- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mmmm dziewczyny pyszne te sałatki, do mnie przemawia ta co podała Alexa, bo uwielbiam brokuła
U nas nocka spoko, Zuzka chyba płakała o 4, ale ja się tylko przewróciłam na drugi bok i ona też zasnęła w końcu (chyba jakaś wyrodna ze mnie matka ale często mi się tak zdarza, że ona zaczyna płakać w nocy, a ja się na chwilę obudzę i zaraz zasypiam, ale skoro ona też zasypia to pewnie przez sen płacze)
Poza tym to chyba zaczyna jej się zmieniać plan dnia, od dwóch dni wstaje po 7 i nie chce spać podczas porannej drzemki, zamiast o 9 zasypia mi o 11. Jeśli tak będzie dłużej to będę musiała zrobić małą rewolucję w planie dnia. To samo wieczorem, zazwyczaj spała o 17, i później o 20 po kąpieli, ale wczoraj po kąpieli zasnęła dopiero o 21 bo nie chciało jej się spać. Czyli muszę też zmienić tą ostatnią drzemkę. Jak jest u Was?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
- Otrzymane podziękowania: 0
Wasze maluszki też są cudne;)
U nas drugi dzień pada, na spacer nie ma jak wyjść...
Maluda właśnie śpiewa i umila ten ponury dzień
zaraz lecę ze starsza na bilans 6latków... muszę ją zwolnić z lekcji
my jeszcze kaszki nie próbowalismy... ale też zamierzam się zaopatrzyć w tą holle na razie jadła raz bobovity z malinami
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
W ciągu dnia to pierwsza drzemka dwie godziny po przebudzeniu- spi od 0,5 h do 2 h. Zalezy jaki ma dzień. Potem jeszcze jedna 0,5 h i z reguły to tyle. Mało kiedy chce zasnąć jeszcze.
I usypianie w łóżeczku to już też przeszłość- jest wrzask i koniec.
Całkiem się temu dzieciakowi odmieniło:(
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex u nas wydłużył się czas między drzemkami, były co 1, 5h a teraz są co 2,5-3h, ale też dłuższe są
u nas też czas aktywności się wydłużył tak jak u Was.
Mam jakąś książkę o usypianiu niemowląt i tam jest, że od 6 miesiąca czas drzemek w dzień się skraca. Więc może moja mała już nie potrzebuje tyle snu a ja ją usilnie chce uśpić Przez kilka dni muszę poobserwować.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- alexa_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A teraz to sobie sama ustaliła troche dziwnie bo zasypie koło 9 spi do 11 i o 12 zaczyna marudzi. więc ja kłade i zasypia bez problemu i spi do ok 15. Chyba troche dużo tych drzemek?
tym bardziej że kolo 17:30 znowu domada sie snu ale wtedy to juz z 30 min do 40 śpi.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szczerze wam powiem ze jeszcze nie jadlam tych tortellini musze sprobowac
alexa to duzo Twoja przesypia:) chcialabym zeby Klaudia tyle spala a nie 4 razy po 30 min hehe Grzeje krolika z warzywami dodam do tego gluten i zoltko. Kupilam tez te jogurty z bobovity i jutro zobacze jak malej smakuje i czy dobrze je trawi
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Mamy sprawdzić za tydzień CRP bo uszka ma czyste. Dostał tylko żelazo bo ma lekką niedokrwistośc. Podaje któraś? Sevilla chyba ty mówiłas że Maks ma niedokrwistośc?
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Przychodzi o 7 ja się wtedy szykuje do pracy a on wita ją w łóżeczku z uśmiechem i wyciąga do niej łapki. Ładnie jej je. Wczoraj byli na spacerze to gugał na maksa Pani odzwyczaiła go w 2 dni od smoka usypia go w minutę na razie jest super
odciągnęłam pierwsze mleczko w salce konferencyjnej, dźwięk laktatora przeraził sekretarkę ale w 6 minut ściągnęłam 180 ml
Kuba nadal śpi w dzień dwie drzemki po 1,5h i jedną 45 min W nocy już lepiej. Wstał na jedzonko o 3 i spał do 6:20 ale gugal co jakis czas.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde wyszykowałam siebie i mała na spacer, wychodzę a tu deszcz
Demonique jak Twoja niania odzwyczaiła Kubę od smoka? też bym chciała odzwyczaić Zuzkę, ale chyba jeszcze za wcześnie, bez tego smoka to ona chyba wcale by nie spała w dzień :/
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale fajnie że już łapki wyciąga Natasza na razie jak podchodzę a jest u taty na rękach to wyciąga łapki i chwyta moją głowę i mnie zjada
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ah miałam dzisiaj porządki robić ale mam mega lenia no i zakwasy A Ty Olga jak tam ? Ćwiczysz dzisiaj ?
demoniqe super że jesteś z niani zadowolona spokojnie możesz pracować wiedząc że Synuś pod dobrą opieką co do smoczka Iga nie chciała i chyba dobrze choć na początku na pewno by nam pomógł ale kciuka zasysa przy zasypianiu chyba w ramach samouspokojenia.
Co do zmiany drzemek u nas też różnie z tym bywa ale po Iguli od razu widać jak chce spać i kładę ją do łóżeczka kilka razy muszę ja przekładać na plecki i zasypia. Tak w ogóle mamy drugiego ząbka Igula nauczyła się wymuszać miauczeniem wszystko to nie płacz tylko dosłownie miauczenie i takie minki kwaśne i generalnie od 16 tak jest aż do usypiania.