BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #782116 przez Olga60
Pauluska mam mega zakwasy i dzisiaj robię przerwę ale za to odkurzyłam i umyłam podłogi, pot się leje, więc ok. Gratuluję ząbków u Iguli :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #782122 przez munnecabrava
Demonique CRP do 100 oznacza jakiegoś wirusa powyżej 100 jest gorzej bo to bakterie ...
Więc może to jakaś grypa czy coś ??? Ew stan zapalny ? Oczy ok ? nie ropieją ?

Ja też przeżywam szczepienia .... dzisiaj aż cała nerwowa jestem ...

11 lata 2 miesiąc temu #782134 przez pauluska
Na temat szczepień się tyle naczytałam o tym NOP okropne cieszę się że szczepienia już za nami no ale wysypka dalej jest mam nadzieję że to tylko podrażnienie smarujemy nawilżamy i jakby lepiej :)

11 lata 2 miesiąc temu #782139 przez Olga60
Nataszy został ten okropny Euvax B :angry: , mamy się zgłosić po 11 ale nie spieszę się jakoś. Tak w ogóle to ile max można to odwlec???????

11 lata 2 miesiąc temu #782144 przez tysiiiak
U nas z drzemkami też ostatnio różnie w ciągu dnia :dry: Jest jedna pewna o 10 a potem to już hulaj dusza śpi jak sobie zapragnie ewentualnie jak jesteśmy na spacerze to chcąc nie chcąc pół godzinki się kimnie :)
Alexa chciałabym żeby Kuba tyle spał :D u nas zazwyczaj 3 drzemki po pół godziny :P zanim się obejrze a on już się bawi :P

Demoniqe Dobrze, że z Kubulkiem lepiej :)

Kuba wyciąga rączki jak się do niego zbliżę twarzą :)

11 lata 2 miesiąc temu #782155 przez Alex_87
Kurcze dziewczyny ja to w ogóle pierwszy raz od Was usłyszałam o tych NOP, może to ignorancja z mojej strony, a może wolę za wiele nie czytać o tych sprawach, żeby spać spokojniej. Wiadomo, że kilka dni po szczepieniu uważnie obserwuje czy małej nic się nie dzieje, ale jakoś nie wczytuje się na te tematy w necie.

Olga skoro się tak bardzo boisz tych szczepień to nie myślałaś żeby małej nie szczepić? chociaż nie wiem czy można w PL tak sobie nie szczepić dziecka

Pauluska to Iga ma już kasownik :D u nas narazie cisza z zębami

11 lata 2 miesiąc temu #782157 przez Karolka85
Demoniqe to dobrze że Kubusiowi nic nie jest, choć te wyniki są podejrzane. ja podaję swojej Julce żelazo w saszetkach Actiferol. zostało mi jeszcze na 10 dni i wtedy będę musiała powtórzyć badanie krwi.

Pauluska gratuluję ząbka Iguni :)

U nas z drzemkami jest ostatnio zazwyczaj tak: pierwsza zaczyna się ok1- 1,5godz od wstania po nocy i trwa zazwyczaj od 40min do 2 godz. druga drzemka jest zazwyczaj ok 12ej w południe i wtedy zazwyczaj idziemy na spacer i śpi sobie ok 1,5- 2 godz. z trzecią drzemką różnie bywa- jeśli jest to ok 17-18ej i trwa 30-40 min max, albo nie ma wcale trzeciej drzemki.

Zrobiłam już zakupy w Biedrze, tortellini zakupiłam więc sałatkę zrobię albo jeszcze dziś popołudniu jak małż wróci z pracy albo jutro rano.

11 lata 2 miesiąc temu #782168 przez Olga60
Alex tak specjalnie to nie szukam, tylko co jakiś czas coś się usłyszy (w ostatnim czasie sporo tych negatywnych informacji było) albo jak wczoraj-samo wpadło. Boję się powikłań, ale oczywiście jest też druga strona medalu i boję się też chorób :huh: :huh: :huh: :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #782244 przez Ewelinczok
moniaaak moj Paweł też miał takie czerwone plamy... po bebilonie pepti i odsawieniu kaszek mlecznych schodzi ;) więc to jednak "nie typowa" skaza białkowa. Nawet w nocy juz tak nie płacze i jest spokojniejszy. Pwenie swędziały go te plamy i bidulek się meczył. Moniaak pędz szybciutko do lekarza.

alexa Ja też kładę do łóżeczka jak jest zmeczony. Czasami wychodzą nawet 4 drzemki. A teraz to śpi prawie 3 godziny... :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #782280 przez paninka87
u nas drzemki też różnie...
współczuje Wam z tymi niewiadomymi odnośnie plam... moje dzieciaczki na szczęście nie miały ani kolek, ani alergii, skazy. Młodsza nosiła tylko przez miesiąc szelki na bioderka :( miała odchylenie na jednym bioderku, ale wszystko się unormowało

próba podania mm z niepowodzeniem:/ młoda chyba nie jest głodna choć pije zawsze o 16 a teraz spiewa zadowolona w najlepsze :angry: ale zaliczyłyśmy spacerek, bo przestało padać i mała pospała trochę bo najlepiej jej sie spi właśnie na dworze (jak było ciepło większość czasu spędzałyśmy na spacerkach)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #782285 przez vika
DUŻO DUŻO BUZIAKÓW,UŚMIECHU NA BUŻCE I ZDRÓWKA DLA KLAUDUSI :kiss: :kiss: :kiss:

Taką mi ochotę narobiłyście na te sałatki....właśnie wróciłyśmy z Tośką z zakupów i pewnie jutro będziemy robić :) dziś pierwszy raz od niedzieli byłam na spacerku...jak nie deszcz to znowu złe samopoczucie :( ciągle coś...ale już mi jej było szkoda i złapałyśmy moment pomiędzy deszczykiem :laugh:
Nie fajnie macie z tymi alergiami ....nie zazdroszczę....u Nas na razie cisza....
rano żle się czułam i nie miałam siły wstać więc przetrzymałam Pyze w łóżku do 9 :cheer: :huh: ha męczyła się kwękała aż z nudów zasneła....choć rzadko jej się zdarza zasypiać na łóżku :cheer: :cheer: :cheer: ale za to jak wcinała mleko po 9 :cheer: całe 210 zjadła :cheer: :lol:

paninka87 witam :) śliczne masz dziewczyny :laugh:
demoniqe Tosia miała CRP 97,23 ale miała też podwyższone NEUTROFILE MONOCYTY PŁYTKI KRWI MCHC ERYTROCYTY HEMOGLOBINE powiem,że te wyniki bardzo wystraszyły lekarza w szpitalu.....u nas było silne zakażenie bakteriami i zapalenie nerek mam dadzieję,że u Was szybko wyjaśnią co to jest....a i jeszcze chiałam dodać,że od razu po otrzymaniu wyników w przychodni jeszcze tego samego dnia wygonili nas do szpitala.....nie kazali czeka nawet chwilki....dziwie się,że Was tak zostawili w niewiedzy :ohmy: :huh: TRZYMAM KCIUKI :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #782296 przez moniaaak
Ewelinczok byłam u pediatry we wtorek, kazała odstawić kaszki, a mnie nabiał z diety i małemu zapisałam maść sterydową, której nota bene nawet nie wykupiłam.
Generalnie moim zdaniem trochę olała temat, niestety lekarz do którego chcę iść prywatnie przyjmuje dopiero po weekendzie.
To na buzi mu trochę zbladło, ale nadal ma w zgięciach łokci, nawilżam, ale póki co to niewiele daje. W ostateczności wykupię tę maść

11 lata 2 miesiąc temu #782299 przez pauluska
moniaaak może to nie białko uczula tylko coś innego ? jakie zupki podajesz ?

11 lata 2 miesiąc temu #782305 przez paninka87
Z moją maludą zostaje teściowa... zatrudniamy ją jako nianie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #782319 przez Ewelinczok
Nam tez masc przepisał ale taka którą musieli w aptece sami zrobic, 8 zl kosztowala :P i na recepte bebilon pepti 900g za 23 zł :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka