BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #773453 przez Sevilla
Monia Maksowi się jeszcze zdarza ulewać, ale lekarz nie widzi w tym nic groźnego ...

Karina żal się ile wlezie, po to tu jesteśmy ...jesteś również mamusią Igora, a nie tylko mamusią majową Iriny :)

Nie poznaje mojego dziecka, śpi jak aniołek, a jak się obudzi to jest płacz, piski niezadowolenia, maruda się zrobił ... i nie chce jeść. Dziś zmierzyłam mu temp z rana i miał 37,2, zazwyczaj ma 36,5 36,6, czy powinnam się martwić?????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #773458 przez Olga60
Dzień dobry :)

Karina szacunek małżonków w stosunku do siebie, ładny sposób odzywania, to się ceni, bo niestety pewne zasady zanikają a w zastępstwie wkracza coraz więcej chamstwa.

Vika a dlaczego małej w nocy podajesz rumianek?

11 lata 2 miesiąc temu #773474 przez vika
OLGA polozna kazala dawac rumianek parzony na dolegliwosci brzuszkowe,daje jej na noc lub w nocy jak chce pic....i widze,ze pomaga w dzien dostaje sok jablkowo/marchwiowy na rozluznienie kupki tez widze poprawe no i pijemy wode na ugaszenie pragnienia by sie przyzwyczaila:) wszystkie herbatki i inne soczki odstawilismy:)

11 lata 2 miesiąc temu #773477 przez Olga60
oj to bidulka, ale chociaż dobrze że chętnie pije takie rzeczy, bo Natasza wody łyk zrobi, ale za to teściowa dostarczyła sok malinowy wyrób własny z malin z ogródka, to jej z wodą podaję i chętnie pije.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #773516 przez vika
Olga nie do końca chętnie ale coraz ładniej jej to wychodzi :) z czasem się nauczy :)
czuje,że dziś będzie pokręcony dzień co do spania i jedzenia :huh: jakoś dziś wszystko robi wspak :angry: te ząbki dają się we znaki....Tośka już nie wie co ma włożyć do bużi bidulka mała :( tak mi jej szkoda....smarujemy maścią ale to tylko na chwilkę pomaga .....no nic mam nadziję,że szybko się przebiją :angry: :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #773600 przez joasia10015
Foto książkę zrobie na pewno tylko mąż mi zabarał laptopa i wiekszosc zdjec zabrał -wiec poczekam aż wróći :)
Karinko kurcze cięzka sprawa jak ma sie dwójkę lub wiecej dzieci i trzeba skupci sie na każdym dziecku -znam to :blush: :blush: Trudno to czasem pogodzic ale wiadomo że Igor to nadal dziecko i zwraca na siebie uwage właśnie w taki sposób :( Trzymam kciuki :blush:

Dziś Miki mnie zaskoczył -obudził sie w nocy TYLKO 2 razy :ohmy: KOło 1 w nocy i jakos koło 6 :ohmy: A o 3 sie przebudziłam i patrze co i jak a skubany na brzuch sie przekręcił przez sen i smacznie spał :blush:
U nas już dwa dni gluten i chyba skutków ubocznych brak ;)Kurcze piszecie o ulewaniu dzieci...jak dobrze że ani MIlosz ani Miki tego nie miał-nawet nie wiem co to znaczy :unsure:

Karinko miło że mąż tak sie do ciebie zwraca -czasem ludzie tak sie do siebie odnoszą ze ręce opadaja :huh: Mój małżonek do mnie mówi Joasia (co ZAWSZE mi sie podobało a nikt w domu tak do mnie nie mówił -tylko Asia,Aśka ... :P ) Ale w domu mówi DŻAGA,DŻEJ-LO,DZIUNIA,i MYCHA ...gdyby to ksiądz usłyszał :huh: :huh: :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #773601 przez demoniqe
KarinaM a angażujesz Igora w opiekę nad Iriną? Jak mojej siostrze urodziła się córka, z jej synkiem było podobnie, chociaż chodził do przedszkola jeszcze. Ale zaczęła angażować go we wszystko i mówić jaki jest potrzebny siostrze i jakoś zadziałało.
A agresywny zrobił się w szkole głównie przez komputer niestety, gry w które zaczął grać bo wszyscy grają, itp.

Od dziś daję Kubie w dzień mleko tylko butlą żeby sprawdzić ile zjada i na razie sukces! Rano 80 ml mleczka i 80 ml kaszki morelowej Nestle (mniam mniam sama bym ją zjadła), i o 12 180 ml mojego mleczka też, teraz ok 15 dam pół słoiczka zupki z kaszką manną i o 16 mleko przed drzemką jakieś 100 ml. No i na noc 180 ml z kleikiem dam i w nocy cycuś.

Ja kleik podaję 2 łyżeczki tylko na noc do mleka, w dzień nie. W dzień wyciskam sok z jednego jabłuszka i daję :)

11 lata 2 miesiąc temu #773610 przez Daarikaa
hej Sevilla trzymaj się!

my po spacerku, pogoda swietna az nie chce sie do domu wchodzic,ale juz byl czas na obiadek dzis wprowadzamy cielecinke

Moniaaa mojej tez zdarza sie ulewac i balam sie ze to od glutenu ale niby alergia na niego nie objawia sie poprzez ulewanie

Joasia chcialabym zobaczyc te pelzaki Mikiego:) moja tego nie robi bo ma za ciezka dupke hehe ;)

11 lata 2 miesiąc temu #773636 przez KarinaM
Demoniqe pani też pytała czy Igor pomaga przy Irinie i żeby Mu mówić jaki to On duży i potrzebny jest mi i Irinie. Więc pomaga jak tylko może i kiedy tylko ma ochotę. Bawi się z Nią bo Ona aż piszczy za Nim. Jak idę do łazienki to proszę żeby posiedzial z Nią i popilnowal. Jak przychodzę to daję Mu buziaka i dziękuję mówiąc że On to już duży chłopiec i mogę na Nim polegać. Przynosi mi pieluchy itp. Ale On i tak jest zazdrosny. Stwierdziłam że będę Go więcej przytulać i jeszcze więcej angażować Go do Iriny. Może dzisiaj będzie chciał dać Jej jeść? Wiadomo że pod moją kontrolą.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #773652 przez pauluska
Daarikaa miedzy innymi ulewaniem sie objawia a skad masz informacje ze nie ? Mi nawet pediatra mowil ze od glutenu ulewanie i brak przybierania na wadze

11 lata 2 miesiąc temu #773655 przez Daarikaa
Pauluska mi powiedziala polozna ze najczesciej jest wysypka na buzce

11 lata 2 miesiąc temu #773657 przez moniaaak
a mi pediatra powiedziała, że wysypka nie jest oznaka nietolerancji glutenu. Ile lekarzy tyle opinii.
Z drugiej strony konsultowałam się telefonicznie z koleżanką mamy, która jest pediatrą i mówi, że ulewanie to raczej nie po tym.
Póki co 2 dzień bez glutenu a dalej ulewa jak ulewał...Może tylko mniejsze ilości.

11 lata 2 miesiąc temu #773658 przez Daarikaa
moniia no widzisz i skad rodzic ma wiedziec co i jak skoro nawet lekarze nie wiedza.... hmmm :huh: :huh: :unsure: :unsure: :unsure:

moja niunia napewno ulewa bardziej po deserkach i sokach moze od kwasow zawartych w owocach, nie wiem ale rozumuje tak po swojemu i po obserwacjach

11 lata 2 miesiąc temu #773662 przez tysiiiak
Kuba też najbardziej ulewa po soczkach i mleku ale to od urodzenia :P po zupkach i deserkach raczej mu się nie zdarza :)

co za senny dzień B)

11 lata 2 miesiąc temu #773663 przez pauluska
haha dobre każdy co innego no ja wnioskuje że Iga na pewno po glutenie bo nigdy mi nie ulewała na palcach ręki mogę policzyć i to jak była malutka a jak dałam jej kaszkę to chlusnęła kilka razy więc u nas na pewno po tym i bardzo prukała i płakała a na drugi dzień świecące policzki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka