BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #774794 przez joasia10015
MoNia no co tyyyy-ja cie baaardzo czesto podczytuje -musze wiedziec co u ciebie/u was ;-)Jestem z toba i czekam na twoje ,,rozwiazanie,, :kiss:

Dziewczyny znalazłam tą babke z DDTVN - to jej blog-vlog chybsa fajnie sie zapowiada :blush: matkojedyna.blogspot.com/ i jeszcze nagrania ,filmiki - zaraz znajde i podesle :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #774800 przez tysiiiak
Joasiu weszłam na bloga i jakoś nie zachwyca mnie ... ale to moje zdanie. Wiem co autor miał na myśli i chodzi babce o to żeby pokazać macierzyństwo bez różowych okularów ale moim zdaniem troszkę przesadnie piszę i taka ilość zgrubień, przekleństw chyba nie spełnia tej roli jaką powinna wręcz (mnie) odstrasza od czytania.

11 lata 2 miesiąc temu #774819 przez Olga60
Vika nie wiem jaką uroczystość obchodzisz, ale WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO CI ŻYCZĘ :kiss: :kiss: :kiss:

Wracając do jedzenia to widzisz, Tosia nie chce mleczka, a Natasza gardzi obiadkami i ledwo zjada ostatnio pół małego słoiczka :(

11 lata 2 miesiąc temu #774823 przez Sevilla
Monia jasne, że Cię pamiętamy :) Ostatnio nawet myślałam o dziewczętach, które już nie piszą u nas na forum, tym bardziej się cieszę, jak któraś się odezwie. To znaczy, że nie wszyscy jeszcze zapomnieli o majóweczkach 2013 :) Super, że będziecie mieli kolejną dziewuszkę :) Niech Zuzia rośnie zdrowo, kopie mamę ile sił w małych nóżkach i rączkach :)

11 lata 2 miesiąc temu #774860 przez KarinaM
Joasiu kiedyś któraś podeslala link Fisher-Price i że można się zarejestrować i dają zabawkę. Podeszłam do tego sceptycznie bo myślałam że to jakiś kit puszczają ludziom. Ale nie przyszła zabawka.

Co do zęba a raczej dziąsła to właśnie wlloydróciłam ze zdjęcia szwów. Jest ok. Doktor włożyła jeszcze jakiś antybiotyk który był gorzki.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774864 przez vika
JA TAK W PRZERWIE MIĘDZY ZAKUPKAMI :)

OLGA no nie ma się czym chwalić to tylko urodzinki choć po 30-stce to już tak bardzo nie cieszą :dry: :angry: ale BARDZO DZIĘKUJĘ :kiss: :kiss: :kiss:

moją przegłodziłam to zjadła 200ml :cheer: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774892 przez pauluska
Pojechaliśmy do alergologa hah 100 km prawie i jak to my się spóźniliśmy 15 min i pocałowaliśmy klamkę ale byłam wkur... no ale obkupiłam Igulę na pocieszenie a jutro znowu wyprawa do alergologa dobrze że się miejsce zwolniło bo następna wizyta byłaby koniec listopada mówię do mojego D. że teraz chyba w południe wyjedziemy ale w sumie dobrze nam tak bo my zawsze się wszędzie spóźniamy ewentualnie na styk to teraz może coś się zmieni :D

A no i Iga ma problemy z zasypianiem każda drzemka znowu okupowana płaczem ehhh

11 lata 2 miesiąc temu #774924 przez moniaaak
hej:)
oj jaka szkoda, że już po weekendzie. U nas trwał co prawda tylko jeden dzień, ale zawsze coś:).
Wczoraj było u nas 1,5 roczne tornado... dziewczyny mówię Wam- jak nasze dzieci będą takimi szatanami, to ja nie wiem- trzeba mieć oczy dookoła głowy i chyba zapomnieć o chwili dla siebie ;) ;) . Ze stołu wszystko ściągał, włożył rękę do kieliszka i wylał zawartość(wyczuł moment), ciągle domagał się ogórków kiszonych, karuzelą Kacperka kręcił w drugą stronę,wszystko co potencjalnie było dla niego niebezpieczne było w jego centrum uwagi... no szok :). A on niecały rok starszy od mojego dziecka:).

Gusiek my mamy dwa ząbki-jakichś dramatów nie było: pchanie palców do buzi i wszystkiego, ślinienie się i budzenie się z płaczem.

Joasia- u nas nocka też taka sobie. Choć i tak najlepsze była ta ze zmianą czasu- miałam wrażenie, że głupieje, bo ciągle była ta sama godzina :ohmy: :laugh: :laugh:
Za to dziś nasz aniołek o 4 rano stwierdził, że jest wyspany- myślałam, że sobie w łeb strzele, dopiero o 5:30 zasnął znów, jak P. do pracy wychodził.
Joasia powtórki ddtvn możesz chyba na necie zobaczyć- ja akurat tego nie oglądam. Może w tvn player.
Karina my też kilka dni temu dostałyśmy zabawkę:)

Alex dziękujemy :)

Sevi Kochana- trzymaj się i oby to jak najszybciej się wyjaśniło:)

No i Vikusia- wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzinek:)

ALe Wam narozpisywałam , ale co tam - nie było mnie 2 dni to macie :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774932 przez Daarikaa
my juz po obiadku dzis byla cielecinka u Klaudii a u nas cycki kuraka

zaraz jedziemy na zakupy bo w lodowce jedyne co zostalo to zarowka hehe ;)

Pauluska moze Iga ma problemy ze snem na ząbki :/ nastaw juz sobie budzi i przypomnienie zeby jutrzejsze wizyty nie przegapic lub sie nie spoznic ;)

podajcie dziecwzyny linka do tego fishera moze i nam cos przysla

11 lata 2 miesiąc temu #774934 przez Alex_87
Joasia ja przejrzałam trochę tego bloga i ten jeden wpis też trochę mnie zniechęcił do czytania, ale poczytałam dalej to jest całkiem spoko :) czasem to nawet mam wrażenie, że to są moje myśli :D

Pauluska przynajmniej miałaś wyjazd na zakupy :) pochwal się co tam ładnego kupiłaś :lol:

Kurcze a ja się zastanawiam nad naszymi planami ciążowymi, bo okazało się, że mój szef zlikwidował firmę :ohmy: i tak miałam zrezygnować z pracy, ale myslałam, ze uda mi się przeciągnąć na drugą ciążę, a teraz chyba lipa wyjdzie...:/

11 lata 2 miesiąc temu #774943 przez Sevilla
Już mam wyniki dziś beta HCG 734,11 mlU, czyli nadal rośnie mimo tego, że wczoraj plamiłam, dzisiaj krwawię ... Karinka tłumacząc ... przy prawidłowo rozwijającej się ciąży poziom beta HCG powinien wzrastać o 66% w ciągu 48h lub 114% w ciągu 72h ... tymaczasem u mnie przyrost po 72h, wynosi 50% + krwawienia ... odstępstwa od tej reguły są w kilku przypadkach:
- źle rozwijającej się ciąży
- pustym jaju płodowym
- ciąży pozamacicznej
- ciąży bliźniaczej, kiedy jeden z zarodków obumiera

Mam nadzieję, że lekarz jutro znajdzie jakieś rozwiązanie ...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774986 przez pauluska
oto nasze zdobycze ;) dzisiaj promocja 3 w cenie 2 więc skorzystałyśmy

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #775029 przez KarinaM
Sevilla niech już się wszystko wyjaśni bo pewnie gorsza ta niepewność niż najgorsze zło.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #775036 przez munnecabrava
heheh to tylko mnie pewnie oleją w fsher bo ja mam takie szczęście :P:P

Uwaga kupowałam dzisiaj winko iii co ??? i kobieta sie uczepiła o dowód ???

11 lata 2 miesiąc temu #775072 przez KarinaM

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka