BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #781424 przez Olga60
Karolka 45 zł sukienka, przed chwilą ubrałam w Panią Mikołajową, cuuudooo :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #781427 przez munnecabrava
heh a ja połślepa moje zapalenie owróciło ze zdwojona siłą ..

Masakre macie z tą skazą mnie wszyscy tak gadali że młoda ma napewno ehhh i cóż :) ni ma :)

hehehe ja z okazji odchudzania dzisiaj soie robie pizzę ;P

Demonique cieszę sę że Kubulkowi przeszło :)

Co do słoiczków niektóre są okropne ale spróbujcie zrobic brokuła czy groszek sam kalafior tak samo ohydnie będzie smakował :)

11 lata 2 miesiąc temu #781430 przez paninka87
Witam majóweczki!
To mój pierwszy post... mam nadzieje że nie obrazicie się że Was podczytuje. Trwa to dość długo, ale w koncu zdecydowalam sie ujawnic... tym bardziej że z różnymi problemami pozostaje sama sobie :angry:
Może w skrócie o mnie: mam 6 letnią i prawie 6 miesieczna córkę (ur. 15 maja), jestem z Wielkopolski, mam 26 lat
hmm.. mam nadzieje że się jakoś rozkręce :P

11 lata 2 miesiąc temu #781437 przez joasia10015
paninka87 zapraszamy serdecznie- my tu bardzo goscinne jestesmy :) Napisz coś wiecej o sobie -jestes z wielkopolski? A dokłądniej bo np.ja tez z wielkopolski ;)
Szczeniaczek -uczniaczek jak dla mnie REWELACJA!!! Kupiliśmy go MIłoszowi i nadal jest w super formie,do tego grał baaaaaardzo czesto a wymienialismy baterie moze ze 3 razy :) Teraz MIki patrzy na niego jak na CUD -no bo coś gra ,i świeci -łałłłłł :lol:
a to siostrzyczka szczeniaczka :) - allegro.pl/siostrzyczka-szczeniaczka-fis...y33-i3664085111.html

11 lata 2 miesiąc temu #781440 przez paninka87
Z małej wiochy z leszczyńskiego... do Leszna mam 15 km :lol:
Co do prezentów... krzesełko mam po starszej córze i jest naprawde fajne.. planuje kupić na gwiazdę chrześniakowi (syn siostry ze stycznia tego roku):P a siora planuje mojej maludzie właśnie szczeniaczka- wersja damska :laugh:
a ja mam wielki dylemat... za dużo zabawek produkują:P
ehh za tydzień wracam do pracy.. karmię cały czas Blankę piersią i nie wiem jak to będzie.. mała nie miała w ustach mm... Bebilon czeka na wypróbowanie ale odwlekam to nie wiem po co :ohmy: :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #781451 przez Alex_87
Moja szwagierka ma tego Szczeniaczka i już druga córka się nim bawi, nie przyglądałam się a bardzo, ale dziewczynki go lubią, jak do nich pojedziemy to zobaczę czy Zuzkę też zainteresuje. Ja narazie kupiłam tylko garnuszek na klocuszek. Ogólnie nie zamierzam inwestować w takie zabawki. Mój chrześniak ma chyba wszystkie zabawki z FP i co, woli drewnianą łychę, tamte zabawki może z 10 min go zainteresowały. Więc jak coś to wypożyczę sobie zabawki od niego, no i Zuzka też pewnie coś dostanie w prezencie.

Vika wszystko będzie dobrze! Chociaż wiem, że nie łatwo powiedzieć. Mój J. miał ostatnio usuwane śruby z nogi, niby rutynowy zabieg a i tak miałam różne myśli w głowie.

Paninka witaj :) A nie powinnaś już wcześniej przyzwyczajać coreczki do mm? Bo jak wrócisz do pracy to może to być dla niej szok, że nagle nie ma cycka.

Ja dziś dałam Zuzce szpinak z ziemniakami ze słoiczka, smaku to nie miało ale zjadła wszystko, zresztą M-brava ma rację, brokuł też w sumie nie ma smaku :D moja córka to chyba zje wszystko, ona nawet nie umie pluć jedzeniem. Oby jej się nie odmieniło :)

11 lata 2 miesiąc temu #781462 przez joasia10015
paninka no to nie z tej strony Poznania mieszkamy :( Ja jestem z kierunku Pniew,Nowego Tomysla -kojarzysz?Faktycznie musisz szybciutko mm dawac bo moze byc ciezko :(
Ja te bym chciała wprowadzic mm chociaż na noc ale cięęęężżżkoooo !!!!
Powtórzę sie ale ja POLECAM SZCZENIACZKA-UCZNIACZKA :) Ja musze poszukac czegos innego -chyba na tą kule skuszę :)

11 lata 2 miesiąc temu #781475 przez paninka87
joasia10015 kojarze...
heh wracam do pracy ze względu na to że dostaję nową umowę (w maju 2014 moze bym jej nie dostała)... tamtą miałam do dnia porodu. Podczas godzin pracy wypadaja dwa karmienia i moze uda nam sie to unormowac albo przejdziemy całkowicie na mm... heh ciezko mi z tym ale jutro jej podam butlę

11 lata 2 miesiąc temu #781488 przez KarinaM
Paninka witaj. Im nas wicej tzm lepiej.

Dziewczyny patrzyłam na tą siostrzyczkę szczeniaczka uczniaczka. Muszę pojechać do sklepu u nas bo dostałam z FP książeczkę z rabatami. Niby na tą zabawkę jest 20 zł ale zawsze coś. Ale patrzę i nie wiem czy ten szczeniaczek nie jest lepszy. Pojadę to zobaczę. W tej książeczce jest też wesoły pilot do telewizora. Moja bardzo lubi piloty. Jak leży na łóżku to pełznie do Niego. Też muszę go zobaczyć.

Młodą musiałam wykąpać o 18:00. Po kąpieli zjadła całe 200ml mleczka z kaszką i usnęła. Znowu przetrzymałam Ją z jedzeniem. Zjadła mleczko o 12:00 a potem 14:45 jarzynki z królikiem a o 16:30 pół deserku jabłka. No i ledwo dała radę do tej 18:00. No ale spała dzisiaj tylko dwa razy po 30 minut. To może dlatego?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #781492 przez pauluska
My dla Pyzy kupimy wiec siostrzyczke pieska uczniaczka i basen z pilkami chyba Wam kiedys pokazywala a babcia hule kule i garnuszek na klocuszek i wystarczy:) a nie wiem czy pisalam ale doszlo siedzisko Cushi Tush ale bomba Iga pokochala od razu i karmienie duzo lepiej nam idzie.

Cwiczylam Skalpel Chodakowskiej wytrzymalam pol godz o masakra myslalam ze umre cala sie trzeslam mimo tego ze cwiczenia i tak na pol wykonywalam zwyczajnie nie dalam rady ale mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej i sie w to wciagne :)

co do skazy nie mozna kaszek mlecznych ! przeciez mm w nich jest jedynie bezmleczne nam sie konczy Sinlac i przechodzimy na jaglana Holle z owocami :)

11 lata 2 miesiąc temu #781574 przez paninka87
Wozicie juz moze dzieciaczki w fotelikach przodem do kierunku jazdy? Ja w pon kupilam fotelik,na razie zainstalowany czeka na jazde probna,:-)
Mam tez pytanie odnosnie spacerowki... zapewne wiekszosc ma z gondoli a ja musze kupic nowa poniewaz nasza gondola jest zmasakrowana,nie moge patrzec na nia:P polecacie jakis konkretny typ zeby sie sprawdzil dla 6.mies dziecka byl lekki i zajmowal stosunkowo malo miejsca w aucie?

11 lata 2 miesiąc temu #781579 przez demoniqe
paninka to ściągaj pokarm w pracy, ja tak robię.

ja już nie wiem co robić... mały czuje się super ale wyniki wyszły mu takie sobie. CRP norma to 5 a Kuba ma 74...

Jutro znów do lekarza bo nie wiedzą co mu jest. Jakiś stan zapalny ale jaki to nikt nie wie.

Dziś byłam pierwszy dzień w pracy, mleczko ściągałam w sali konferencyjnej.

11 lata 2 miesiąc temu #781603 przez tysiiiak
Paninka witaj :) fajnie, że się odezwałaś :)

Demoniqe kurcze chyba wysokie to CRP :/ a może ucho? oby szybko zdiagnozowali co to może być i pewnie bez antybiotyku się nie obejdzie :( Zdrówka dla Kubulka :kiss: :kiss: :kiss:

Muszę przemyśleć tego szczeniaczka uczniaczka :) :S

11 lata 2 miesiąc temu #781604 przez ewela86
cześć dziewczyny!

dawno mnie nie było, ale jakoś tak mi czas umyka ostatnio i na nic nie mam czasu...

u nas dalej problemy z nocnym spaniem. raz jest lepiej, raz gorzej ale bez pobudek się nie obywa:(
do tego ostatnio problemy z karmieniem bo mała wogóle nie chce jeść, ale to chyba głównie mleka (ani cyc ani butelka) jedynie kaszki i obiadki ładnie wcina. dzisiaj przed spaniem dosyć ładnie wypiła ok. 120 ml z kleikiem, ale ostatnio to potrafiła wypić 40 ml, potem koło 1 ccycek i do 8, 9 nic!

ja wczoraj złożyłam wniosek do pracodawcy o urlop rodzicielski (narazie 8 tygodni - do 15 stycznia). zobaczymy co potem.

też mi się bardzo podoba ten szczeniaczek z FP, kupię małej w wersji dla dziewczynek może na święta. też nie chcę jej za dużo zabawek kupować bo szybko się nimi nudzi i zazwyczaj wybiera pilot, gazetę lub torebkę foliową :)

paninka witaj!!! niestety jeszcze nie rozglądałam się za spacerówkami więc nie pomogę

11 lata 2 miesiąc temu #781607 przez ewela86
demonique ja nie mam pojęcia co to CPR ale życzę Kubusiowi dużo zdrówka :)
a jak tam pierszwy dzień po takiej przerwie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka