BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #782702 przez Olga60
M-brava prawda jest taka, że nie znasz dnia ani godz. Na początku tego roku był pogrzeb znajomej, zostawiła córeczki 10 i 2 latka, rak kości. Młoda dziewczyna :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #782704 przez pauluska
Ja też nie odczuwam kolan na razie ale mam takie zakwasy i wrażenie jakby nogi ważyły 100 kg :D Dla mnie też najtrudniejsze te podnoszenie nóg leżąc na brzuchu i mam problem z utrzymaniem równowagi przy ćwiczeniach co nogi w bok się podnosi ogólnie kiedy stoi się na jednej nodze, ale będzie lepiej. Dzisiaj przerwa na regenerację :)

11 lata 2 miesiąc temu #782707 przez Olga60
Pauluska a ćwiczysz w adidasach? Bo jak kiedyś to robiłam na bosaka to faktycznie traciłam równowagę, ale przedwczoraj wskoczyłam w buty i było oki.

11 lata 2 miesiąc temu #782713 przez Gabi31
Hej hej Dziewczynki!

To ja pobije Was wszystkie :)Urodziłam perwsze dziecko majac 31 lat :)Ale to chyba rodzinne, bo Mama urodziła mnie mając własnie 31 a brata jak miała 36 :)O drugim na razie nie mysle- jestem młoda, mam czas...hahhahahah:)

Paninka- Pola miała byc własnie Blanką, Amelką albo Hanią. W rezultacie została Polka, bo mnie i meżowi się podobało wspolnie. Co do Kiry i Liwii to moj brat z bratową też rozwazali te imiona dla swojej córy- w rezultacie ma na imię Delia :)

Cieszę sie, ze nie musimy już po wczorajszej szczepionce isc na szczepienia az do maja :)
Młoda tylko pisnęła raz , bo ta zółtaczka bardzo boli,a le podem znó włączyło jej sie ja to mówię słoneczko :)

Dzisiaj chyba pocwicze tą Chodakowska bo codziennie sobie obiecuje i tyle z tego wychodzi.

Milego dnia:) !!!!!!

11 lata 2 miesiąc temu #782718 przez KarinaM
Witam!
Ja kolejna noc do kitu ale przez Igora. Irina ładnie spała dzisiaj a Igor o 00:30 pić się chce o 2:30 idę spać do babci bo nie mogę usnąć a o 3:30 Irina mleko. O 6:40 trzeba wstać i szykować Igora do szkoły. Irina wstała o 5:00 i zaczęła gadać (od wczoraj) tata tata tata ale nie podeszłam do Niej i usnęła i spała do 7:10. Przed 8 zjadła 200ml mleczka z łyżeczką kaszki z glutenem. Aż byłam w szoku że zjadła wszystko. Leży teraz i się bawi ale nie wiem jak długo bo trochę marudna jest od dwóch dni. Na dwór nie mamy jak wyjść bo cały czas pada deszcz. Już mam go dość.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #782752 przez Gabi31
Karina- to faktycznie miałas nieciekawą nocke...podziwiam,dwojka dzieci, łazienka, jest co robić. I wiem jak deszcz potrafi dobic!!!!U nas na szczescie nie pada, ale jak nie moge wyjsc z mała to tez dostaję szału!!!!

Dziewczyny co sądzicie o takich kaskach:
allegro.pl/kask-do-nauki-chodzenia-pinkb...ard-i3675616968.html ????
Blizniaki mojej koleżanki zaczęły chodzic i ona im je kupiła. Ja mam mieszane uczucia...moim zdaniem, może to drastyczne, ale jesli dziecko sie kilka razy nie uderzy nie będzie wiedziało, ze to boli...co bedzie jak im zdejmie te kaski i przywalą gdzies mocno głowką przekonane ze to bezbolesne???? Sama nie wiem...

11 lata 2 miesiąc temu #782757 przez sylkaax
Witam dziewczyny. Podczytuje czasem ale tyle ostatnio na głowie , że jakoś trudno się zebrać i napisać. Adrianek nocka ok teraz opanował do perfekcji przekręcanie się i jest jakaś masakra trzeba cały czas na niego patrzeć, dzisiaj w nocy obudził się o 2 oczy jak 5 zł oczywiście już na brzuchu i sobie guga -nocna przerwa na gimnastykę ;P z jedzeniem też miał kryzys ale to przed zębami i jak był chory wtedy potrafił wypić tylko ok 350 ml mleka przez cały dzień i zero obiadku bo pluł. Niedługo wprowadzam mleko następne. Dziewczyny w ogóle byłam u mnie w przychodni i chciałam dowiedzieć się co kiedy mogę dawać , szczerze gdyby człowiek sam się nie interesował to za przeproszeniem gówno by mu powiedzieli u tego lekarza.Tylko obiadki- jarzynki, mięsko, a ani słowa o glutenie czy żółtku. W ogóle dobrze , że jesteście tyle fajnych rad.

11 lata 2 miesiąc temu #782760 przez Olga60
Gabi mam takie samo zdanie! To jak nauka chodzenia bez upadku ;)

11 lata 2 miesiąc temu #782766 przez sylkaax
Gabi31 Dla mnie ten kask to jakaś porażka. Kiedyś tego nie było i nic złego się nie działo, a dziecko musi być przygotowane na zagrożenie typu upadek i co za nim idzie ból musi się nauczyć unikać tego, a w kasku wolna samowolka ,a bo nie boli to będę się rzucać hehe ;P

11 lata 2 miesiąc temu #782773 przez Sevilla
Podczytuje Was codziennie, ale jakoś brak sił na odpisanie.

Domeniqe ja podaję żelazo w syropie 2,5ml na dobę i koniecznie daję przepić wodą.

Ja niestety dziś nie wychodzę, hormony pomimo podania leków rosną i padła decyzja o laparoskopii. Od rana jestem na czczo, czekam na zabieg...

11 lata 2 miesiąc temu #782778 przez sylkaax
Dziewczyny macie jakieś fajne stronki z bucikami dla niemowlaka bo ja szukam i same takie nijakie ma już jedne takie ocieplane ala kozaczki i takie trampki ale wszystkiee mu spadaja jakos nogi do końca nie mogę w nich ułożyć a jeszcze Aduś ma grubiutkie łydki i ciężko zapiąć ,,

11 lata 2 miesiąc temu #782782 przez Olga60
Sevilla ale się porobiło :( , tulimy :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #782786 przez sylkaax
Sevilla Współczuję i trzymam za Ciebie kciuki. Wszystko się ułoży i w końcu wrócisz do swoich chłopaków.

Co do żelaza ja dawałam młodemu całe 3 miesiące.Wcześniej wynik 9,6 a teraz po 3 miesiącach miał 13,2, a dawałam actiferol 1/2 saszetki raz dziennie do mleka. W saszetkach taniej wychodziło ,ale zawsze do wieczornego mleka bo wiedziałam , że wypije wszystko.

11 lata 2 miesiąc temu #782798 przez KarinaM
Sevilla jesteśmy z Tobą. Trzymaj się dzielnie.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #782802 przez tysiiiak
Hejka :kiss:
Nocka taka sobie :dry: o 2 pobudka i do 3.15 Kuba się bawił :cheer: Wogóle jak go wziełam do karmienia to tak strasznie się wyginał i przekręcał że myślałam, że szału dostanę. Głupie czerwone światełko od telewizora go rozprasza w nocy :angry:

Gabi pomysł z kaskiem to dla mnie masakra :/ Dziecko musi wiedzieć, ze upadek boli i w ten sposób nauczy się bezpiecznie upadać albo nie upadać wcale. Nie można dziecko uchronić przed wszystkimi niebezpieczeństwami bo jak przyjdzie mu wypełznąć na chwilę z pod klosza to dopiero będzie masakra a tak się nauczy że coś niebezpieczne i tego nie wolno.
To jednocześnie musiałabym go codziennie ubierać w ochraniacze i najlepiej owijać w folię bombelkową :P
Takie kaski wymyślają tylko po to żeby zgarnąć szmal.

Sevilla 3maj się :( :kiss: Oby jak najszybciej w domku :kiss:

Karina Kuba ostatnio mówil bababa i mamam ale zapomniał właśnie na rzecz tatata :P Oby ten remont szybko się skończył :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka