BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #780903 przez Sevilla
Karina leki dostałam w poniedziałek, wieczorem czułam się jakbym dostała w głowę, bo miałam zawroty i strasznie mnie bolała, miałam mdłości. Teraz się czuję dobrze, ale i tak muszę leżeć by w piątek zrobili mi badania....

Olga przykro mi, wiem co musiałaś przechodzić..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #780906 przez gusiek_kom
Dziewczyny masakra!
Przedwczoraj dałam Maksowi na dobranoc kaszkę malinową nestle mleczno-ryżową.
Wczoraj wieczorem wysypało mu dekolt :(
Czy to uczulenie na mleko??? :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 2 miesiąc temu #780927 przez moniaaak
gusiek moze tak być, ale obserwuj jeszcze.

Dziewczyny mój synek przeszedł dziś samego siebie. Zasnął przed 20, kilka razy budził się z płaczem, w końcu przed 22 już tylko ręce. Jak próbowałam odłożyć, nawet już śpiącego to ryk.
Już nawet pękłam i wzięłam go do nas- to w ogóle nie spał, tylko łapał nas za nosy lub wkładał ręce do ust :) :) :)
Więc znów na ręce i usypianie- przed pierwszą udało mi się go odłożyć bezboleśnie, potem co 2h pobudka i chyba około 5-6 wstał już na dobre. Nawet nie wiem dokładnie, bo mąż ma dziś wolne to się nim zajął.
To już kolejna hardcorowa nocka. Może to ten skok rozwojowy? Bo dawno tak nie miał- w dzień dziecko-anioł, pogodny, prawie nie płacze- a w nocy mały diabełek.

11 lata 2 miesiąc temu #780952 przez vika
witam
zastanawiam się czym mogę Tośce zastąpić mleko w ciągu dnia???
pije tylko z rana i w nocy w dzień wcale nie chce

wczoraj jadła
120 ml mleczka
120g marchewka kalafior i ryż
130g obiadek z indykiem i cukinią
150 ml kaszki ryżowej
200ml mleczka
ja wczoraj pierwszy dzień z dziewczynkami byłyśmy same :( mała poszła spać po kąpieli po 18-*stej do 23-co jakiś czas budziła się z krzykiem zjadła na noc mleczko i już spała do 7....za to ja miałam jakieś koszmary :angry: nie lubie być sama :huh: :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #780956 przez moniaaak
Vika a jak mąż?

11 lata 2 miesiąc temu #780958 przez pauluska
vika myślę że tak jak zjadła Tosia jest ok mi ta alergolog co ostatnio byłam mówiła że te mleka mm wcale nie są dobre jak dziecko nie chce pić to może zjadać dwa obiadki np jak Tosia nie ma uczulenia na mleko to może te deserki mleczne podawaj aby dostarczyć jej wapnia a jak Tosia płacze to nie z bólu brzuszka ?

11 lata 2 miesiąc temu #780967 przez vika
Został w szpitalu cały czas dostaje kroplówki,ból nie ustaje , schodzi mu piasek a kamień zablokował się w moczowodzie dziś miał robioną Urografie ale jeszcze nie ma wyników więc czekamy,na szczęście zajmuje się nim pielęgniarka,bardzo dobra znajoma rodziny więc nie ma żle :laugh: mam nadzieję,że już dziś zrobią zabieg i do domku :laugh: nie mogę się doczekać :(

11 lata 2 miesiąc temu #780970 przez vika
pauluska nie wiem może??? choć bardziej stawiam na ząbki,widzę jak bardzo jej dokuczają :( a wczoraj to w ogóle dzień miałyśmy strasznie rozbity spała tylko do 13,30 o 16-stej położyłam ją spać i godzinę próbowała zasnąć,była w takim półśnie ale nic nie pomogło jak zasneła po 18-stej to od 19-stej już było wiercenie...może za wcześnie poszła spać...zawsze chodzi 19-20 kupki wczoraj dwie zrobiła jak zawsze ....troszkę przez sen prukała więc jednak nie mogę wykluczyć brzuszka...sama nie wiem

11 lata 2 miesiąc temu #780980 przez vika
ale w dzień jest radosna tylko trzeba pilnować by miała pod ręką coś do gryzienia :lol: :laugh:

dziś teściowa przywiezie mi marchew swojską w zamrażalce mam kurkę też swojską spróbuje ugotować obiadek pierwszy raz
no i pomyślałam,że do południa będę jej gotować ryż z warzywami na początek z marchewką??? od 4 miesiąca dziecko już może jeść ryż więc dlaczego nie.... potem obiadek z mięsem i pod wieczór kaszki a mleko tylko rano i w nocy :)

11 lata 2 miesiąc temu #780985 przez vika
a może Tosi wczoraj brakowało tatusia??? tata kąpie ją prawie co dzień i po pracy spędza z nią naprawdę dużo czasu-bawi się więcej niż ja a ona cały czas ma zaciesz na bużce..dlaczego nie przecież na pewno odczuwa nieobecność taty :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #781056 przez demoniqe
Vika oby z mezem bylo ok!
Gusiek ja daje ta kaszke i jest ok.

Kuba mial goraczke 2 dni. Bylam z nim u lekarza i zrobilismy dzis badanie krwi i moczu. Lekarka mowi ze to jakis stan zapalny bo ma powiekszone wezly chlonne na glowce. Ale juz dzis Kubula bez goraczki, zadowolony i wesolutki jest. Tylko jak mial goraczke to budzil sie co godzina i nietdety tak mu zostalo. Od 2 rano do 6:30 budzi sie co godzina i guga.

11 lata 2 miesiąc temu #781079 przez vika
demoniqe dzięki

dziewczyny co macie do mielenia zupek/mięsa???

11 lata 2 miesiąc temu #781132 przez Olga60
Dzień dobry :)

Vika wrzucasz np do sokowirowki mięsko, warzywa i wywar z warzyw (nie mięsa) i to miksujesz.

A ja jestem właśnie po skalpelu chodakowskiej i ledwo żyję, moje mięśnie całe rozdygotane wrrr, niby nic takiego ale CIOS :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #781164 przez Karolka85
Vika ja uważam że spokojnie możesz dawać obiadek 2 razy dziennie. moja lekarka mówiła że jak najbardziej można tak robić, tym bardziej jeśli nie chce pić mleka.
Ja zazwyczaj staram się gotować obiadki dla Julki sama- mam zapas wiejskich warzywek w zamrażalniku, mięsko z królika też ze sprawdzonego źródła. ale 1-2 razy w tygodniu daję jej też słoiczki bo czasem po prostu albo nie chce mi się gotować albo nie mam czasu.
Gotuję pokrojone w kosteczkę warzywa do miękkości, mięsko ugotowane drobno siekam i wszystko razem wrzucam do blendera. czasem troszkę rozrzedzam wywarem z jarzynek, na koniec dodaję łyżeczkę oliwy z oliwek lub oleju lnianego.

co do glutenu to ja kupiłam zwykłą kszę mannę błyskawiczną z Kupca i gotuję 1 łyżeczkę i taką porcję mam na dwa dni.

Sevilla współczuję samopoczucia. ale do piątku już nie daleko więc może na weekend wyjdziesz już do domku

u mnie nocka była raczej kiepska. Julka usnęła tradycyjnie po 21ej, ale nie obeszło się bez bujania na rączkach :/ o 22:30 zjadła 130ml mleczka z kleikiem i usnęła. ale od północy budziła się często i marudziła. a o 4 nad ranem zabawa w najlepsze. no nic tylko w łeb sobie strzelić. wkońcu uśpiłam ją jakoś u siebie na brzuchu. ona trochę pokimała ale ja już niestety nie.
dziś znów nie pójdziemy na spacer- leje cały czas :/ może ją uśpię za chwilę ubiorę ciepło i wystawię z wózkiem na balkon żeby choć trochę się przewietrzyła.

11 lata 2 miesiąc temu #781176 przez Olga60
Vika przyszła mata????

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka