- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DannaJ
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Podjęłaś mądrą decyzję, by nie pchać się do chorych dzieci. Zobaczysz co po dzisiejszym dniu i najwyżej pójdziesz jutro
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Demonique ja bym poszłam do lekarza, taka temperatura u dorosłego jest wysoka a co dopiero u dziecka. Zresztą przy zębach tak jak pisała któraś jest stan podgorączkowy, a ponad 38 to już nie żarty.
Muszę oblukać te promocje w C&A bo zamierzam zrobić teraz prezenty na gwiazdkę, mam do obkupienia 5 dzieci. Swojej już kupiłam ten garnuszek na klocuszek, ale w Carrefourze, był za 89,99, bo Tesco mam najbliżej w Wawie, a ostatnio nie po drodze mi.
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Vika też myślę że z tym jedzeniem Tosi nie jest źle tym bardziej że większość posiłków jest sytych typu kaszka zwykła, sinlac, obiadek. moja Julka zjada w ciągu doby między 600 a 750 ml zazwyczaj, tyle że mojej jeszcze nigdy nie zdarzyło się zjeść jednorazowo więcej niż 170ml. urodziła się z wagą 3000g a 1,5 tygodnia temu ważyła 6450g. A Tosia jaką miała wagę urodzeniową? wógole Tosia urodziła się 19 maja- wtedy kiedy ja miałam planowany termin porodu, ale urodziłam dokładnie tydzień wcześniej- 12 maja
mnie znów boli brzuch jak na @ i dalej takie brunatne plamienie :/
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tośka wagę miała 3120 tylko,że do 7 tygodnia przez to zakażenia bardzo mało przybrała
a jak ją przerzuciłam na mm ponad tydzień zjadała 180-210 4 razy dziennie chyba też musiała nadrobić ten niedobór .....
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
a co do prezentów mikołajkowo- gwiazdkowych to ja też już teraz zaczynam zakupy. dla mojej Julki mamy już upatrzone 2 zabawki. ale zostaje mi jeszcze 3 innych dzieci- 1,5 roczna dziewczynka, 4letni chłopiec i 7 letnia dziewczynka- dzieci mojej kuzynki ( chrzestnej Julki) i za cholerę nie wiem co mam im kupić bo generalnie te dzieci mają już chyba wszystko... może coś doradzicie? oczywiście raczej szukam jakiś upominków w granicach 20-30zł każdy bo nie stać nas na robienie droższych prezentów, tym bardziej że jeszcze cała reszta rodziny zostaje do obkupienia na święta.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas dziś nocka znów z atrakcjami. Zasnęłam dopiero o północy, bo Kacperek ciągle się budził. Potem też często płakał.
O 6 wzięłam go do łóżka, dałam cycusia i zasnął i tak pospaliśmy do 8.20. Normalnie szaleństwo . Może gdyby spał z nami to drzemki byłyby dłuższe w nocy, ale chyba wtedy P. musiałby wynieść się do małego pokoju:).
Vika współczuję- kamień to okropny ból, bo tez kiedyś miałam:(. Mam nadzieję, że sam mu szybko zejdzie. Daj znać co i jak.
Sevilla a jak tam dziś u Ciebie?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesteśmy po wizycie w poradni rehab. Wszystko w porządku, Natasza rozwija się prawidłowo i pani podkreśliła, że w tym okresie niektóre dzieci mogą nie trzymać dobrze główki, nie robić obrotów itp i wcale to nie świadczy o czymś nieprawidłowym, a są dzieci jak u Joasi które pełzają, prawie raczkują. Więc jest to indywidualna sprawa, ale sprawdziła malą pod kątem napięcia mięśniowego, jest oki. Tu pojawiło się pytanie czy dziecko łapie zabawki, przekłada z rączki do rączki. No i więcej żeby leżała, a nie huśtawki, krzesełka, rączki
W każdym razie zaczęła stopami się bawić i już prawie dosięga do dzióbka
Teściowa wczoraj przywiózła swojskie jajka, więc dzisiaj gotuję faktycznie na twardo (poczytałam ) i dodam pół żółtka do obiadku
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miki jak zawsze nocka co półtora godziny ,a o 5;30 zaczął na śpiaco przekręcac sie na brzuch i podnosic głowę (jak to smiesznie wygladało)przez co wybudził sie na dobre ...Zasnęliśmy koło 6;30 a przez to zaspałam do przedszkola z Miłoszkiem Zamiast wstac o 7;30 to otworzyłąm oczy o 7;55 i mielismy 15 min.na wyjscie z domu ...i zdarzylismy -dobrze że Miki spał to nie musiałam go ciągnąc
O 8;30 sie obuddził...o 10 usnął a ja razem z nim A co -mamie sie należy I spalismy do 12 -normalnie LUKSUS
Uffff to sie rozpisałam
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Uważam że trzeba dziecko chować normalnie a nie w przekonaniu że seksualność i cielesność nie istnieje.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uważam że trzeba dziecko chować normalnie a nie w przekonaniu że seksualność i cielesność nie istnieje.
Dokładnie, pójdzie dziecko do przedszkola/szkoły i się dowie od kolegów wtedy dopiero będzie miało wypaczone spojrzenie na te tematy