BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #779353 przez Karolka85
Moniaaak generalnie z tego co wiem to u takich małych dzieciaków nie warto robić testów alergicznych bo albo wychodzą błędnie albo nic nie wychodzi, choć oczywiście można udać się do alegrologa który skieruje dziecko na testy na podstawie badania krwi. ale pediatrzy zazwyczaj na podstawie wywiadu, badania ogólnego i po obejrzeniu dziecka po prostu zalecają zmianę mleka na produkt bezmleczny czyli np tak jak w naszym przypadku Bebilon pepti, dla mamy karmiącej zero nabiału, no i przez jakiś czas nie wprowadzać wogóle nowych produktów do diety dziecka.
wiadomo jest to mała rewolucja ale czasem potrzebna i zazwyczaj pomaga. a dzieci w 95% wyrastają ze skazy białkowej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #779376 przez KaRoLiNaaaaa
Ja osobiście bez problemu dostałam skierowanie na testy alergiczne z krwi są one bezpłatne pod warunkiem, że pójdzie się z dzieckiem na oddział, jeżeli nie to koszt 180zł

11 lata 2 miesiąc temu #779396 przez Sevilla
Kochane na telefonie trudno mi wszystko nadrobić. Przepraszam, już przyszłościowo składam życzenia wszystkim naszym maluszkom. U mnie w końcu znaleźli ciążę na lewym jajniku. Dostanę dziś leki i jeżeli hormony zaczną spadać to w piątek wypuszczą mnie do domu...

11 lata 2 miesiąc temu #779400 przez munnecabrava
Vika spróbuj do mleka dodacć coś np kaszkę albo zamiast mleka na początk z nestle są takie kaszki smakowe, tak żeby przełamać smak i zapach mm. Ew. j generalnie jestem przeciwniczką próbowania na dzieciach różnych mlek ale kup takie jednorazowe i spróbuj które będzie pasowało. A póki co skoro je słoiczki to jej dawaj tylko dawaj też kaszkę bo musi mieć leko w diecie a raczej wapń. le to tylko mój pomysł jak masz możliwość zasięgnij porad specjalistów. PS ale te kaszki z nestle w kartonikach są super . Dzisiaj zrobiliśmy młodej zakupy za 200 zł słoiczkow deserków i wszystkiego iiii znalazla coś super w tesco na przecenionych produktach było mleko bebilon 2 1200 g (cena rynowa 63zł) a my zapłaciliśmy 45 :D:D:D a czemu bo opakowanie było rozwalone i poklejone :D rochę się wahałam ale ono jest w tych folijkach i one były wporzo :D a jest różnica prawie 20 zł.

Ps. tak baj dy łej moja też pluje mlekiem dostaje w ogole tak po 90 ml a zje z ttego 40 ....

Co do erotyków polecam sekretny dziennik call girl ja ogladałam serial i ją uwielbiam :)i to o ile się nie mylę jest prawdzwa historia. Nimfomankę chyba każdy zna. Emmanuelle ? Pewno też. Ale to najlepsze zapomniałam muszę się koleżanki zapytać.

Kupiłam dzbanuszek :D:D:D w tesco :D. Dzięki Karina :D

A ja uważam że trzeba wyczerpać wszystkie opcje nim poda się antybiotyk a lekarze idą na łatwiznę... antybiotyk i ciach .... a później uodparniają bakterie w organiźmie ..Ale Tysiak ty se w ogóle nie masz co obwiniać nie ty jesteś lekarzem.

Co do pęcherza muszę to zweryfikować ja to usiłuję rozwiązać tak że dostaje sporo do picia żeby się oczyszczać.
Ehhh Sevi nie da sie uratować tej ciąży ??

11 lata 2 miesiąc temu #779410 przez KarinaM
Sevilla miejmy nadzieję że będzie wszystko dobrze. Chodzi mi o jajnik. Że nic się z nim nie stanie. Że nadal będzie pracować prawidłowo.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #779411 przez KaRoLiNaaaaa
Sevilla - trzymaj się jakoś...

11 lata 2 miesiąc temu #779446 przez Gabi31
Dziękuję w imieniu Polusi za zyczenia :)

Sevilla- trzymaj sie Kochana , jestesmy z Toba :)

Tysiak- podaje link do odejścia Twoich wód ....w ogole masakra ile stron wtedy pisałysmy....
www.zapytajpolozna.pl/121-iv-vi/413635-m...j-2013/Page-928.html
Hahah...ja na skurczach pisałam sobie posciki po czym udałam sie na porodóweczkę...
W ogole zycie zminiło sie o 180 stopni,no nie?
Ale i tak sie powtórze: marnowałm wtedy czas i terazniejszosci nie zmaineniłabym na nic innego!

Pozniej wszystko nadrobie bo jest super pogoda i lecimy z Pola na spacerek ! :)

11 lata 2 miesiąc temu #779449 przez Gabi31
Vika- domyslam się jakie musisz miec nerwy, a ile mleczek juz wypróbowalas?W sumie nie powinno sie tak dzieciom mieszkac ale moze inne zasmakuje?Jakie poawałąs podajesz?w Rosmanie jest Bebilon w saszetkach wiec moze jak nie podawałas jeszcze Tosi to tego spróbuj...Trzymam kciuki, takie nerwy sa najgorsze....

11 lata 2 miesiąc temu #779450 przez Olga60
Dziewczyny spotkałyście w jakimś sklepie przedłużacze do body, w internecie można dostać, ale może szybciej bym kupiła na miejscu?
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #779478 przez Sevilla
M-brava tak nie ma czego już ratować. Pęcherzyk jest pusty, więc jeżeli się tam cokolwiek rozwijało to już niestety nie żyje. W sumie może lepiej, że nie żyje, bo bardziej bolała by mnie taka strata. Poza tym zarodek nie ma możliwości prawidłowego rozwoju poza macica i tylko nielicznym się udaję, ale że stanowią zagrożenie dla życia kobiety są usuwane :(

Najbardziej pragnę być z moim urwisem mniejszym i większym...

11 lata 2 miesiąc temu #779491 przez KarinaM
Sevilla współczuję rozłąki. Chyba w tej chwili najbardziej to ona boli? A jak po wczorajszej wizycie? Trochę ułożyło czy tęsknota jeszcze większa?
Ja powinnam iść z tym rezonansem do lekarza żeby zadecydował czy powinnam mieć operację czy nie ale boję się że będzie kazał i nie zniosę tej rozłąki. Bo operację miałabym w W-wie czyli 120km od domu i nikt by mnie nie odwiedzał. A w szpitalu leży się około tygodnia. Wiem że nie powinnam tego lekceważyć bo będzie jak z tym zębem (koniecznie w tej chwili).

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #779510 przez vika
SEVI najważniejsze,że już wiedzą o co chodzi teraz to tylko z górki :) lepiej,że pęcherzyk jest pusty bo nie masz czego żałować,gorzej gdyby rozwijało się prawidłowo-wtedy zawsze jest jakieś ALE a Ty musisz się skupić na MAKSIE :kiss: :kiss: :kiss:

Gabi31 teraz mamy NAN , BEBILONU od początku nie chciała,kupiłam też BEBIKO i nic wróciłam do NAN boję się troszkę zmieniać te mleczka by ją brzuszek nie rozbolał....jutro pójdę do lekarza i skonsultuje się z położnymi zobaczymy co mi powiedzą może ona nie lubi tego zapachu mm bo kaszki też są beeeeee

munnecabrava próbuje z kaszkami dziś chciałam jej wcisnąć www.dziecko.nestle.pl/produkty/sinlac/ct...9/productid/180.aspx tej też nie chce BOBOVITA odpada te zwykłe mleczno-ryżowe też bleeee do mleka nie chce ostatnio dodałam jej łyżkę tej nestle glutenowej też pluła a przecież ona ma taki inny smak :dry:

teraz śpi już dwie godz....woli głód przespać... :angry: jak wstanie wciśniemy obiadek ....najgorsze jest to,że pić za bardzo nie chce :dry: wczoraj przez cały dzień wypiła 120 ml z czego prawie wszystko na noc zamiast mleka :angry:
bawi się ....nie płacze.....zdrowe szczęśliwe dziecko.....ale teraz sobie uświadomiłam...starsza miała skaze białkową wyszła jej dopiero jak miała trzy lata czyli jak wprowadziłam jej do diety płatki z mlekiem....wcześniej był tylko cyc, danonki i jajka .....Tosi jak wprowadziłam kaszkę zaczęła dostawać czerwonych polirów zaraz pomyślałam,że to może białko...no ale teraz niby jest ok tylko takie ma szorstkie te poliki....może i coś jej to białko nie pasuje :unsure: słyszałam,że dzieci potrafią same eliminować z diety potrawy których organizm nie do końca przyjmuje....Hmmm teraz będę tak gdybać :huh: :angry:

www.smyk.com/chicco-pasta-do-zebow-smak-...3,swiat-niemowlaka-p my mamy taką pastę nakładam jej dosłownie na czubeczku i myjemy ząbki :laugh:

też spróbuję tą zabawkę upolować mam nadzieję,że po południu jeszcze będą....

11 lata 2 miesiąc temu #779526 przez vika
dziewczyny a gdzie można jeszcze kupić mleko w saszetkach...bo jak na razie spotkałam właśnie tylko bebilon w rossmannie :huh:

munnecabrava które kaszki wypróbowałaś i nie czuć tak bardzo mm....kurcze ja już mam tych kaszek i mlek w domu...już nie wiem co kupić bo prawie wszystko tak samo na nią działa....
korzystałyście z takich tabel :unsure:
www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/...6-miesiac-zycia.html

nie wiem może zaczne jej gotować tylko nie wiem jak się do tego zabrać :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #779533 przez Karolka85
Sevilla trzymaj się dzielnie kochana. najważniejsze że już wszystko wiadomo. oby Twój pobyt w szpitalu szybko się zakończył.

Karolina a czy Wam coś z tych testów alergicznych wyszło? na co konkretnie były robione? tylko w kierunku skazy czy na inne rzeczy typu owoce lub warzywa?

my wróciłyśmy ze spaceru, zimno jak diabli :/
ale zrobiłam w rossmanie zapasy obiadków dla małej. mięsko królika zaakceptowała w 100% teraz próbujemy indyka. gluten podaję od ubiegłej środy i póki co jest ok. dziś zaczęłam podawać jej żółtko- tzn 1/2 ugotowanego na twardo żółtka. pediatra zaleciła taką porcję 2 razy w tygodniu póki co. a Wy podajecie już żółtko swoim dzieciaczkom?

11 lata 2 miesiąc temu #779545 przez Olga60
Karolka a to żółtko nie ma być bardziej na miękko, a nawet surowe spażone (takiego akurat bym nie podała, Kacprowi gotowałam jak na miękko i samo żółtko dodawałam do jedzonka)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka