BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #775389 przez Sevilla
U nas dziś pobudka o 5.30 i padł ponownie o 7.00, by wstać haha właśnie teraz ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #775396 przez tweety
lol dziewczyny, jakbym czytala co dzisiaj wyczynia Kacper. wstal o 5:09, no masakra, na szczescie jestem jeszcze u rodzicow to go zabrali i zabawiali. padl o 7 i obudzil sie teraz. ale weszlam, dalam smoka i przewrocil sie na boczek dajac mi do zrozumienia ze jeszcze sie nie wyspal.

ale ale, usmialam sie, bo co zostawie go z dziadkiem, nawet spiacego, to zaraz sie obudzi, wczoraj tez drzemka tylko od 7 do 8. ale juz wiem czemu. bo on tak kocha dziadka ze jak go zobaczy to jakby nie byl spiacy nie pojdzie juz spac. a jak weszlam ja, maly spojrzal na mnie, stwierdzil ze to tylko nudna mama i poszedl znowu spac. hahahaha

m-brava, tez zmieniam mleko na nastepne, narazie wprowadzam po jednej lyzeczce bo mam jeszcze 2 opakowania 1. ale wyglada ze tolruje. i rozwazam karmic jak jst glodny, znaczy sie marudny, bo chyba mam dosc te trzymania sie planu. niby nigdy nie trzymam sie go bardzo dokladnie ale jakos tak sa roznice max godziny. a moze dzisiaj trzeba by mu bylo dac o tej 5 rano raz jeszcze i poszedl by spac? nie wiem sama....

11 lata 2 miesiąc temu #775407 przez tweety
gabi a kiedy dostalas zabawke? bo chyba dolaczam do klubu, ja jeszcze nic nie dostalam. a mnie niby sie naleza dwie, dla dziecka 2013 i 2014 hahaha

11 lata 2 miesiąc temu #775415 przez tysiiiak
U nas pobudka o 5.40 i udało nam się troszkę dospać do 8 :) Ale Kuba tak mi jednego sutka pogryzł że masakra :cheer: coś nie mógł złapać wkurzył się i gryzł :cheer:

Marta ja mam to i jestem zadowolona allegro.pl/praktyczne-krzeselko-stolik-d...lay-i3630335837.html

Tweety Kuba też nieraz jest mną najzwyczajniej znudzony i marudzi jak mnie widzi a jak zobaczy eMka to pełna radość :P

11 lata 2 miesiąc temu #775419 przez tweety
moniaak, witaj, dawno cie nie bylo. kurcze u ciebie prawie 30 tygodni? super. rosnijcie zdrowo. pozdrowienia i oczywiscie daj znac jak urodzisz, koniecznie prosimy o zdjecie malej.

11 lata 2 miesiąc temu #775427 przez moniaaak
Cześć:)
To może po kolei:
krzesłko mam to allegro.pl/longlife-tapicerka-4-kola-krz...zek-i3631790922.html i naprawdę polecam, nie jest obite żadnym śliskim materiałem, tylko zwykłym, a gąbeczką ładnie się czyści. Nam oprócz karmienia służy do przewożenia się po całym domu. Fajne jest, bo dziecko może w nim też poleżeć.

Ewelinczok ja szczepiła na pneumokoki. Stwierdziliśmy z mężem, że jak potem mamy sobie wypominać, to nie będziemy żałowali. Nie powiem, bo finansowo to kosztowało, oprócz tego rotawirusy i 5 w 1 to nas ładnie szarpnęło. Ale trudno- nie żałujemy :)

U nas po zmianie czasu katastrofa. Wczoraj chciałam go uśpić po południu o 16, ale on już czekał na kapiel. Był taki ryk jak już dawno nie. O 18 go w końcu umyliśmy, ale w połowie też zaczął się drzeć. No nie wiem co mu było. Dopiero przy piersi się później uspokoił, ale spał do 4:30. Potem trochę zasnął, a o 6:20 po spaniu. Wzięłam go do siebie, myślą, że trochę pokimam, ale nic z tego.
Nie wiem jak on to robi, ale przez ostatnie dni budzi się równiutko co 2 h- nie wiem jak się można tak zaprogramować:). Joasia u mnie też autopilot- czasami jak próbuje sobie policzyć ile razy wstawałam to się gubię.
Mam nadzieję, że szybko się przestawimy na nowy czas, bo jak mają być takie koncerty codziennie :(

tweety ja dostałam zabawkę w zeszłym tygodniu- a rejestrowałam się zaraz jak podałaś tego linka

11 lata 2 miesiąc temu #775433 przez moniaaak
tysiiiak właśnie miałam pytać, czy Cię nie gryzie. Mnie też jak czasami złapię to mam świeczki w oczach- a on się śmieje...ostatnio gdzieś słyszałam, że dzieci zaczynają odczuwać empatię w okolicach 1,5 roku. Na razie mają z nas frajdę ;)

11 lata 2 miesiąc temu #775444 przez vika
WITAM U NAS CORAZ LEPIEJ Tośka wczoraj na noc zjadła całe mleczko 200ml o 20 już spała po 23 zjadła 180ml spała do 7 rano mężowi zjadła 190ml może już wraca wszystko do normy :) ale myślę nad zmianą mleka bo odkąd podaje NAN robi bardzo twarde kupy rano ciężkie a wieczorem po obiadkach lużne :huh: :unsure: też stwierdziłam,że nie będę w nią wciskać raz zjadła po 5 godz drugi po 3,5 i suma-sumaru wyszło 4*mleko średnia 180 cały obiadek i pół porcji kaszki czyli jest dobrze :lol:
Joasia ciuszki super :laugh: kombinezony oglądałam już wcześniej mam na facebooku koleżankę która wrzuca chyba wszystkie dostępne linki z cudną odzieżą :lol: bardzo mi się podobają takie ciuszki ale niestety troszkę kosztują a taki maluch szybko wyrasta :angry:

no właśnie co do mleka która jest zadowolona z tego co podaje i wie,że dziecko nie ma po nim problemów :unsure: chce zmienić ale zacznę już od następnego......

ja mam krzesełko takie jak moniak tylko innej firmy nie do końca polecam to swoje ze względu na niedociągnięcia(mam wrażenie,że estetycznie nie jest dociągnięte) ale funkcjonalnie jest SUPER I POLECAM tylko firmę inną ;)

co do szczepień szczepimy 5w1 i na tym koniec.....choć moja starsza dużo się wychorowała uważa,że każdy organizm powinien nauczyć się samoobrony przed wirusami....ale to moje zdanie i tu nie do końca chodzi o kase choć to też przeważa.....po prostu nie do końca ufam szczepionką i nie do końca wierzę,że to jest dobre.....czasem jak się w to wgłębię różne myśli mi przychodzą do głowy :side: :huh: :side: każdy robi według własnych zasad i przekonań myślę,że tak jak moniak napisała jeśli uważasz,że to dobre i konieczne to się nie wahaj by póżniej nie pluć sobie w brodę :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #775450 przez tysiiiak
Co do szczepień to u nas też tylko 5w1 :)

Moniaaak Kuba to empatii napewno nie ma :P tylko szuka jak tu by mnie skopać, pociągać za włosy, ugryżć, opluć, uszczypnąć albo włożyć palec do oka :P brój mały :kiss:

Vika Kuba nigdy tyle nie zjadł co Twoja Tośka :P Pn przeważnie 150 ml mleczka i kaszki więcej bo ok 180 :P

11 lata 2 miesiąc temu #775458 przez vika
Tysiak wiem,że ładnie zjada tylko ostatnio bardzo mnie zmartwiła tym,że wcale nie chciała jeść :huh: pierwsze jej mleczko zaczeło się od 180ml wiec jak po tyg zaczeła jeść 120-130 i był mega problem by jadła z czego wychodziły nie 4 butle a nie 3 to troszkę się wystraszyłam......Już raz miałam problem z karmieniem przed samym pójściem do szpital i też nie przybierała za ciekawie na wadze dlatego teraz tak panikuje :dry: :angry: kurcze gdybyśmy wiedziała co tym maluchom jest nie miały byśmy takiego mętliku w głowie :angry: :huh: :angry:

Tośce jeszcze nie dawałam kaszki do picia tylko łyżką jej podaje i zjada taką gęstą z 4 łyżek ......a jaki kleik dajecie do mleka??? może spróbowała bym tego na noc....

No Moniak Tysiak współczuje Wam tego gryzienia, widzę jak moja wyżywa się na wszystkim i zaraz wyobrażam sobie jak by traktowała mojego cyca :cheer: :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #775463 przez Daarikaa
nocka jak codzien zasnela o 21:10, pobudka na mleko o 6 potem kimono do 8:25 :)

vika jja przetestowalam kilka mlek: bebiko, gerber, bebilon a w koncu hipp combiotic nam przypasowal, napewno na nim juz zostaniemy

joasia ciuszki bombowe

11 lata 2 miesiąc temu #775464 przez moniaaak
Jak tylko zaczyna gryźć to zabieram mu pierś... ale czy to pomaga? Nie wiem. Na szczęście jak jest bardzo głodny, to wtedy zajmuje się jedzeniem a nie pierdołami ;). Najgorzej było jak zasnął przy piersi z zaciśniętymi mocno ustami :laugh: :laugh:.
Swoją drogą to te kiełki są strasznie ostre- kiedyś pozwalałam mu wkładać moje palce sobie do buzi- teraz jak najdalej :)

11 lata 2 miesiąc temu #775465 przez gusiek_kom
U nas nie wiem co sie dzieje :( Maks wczoraj marudny jak nie wiem co. na dodatek nauczył sie wymuszac płacz :( to chyba mix bolących dziąseł i kolejnego skoku po 22 tygodniu - lęk separacyjny :( tylko rączki
zasnał wczoraj jak nigdy o 18.40 i spał do 6 :cheer:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 2 miesiąc temu #775471 przez moniaaak
U nas też od kilku dni nie mogę Kacperkowi zniknąć z oczu, bo jest płacz.

11 lata 2 miesiąc temu #775473 przez Sevilla
Ja też dołączam do grona tych, którzy się zarejestrowali a zabawki nie dostali. Haha ja myślę, że trzeba mieć jakieś chody w fisher by dostać zabawkę :laugh: :laugh: :laugh: :silly: :silly: :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka