BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #781183 przez moniaaak
Vika pisalas kiedy o programie do zdjec. Jakiego uzywasz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #781189 przez joasia10015
Kurcze Karolka ale ci zazdroszcze tych swojskich warzywek i mieska-co prawda ja daje sloiczki i nie mam nic przeciwko ale gdybym miala takie 100% dobre warzywka to bym yez gotowala obiadki :) Ha,ha i pomyslec ze mieszkam na wsi ,a tu nawet kiepsko zeby od kogos kupic swojskie jajka :(
Vika zdrowka dla małża - samej w domu ciezko....znam to doskonale :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #781196 przez joasia10015
Achhh dziewczyny wy chyba pisalyscie o takiej kuli dla dzieci -do raczkowania-w jakiej cenie ona była? Bo znalazlam na allegro ta (to ta sama?) allegro.pl/vtech-migoczaca-hula-kula-do-...-tv-i3668151905.html
I jeszcze apropo prezentów- co planujecie kupic swoim facetom -tym duzym :)

11 lata 2 miesiąc temu #781201 przez Olka!
Karolkamy też gotujemy małej obiadki, ale czasem dostaje słoiczek, jakoś ostatnio kupuję Hippa bo niby to z rolnictwa ekologicznego, nie wiem ile w tym prawdy ale dałam się na to nabrać hahah.

Sevillaszybkiego powrotu do domu życzę i dużo pozytywnego myślenia :-) U mnie nie obyło się bez operacji bo maleństwo rozwijało się :-( W którym szpitalu jesteś?

11 lata 2 miesiąc temu #781211 przez Olga60
Joasia my mamy tą kulę, jest bardzo fajna, polecam, min sama się rusza, przesuwa, żeby zmobilizować dziecko do podążania za nią, figury geometryczne mówią itp.

A jeśli chodzi o prezenty, to my sobie niespodzianek nie robimy, tylko jak coś ktoś potrzebuje to po prostu kupujemy. Strasznie nie lubię takich gadżetów które są potem niepotrzebne i tylko się kurzą, a pieniądz wydany. Lepiej dzieciom kupić ;)

11 lata 2 miesiąc temu #781220 przez tysiiiak
Hej :kiss:

podczytuje Was od rana ale nie mam weny pisać. Brzuch mnie napitala i dostałam @. Czuję, że jutro nie wstanę z łóżka :(

Nocka hmm mam wrażenie że Kuba zgrał się ostatnio z Irinką co do spania w nocy :P Pobudka o 0:30 i o 2 zasnął :cheer: No ale pospał potem do 7.30

Też chciałabym sama gotować ale niestety nie mam z kąd wziąć warzywek i mięska swojskiego :( Ale blender zakupiłam haha :lol:

Ja jeszcze nie myślę o prezentach ale będziemy tylko dzieciaczkom kupować :)

Idę umierać dalej B)

11 lata 2 miesiąc temu #781258 przez Karolka85
ja ma to szczęście że obie moje babcie mieszkają na wsi i mają własne ogródki warzywne- więc wiem co daję dziecku. niestety zapasów nie wystarczy na całą zimę, dlatego daję też słoiczki, bo mam znajomą, której synek jak zasmakował gotowanego jedzonka to słoiczkami później pluł ;) fakt, że niektóre te obiadki słoiczkowe są naprawdę wstrętne. ja nie trzymam się jednej firmy- kupuję różne z Bobovity, Hippa, Gerbera. jeszcze się nie zdarzyło żeby coś małej zaszkodziło.

Vika oby małżonek szybko doszedł do siebie

też zastanawiałam się nad taką kulą do raczkowania o której pisze Joasia ale ostatecznie kupiłam Julce już dziś w Carrefourze kąpielowe bongosy z FP. na kulę może naciągnę który dziadków albo chrzestnego ;)
kupiłam też już prezenty mikołajkowe dla dzieciaków mojej kuzynki. fakt że nie jest to Bóg wie co, bo nas najzwyczajniej nie stać, ale myślę że dzieci będą zadowolone.

ja swojemu M. obiecałam już cieplutki sweter pod choinkę.

a macie pomysł na prezent dla... teściowej? :lol:

moja mycha miała spać, a tymczasem szaleje we wózku jak głupia ;)

11 lata 2 miesiąc temu #781335 przez pauluska
Dziewczyny jakie zabawki jeszcze polecacie ? Mam już upatrzony ten Garnuszek na klocuszek i Hulę kulę od babci na Mikołajki i Boże Narodzenie a jeszcze inne ? Ma któraś Szczeniaczka Uczniaczka ?

11 lata 2 miesiąc temu #781348 przez vika
mąż właśnie ma robiony zabieg przy znieczuleniu ogólnym....a ja siedzę w domu jak ta sierota....wkurwiona,że nie mogę być przy nim....na szczęście widziałam się z nim zanim go zabrali....jeszcze zdążyli nastraszyć jakimś guzem :unsure: :ohmy:

zaraz mnie tu coś trafi....

11 lata 2 miesiąc temu #781349 przez vika
my mamy szczeniaczk uczniaczka dwujęzycznego,super jest tylko mało pomyślane przycisk OFF w lewej nodze i Pyza często go wyłącza
ale teraz w FP jest też szczeeniaczek uczniaczek w formie żeńskiej :) widziałam na stronie FP JA JESZCZE KUPIĘ KRZESEŁKO UCZYDEŁKO .....PODOBNO JEST SUPER
OLGAmata przyszła jestem zadowolona :laugh:
no i kule do raczkowania też polecam super sprawa....

11 lata 2 miesiąc temu #781357 przez Olga60
Dziewczyny co jest w tesco! !!! Oczywiście kupiłam sukienkę i czapkę :laugh:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #781369 przez vika
moniak ja korzystam z picassa jak dla mnie super sprawa wyłapie wszystkie zdjęcia na kompie i segreguje do tego możesz szybko edytować.... ale próbuje jeszcze ogarnąć program CeWe to jest program do fotoksiążek

XnView FastStone Kestrel GX o tych jeszcze słyszałam,że są dobre

11 lata 2 miesiąc temu #781385 przez Karolka85
Udało nam się zaliczyć godzinny spacerek między ulewami :) i całe szczęście bo inaczej Julka by chyba wcale już nie spała, a tak kimnęła się na dworze. niedawno zjadła 100ml obiadku z indykiem i kaszą manną.ja zjadłam na obiad naleśniki i odpoczywam chwilę.

Vika trzymaj się. z mężem na pewno wszystko będzie dobrze. usuną mu ten kamień i będzie spokój. choć domyślam się co przeżywasz

Olga super te stroje w Tesco- jaka cena?. też muszę mojej gwiazdeczce kupić jakąś świąteczną sukienusię.

11 lata 2 miesiąc temu #781404 przez Ewelinczok
W koncu znalazlam czas zeby cos napisac.
Byliśmy u lekarza z małym i wazy 8300 i 70cm :ohmy: nic dziwnego ze mnie kręgosłup boli. Idę w piątek do ortopedy z tym problemem bo w sobote nie mogłam się ruszyć :( i teśćiowa była z Pawełkiem. Aż mi się płakać chciało że nie mogę się nim zająć :(

Do tego nie wiadomo od czego te czerwone suche plamy u młodego:( Lekarz powiedział, że na skaze białkową to nie wygląda, bo nie jest na zgięciach rączek i nóżek tylko na szyji i pleckach. Ale na wszelki przepisał Bebilon pepti i jakąś maść. Już dzisiaj widze że chyba jest troche lepiej, więc całkiem możliwe że to skaza :(
Wiecie może czy mogę podawać kaszki małemu???? tam jest mleko modyfikowane z tym że nie jest napisane czy dzieci ze skaża mogą to jeść. :unsure:

Vika ja do rozdrabniania małemu jedzonka używam Thermomixa- polecam super sprawa tylko droga :(

My nie dawno dostaliśmy strój mikołaja dla małego, po jego starszym kuznie- super

11 lata 2 miesiąc temu #781414 przez Monia_T
Cześć Mamusie

Ja z lutówek, z interesem :silly: Kupiłam dla mojej malutkiej kozaczki na zimę i niestety są za małe :( Szukam kupca, może którejś z Waszych Księżniczek by pasowały?

Rozmiar z metki 18/19 wkładka 11,5cm
Cena 25zł + koszt wysyłki
W razie pytań proszę o kontakt na priv :)

Pozdrawiam :kiss:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka