BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #772472 przez KarinaM
Ja podałam ilość zrobionego mleczka. Tzn wody 150ml i 5 miarek mleka + 2lyzeczki bardzo małe kleiku ryżowego. Miał on spowodować żeby rzadziej była główną ale nic nie daje. Wiadomo że jak wypije mniej mleka to szybciej będzie glodna. Ale ja nie daję na siłę. Nie chce to nie je. Może to źle ale jak kiedyś dałam jeszcze po odbiciu bo dużo zostawiła to ulala zaraz to czego nie chciała.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #772476 przez Daarikaa
u nas karmienia miej wiecej wygladaja tak:

7:30 160ml mleka
10:00 deserek (pol sloiczka lub caly)
12:00-12:30 mleko
16:00 obiadek caly sloiczek z lyzka kaszki(gluten)
19:00 mleko z kaszka 4 male lyzeczki z butli z czterema dziurkami
i czasem o 3 w nocy mleko
w miedzy czasie popija rozrobiony soczek

Klaudia podczas kapieli chlapie na wszystkich i wszystko:) w ogole jak tylko zobaczy wanienke to juz jest szal i normalnie ciagnie w strone wanny :P

Sisina swietne wiesci! w koncu bedziesz miala meza czesciej w domku a Fabis tatusia

11 lata 2 miesiąc temu #772478 przez tysiiiak
U nas karmienie wygląda mniej więcej tak:
8.00 - cycuś
10.00 - mm (ok. 150 ml)
13 - obiadek z mięskiem (słoiczek 130 g.)
16 - mm/żadko cycuś (ok. 150 ml)
18 - deserek (nie zawsze, raczej cały słoiczek)
19.30-20 - kaszka (ok. 180 ml )
3-5 - cycuś (raczej ciumkanie niż jedzenie)

Mamy drugiego ząbka :) :laugh:

Kuba też kocha kąpiele :D a dzisiaj tak rechotał, że sama nie mogłam ze śmiechu :lol:
Chyba też troszkę skok przechodzimy bo jak tylko ja albo eMek wyjdziemy z pokoju to Kuba zaczyna płakać dopuki nię nie pokażemy i nie zabawimy go czymś ;) Na szczęście nie zawsze :) Tylko czasem ma takie jazdy :S

Moniaak super gaworzy Kacperek :) ja też miałam kilka podejść żeby nagrać Kubę ale jak tylko widzi telefon to milknie i chce mi go zabrać :P

Sisina Super, że Twój mąż tak szybciutko ogarnął nową prace i będzie częściej z wami :)

11 lata 2 miesiąc temu #772482 przez Alex_87
Przeczytałam ten artykuł o żywieniu i zastanawia mnie jedno, napisali, że dziecko na piersi nie powinno przez 6 miesięcy dostawać nic prócz cycka, a dalej, że po skończeniu 6 miesiąca powinno już dostawać mięso. To co przez pół roku tylko cyc i później tak od razu bach i mięso?
Nie wiem czytałam masę schematów żywienia i jak dla mnie to te zalecenia często są niejasne, zresztą mamy przykład na forum odnośnie glutenu, wiele z nas ma/miało wątpliwości jak to powinno wyglądać.
Co do pór karmienia, ja też mam ustalone jakieś tam godziny śniadania, obiadu i kolacji, wyszło to naturalnie, moje dziecko tak samo ustaliło sobie swoje godziny i to chyba normalne. Poza tym będę się starała jej wpoić jak najlepsze nawyki żywieniowe, dlatego już od samego początku trzeba dziecko jakoś tego nauczyć. I gdybym tego jakoś tam nie przeżywała, to pewnie bym zaczęła od podawania małej deserków, zamiast warzyw, kupiłam bym herbatki z cukrem, zamiast podawania wody itd.

Laski z innej beczki - Zuzka od 3 dni ma kłopoty ze spaniem, wieczorem niby zaśnie ale pojękuje w trakcie snu, budzi się na chwilę, muszę podejść i ją pogłaskać, w dzień jest podobnie, śpi po kilkanaście minut, dłuższą drzemkę zrobi jak śpię obok niej. Miała któraś podobnie? Może to przez zęby :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #772489 przez Olga60
Jeju Karina jak mogłam przeoczyć Irinkę, Ty tak o wszystkie dzieci dbasz i od Ciebie zaczynają się życzenia

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO IRINKO, ROŚNIJ ZDROWO W SZCZĘŚCIU i RADOŚCI :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #772499 przez moniaaak
Właśnie, właśnie- dziś mamy dwóch jubilatów- najlepszego dla Iriny i Kacperka :)

Tysiiiak to była pierwszy raz gdy udało mi się go nagrać, z reguły jak biorę aparat albo kamerę to moje dziecko nieruchomieje- wygląda jakby pozował. Ale wczoraj chyba tak wyrażał radość po spacerku w foteliku :).

Co do kąpieli jeszcze to teraz jak go wyciągam z wanienki to jest darcie. Woda zimna a ten by się jeszcze pluskał :)

U nas karmienie wygląda tak: na żądanie :D. Potrafi wstać w nocy 3 razy, ale potrafi też 7 :).Generalnie średnio jemy co 2 godziny. Obiadek daję po spacerku- mniej więcej po 14.00, a deserek około 17:30- 18.00

11 lata 2 miesiąc temu #772500 przez tysiiiak
Alex wszystko co ostatnio piszesz o Zuzce to Kuba tak miał :P
ostatnio w ciągu dnia drzemka w łóżeczku ok 20-30 min. a jak wezmę go do siebie to z 2 godziny potrafi spać :)
Kuba czasem jęknie przez sen np. przed chwilką ale nie wybudza się :) ewentualnie zaraz po zaśnieciu muszę kilka razy podchodzić podać smoka a potem śpi ładnie nawet i całą noc :)
Podejrzewam zębuchy u Zuzki :) szukaj a znajdziesz :)

Naprawdę przegapiłyśmy Irinki pięciomiesięcznice :unsure:
Irinko kochanie nasze rośnij zdrowo :) buziakuję w policzusie :D :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #772506 przez Olga60
Twety oczywiście również dla Kacperka Najlepsze życzenia i :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #772512 przez pauluska
Najlepszego dla dzieciaczków Irinka i Kacperek :*

Iga je tak:

7 - 150 mleka
10 - kaszka
13 - 150 mleka
16 - obiadek słoiczek ten 130 g
19 - 150 ml mleka

Czasami dam kilka łyżeczek deserku no i koniecznie muszę dawać pić bo coś nie bardzo chce Wasze dzieci dużo wody wypijają ?

Dzisiaj dałam 180 ml i wypiła ale nie wiem czy zwiększać czy nie aha no i przez weekend podaje tylko mleko aby alergia się wyciszyła

11 lata 2 miesiąc temu #772516 przez ewela86
alex no ja mam tak i to już będzie z miesiąc... ciągle wyglądam zębów ale póki co śladu brak, więc nie mam pewności że to właśnie to!

11 lata 2 miesiąc temu #772523 przez ewela86
i oczywiście dołączam się do życzeń dla Irinki i kacperka

alex tak mi się przypomniało: jak ci poszło z nauką zasypiania w łóżeczku? misja zakończona sukcesem?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #772524 przez Alex_87
Rany boskie przez to wszystko też zapomniałam Irinko, Kacperku rośnijcie zdrowo :kiss:

Tysiak codziennie macam i macam, gdybym znalazłam chociaż zaczątek zębucha to bym przynajmniej miała pewność, że te jej akcje to przez to. Zuzka też się nie wybudza, ale tak jęczy, nigdy tak nie miała, w nocy się nie budzi, tzn tak myślę, ale wczoraj mąż mi powiedział że stękała. Ja dziś miałam też gorszy dzień więc spała w dzień ze mną przy cycku, bo już nie chciało mi się męczyć z jej usypianiem w łóżeczku.
A jutro mamy lekarza, ciekawe co z tym moczem...

Hehe dzisiaj na spacerze byłyśmy (tak tak udało nam się chwilę powozić w wózku :D) i moi sąsiedzi mają kury (w środku miasta a się jakoś uchowały :D), jak je Zuzka zobaczyła, mówię Wam mina bezcenna, oczy prawie jej z orbit wyszły :D

Ewela powiem tak, sama nie zasypia :D ale podczas usypiania nie noszę jej, ani nie bujam, nie wyjmuje z łóżeczka, po prostu włączam kołysanki, wychodzę i po jakimś czasie ona zaczyna marudzić, w końcu zaczyna krzyczeć, więc jestem przy niej, głaszcze po głowie, daje smoka i wtedy zasypia.

11 lata 2 miesiąc temu #772554 przez joasia10015
Irinko,Kacperku uśmieszków,zdrówka-Buziaki szkraby nasze ;-)

Ekspercie Nestle DZIEKUJEMY!!!;-)

Miki ma tak jak Madziorka m-bravy Je kiedy chce cyca (zazwyczaj przed snem )Do tego porcja obiadku i albo kaszka albo deserek -ale to roznie :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #772574 przez KarinaM
Irinka dziekuje za życzenia.

Moja glizda chyba wyspala się już. Zjadła o 5:00 i zadowolona gada w łóżeczku. Jak zgasilam lampkę to wyplula smoka i zaczęła kasłać ale jak zapaliłam lampkę to się śmiała. Gada już pół godziny i nie wiem czy uśnie. Nie chcę brać Jej na ręce a podchodzenie i glaskanie po głowie nie pomaga. I pewnie złamię się i wezmę na ręce.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #772577 przez sisina
NAJLEPSZEGO DLA IRINKI I KACPERKA;*ROŚNIJCIE DUUUŻE;)

Hejka z rana :laugh:

Fabiś śpi z tatusiem a ja juz na nogach spać nie moge

ja tez sie ciesze że małż zmienia prace :laugh: ale jeszcze jedno kółko musi zrobić do Hiszpanii...
a ja mam dziś czas dla siebie o 10 ide na plotki do koleżanki musze troche odreagować :)

zmykam przygotuje coś do obiadu póki mały śpi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka