BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #780639 przez moniaaak
no wlasnie doczytałam, że to steryd. Na razie nie będę wykupować, spróbuję zaleczyć Bepanthenem, chociaż do tej pory nie pomagal, ale jak odstawię mleko to może będzie ok.
Dziewczyny a jak wprowadzacie gluten? Jakie kaszki kupujecie?
Kurczę dziwi mnie te cała skaza- w zasadzie oprócz jednej plamki koło łokcia( była druga, ale zniknęła), tych policzków( które tez już zbladły) no i czasami czerwonej szyjki, dziecko jest radosne spokojne i nic mu nie dolega.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780657 przez pauluska
moniaaak ale to może być też alergia na coś innego u mojej koleżanki która karmi piersią też dopiero teraz wyszły plamy tak już jest z alergiami że ciężko stwierdzić co do bepanthenu to on bardziej natłuszczający a na te placki coś mocno nawilżającego chyba byłoby lepsze a Ty glutenu nie wprowadzałaś ? mi alergolog powiedziała że najlepiej zwykła kaszą manną dla dzieci ze skazą

11 lata 2 miesiąc temu #780658 przez moniaaak
to muszę coś kupić w takim razie, bo nie mam- Pauluska co polecasz?

Dziewczyny myślałyście o takiej zabawce? allegro.pl/skoczek-3w1-las-tropikalny-kr...hit-i3669903340.html

11 lata 2 miesiąc temu #780663 przez pauluska
My mamy cetaphil restoraderm sprawdza się super ale teraz będę kupowała sklep.doz.pl/apteka/p65250-Dermedic_Emol..._lekki_do_ciala_205g właśnie ta alergolog u której byliśmy ostatnio nam poleciła połowę tańszy a mówiła że dobry bardzo i smarować kilka razy dziennie trzeba ciałko

11 lata 2 miesiąc temu #780666 przez pauluska
Skoczek ma moja koleżanka mówi że jest extra synek jej uwielbia ale on chyba do 11 kg więc sobie darowałam bo Igula już ma 9 więc długo by nam nie posłużył :D

11 lata 2 miesiąc temu #780677 przez KarinaM
Monia ja kupiłam dzisiaj taką kaszkę. Mam zamiar jutro zacząć dawać.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #780691 przez pauluska
Też miałam tą kaszkę ale ze względu że Iga podatna na alergie lekarka powiedziała że zwykłą manną wprowadzać bo nie wiadomo czy na gluten czy akurat na inne zboże będzie uczulona w tych kaszkach a Ty Karina czego tej zwykłej mlecznej nie używasz ? Irinka chyba zwykłe mleko je ?

11 lata 2 miesiąc temu #780755 przez joasia10015
Laski znalazlam fajny zestaw swiateczny dla dziewczynki jak by któras była zainteresowana :) Chyba fajna okazja za ta cene :) allegro.pl/cudny-stroj-sw-mikolaj-sukien...isy-i3676378434.html

11 lata 2 miesiąc temu #780769 przez KarinaM
Pauluska Irina je zwykle mleko Bebiko i nic Jej nie jest. Miałam zamiar kupić Jej kaszę manną BoboVity ale jakoś mnie nie przekonała. I Irinie nie smakują kaszki smakowe więc bałam się że tego też nie będzie chciała.
Paula a mogę tą kaszę dać do mm? No i co jak nie zje całego mleczka?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #780775 przez pauluska
Ja dodałam do mleka ale jak dzwonilam na infolinie poinformowano mnie ze lepiej do obiadku bo zjada dziecko mnien wiecej 100ml a mleka wiecej zazwyczaj ale jak Irinka zjada ok 100 ml to mozna i do mleka bo to chodzio 2-3 g produktu glutenowego na 100 ml

11 lata 2 miesiąc temu #780789 przez KarinaM
Tylko że ja robię Jej 180ml wody czyli wychodzi okolo 200ml mleczka. W nocy wypija wszystko a w dzień różnie to bywa. Nieraz wszystko a nieraz tylko 100/120ml.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #780833 przez tysiiiak
Karina myślę ze jak zje min 100 ml to będzie oki :)

Kuba jęczy prZez sen i puszcZa baczki :( pewnie przez to ze wczoraj zjadłam chyba pół kalafiora bo nic nowego mu nie dawalam ... Ale śpi to najważniejsze :)

11 lata 2 miesiąc temu #780837 przez Daarikaa
OMG dziewczyny zaraz moje uda eksploduja z bolu ;) dostalysmy taki wycisk dzis ze szok, no nic sama tego chcialam ;) a tak serio to jestem bardzo zadowolona z fitnessu bo mozna porząąąąądnie sie zmeczyc :)

dzisiaj dalam do obiadku Klaudii pol zoltka jajka, zobaczymy jak zareaguje, jak narazie nic ja nie boli i spiocha sobie w najlepsze :)

tysiiak moja jak zjadla kalafiora ze sloiczka to tez prykala jak najeta

ten skoczek super ale moja panna ma juz ponad dyszke wiec nie nacieszyla by sie nim :)

11 lata 2 miesiąc temu #780860 przez KarinaM
Noc jak narazie średnia. Młoda o 00:40 postanowiła że nie chce spać w łóżeczku. Ona chce u mamy się przytulać. Wzięłam Ją na siebie i jak usnęła to przełożyłam do łóżeczka. Oczywiście były dwa podejścia. Spała do 4:00 kiedy brzusio dał znać że trzeba zjeść i zrobić pobudkę mamie bo spała już za długo. Zjadła i myślałam że pospi ale Ona coś się wierci i kręci. Ciekawe co zrobi????

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #780873 przez KarinaM
Dzieci wstały o 7.

Sevilla co tam u Ciebie? Dostałaś tabletki? No i najważniejsze czy wypuszczą Cię w tym tygodniu?

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka