin a nie soczku z malin :)

Vika i tu życzę Ci wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #774585 przez vika
Tysiak dziękuję :*

Uffffff u mnie ciężko z tym karmieniem ,normalnie tak jak by pluła na mleko :dry: już nie mam pomysłu wczoraj przez cały dzień zjadła około 340ml mleka i prawie duży słoiczek obiadu TO MLEKO MNIE NIEPOKOI obudziła się po 23 i wypiła całe 200 mm była bardzo głodna :huh: a od rana od nowa to samo obudziła się o 7 i dopiero przed 9 zjadła 140mm i pospała 30 min........już troszkę mniej się niepokoje bo na szczęście w nocy sama upomniała się o jedzenie CHOCIAŻ TYLE :)
COŚ JEJ SIĘ KASZKA ODWIDZIAŁA I NIE CHCE NAWET TROSZKĘ....LEDWO WCISKAM JEJ TĄ JEDNĄ ŁYŻKĘ... :huh:

Co do soków tu pisze jakie i od kiedy można podawać parenting.pl/portal/sok-dla-niemowlat

11 lata 2 miesiąc temu #774618 przez gusiek_kom
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Maluszków :)
Ane88 Ślicznota :) Mój Maksio też ma takie sterczące blond włoski :)
Dziewczyny czy Wasze maluszki mają już zęby? Ile :)? i jakie były objawy jak się wyrzynały?
Maksowi ślina się leje z buzi jak z kranu, plance non stop wkłada do buzi, nawet jak cycka je :)

W wolnej chwili zapraszam na bloga :) maksiowo1.blogspot.com/

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 2 miesiąc temu #774646 przez Daarikaa
vika a jakim smoczkiem je Tosia? moze ona sie denerwuje ze za wolno lub za szybko jej leci... u nas tak bylo...

Nocka dzis super od 21 do 5:30 potem do 8:15 a teraz ma drzemke wiec ja biore sie za obiad

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka