BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #778548 przez vika
witam my od wczoraj spacerowo....prawie każdą wolną chwilkę...a mała grzecznie w wózeczku przesypia :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

moja Pyza coraz częściej nie chce jeść mleka....okropne....je co 5 godz i to z wielkim ALEEEEE...wczoraj z rana do mleka dodałam jej dwie łyżki 2 strasznie ulewała i płakała po jakichś dwóch godz daliśmy jej kropelki i jakoś przeszło myślę,że jeszcze troszkę zostaniemy przy mleku 1

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #778553 przez vika
Ewelinczok śliczniutki twój skarb...co do bólu kręgosłupa to TAKKKK ja miewam często nie jestem w stanie nakarmić małej jeśli nie usiąde wygodnie...czuje straszne pieczenie :ohmy: :huh: i o duszkach słyszałam ale to podobno przed chrzcinami nie powinno się chodzić z dziećmi...

karina my jeszcze zostejemy przy 3 mała waży 6kg z hakiem a one są do 9kg więc po co się spieszyć ze zmianą...

alex ja widziłam tą zabawkę i też na nią poluje, na pewno jej kupię jest ona na mojej ścisłej liście zabawek :) :laugh: jeszcze pchacz i krzesełko uczydełko :lol:

uciekam na obiad :lol: te spacerki nas pochłonęły :laugh: :lol: na nic czasu nie mamy :P

11 lata 2 miesiąc temu #778576 przez sisina
Olga60 dzieki juz zakumalam;))))

11 lata 2 miesiąc temu #778590 przez Olka!
My też się zastanawiamy, żeby kupić jakiś kubeczek. Weronia z butli nie chce pić :-(
Śpi od 18 ciekawe czy dzisiaj też zrobi pobudkę o 2 w nocy wrrr

VIKA moja córka też nie chce pić mleka, tyle, że ja karmię piersią co ją chcę nakarmić to krzyczy i się wygina :-(

11 lata 2 miesiąc temu #778614 przez munnecabrava
Sevi jak tam? Moje dziecko dzisiaj było małym przebrzydlym demonem.... Serio kręgosłup mam w strzepach ..... Tylko lee i leee i leee wiem że ia nic nie bolało ...tylko taki zmierzluch.się jej włączył ehhhh .

Jutro wracamy i dobrze odwyklam od spędzania czasu z rodzina tak 24/24 i po prostu jestem zmęczona i wkurzali mnie juz dzisiaj troche ...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778623 przez vika
Olka moja też butli nie chciała ale jak zostałam zmuszona do dokarmiania postanowiłam ją przegłodzić i udało się za pierwszym razem.....zassała smoka jak by to robiła od urodzenia :ohmy: :laugh:
munnecabrava
doskonale Cię rozumie bo też mnie męczy jak jestem u kogoś za długo i nie ważne kto to jest....w domku najlepiej i najwygodniej :laugh:

kurcze z moją ostatnio są komedie.... podczas kąpieli pije wodę i każdy sposób jest na to dobry...jak ją położymy na gąbce pleckami do góry zaraz ją ssie lub gryzie :cheer: :cheer: wyciąga jęzor by jej coś skapło jak płuczemy główkę :angry: rano jak się budzi zaczyna przemieszczać się po całym łóżeczku.nogi rączki poza łóżeczkiem...zabawki...a jak tylko coś wisi na łóżeczku to wszelkim sposobem ale trzeba to dorwać :angry: dziś włączała karuzele biedna nie mogła sięgnąć bo leżała na brzuszku ale dzwiga się już galancie :cheer: :laugh: no i co mnie niepokoi.....bardzo targa uszy...jak jest śpiąca łapie za oba na raz i ciągnie :cheer: :ohmy: wręcz rwie...czy u którejś też tak jest??? :unsure: moja to nerwus jak nie dostanie tego co chce :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #778627 przez sisina

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kto napije sie ze mna winka dzis samotny wieczor mam :( maly usnal a ja musze sie odstresowac szkoda ze mała nie ma :silly: a winko pije dzis carlo rossi polslodkie rozowe pyyyycha :)

11 lata 2 miesiąc temu #778628 przez KarinaM
Vika moja do perfekcji opanowała pełzanie na brzuchu wokół własnej osi i do tyłu. Dzisiaj odkryła swoje lewe ucho ale pomacała i puściła. Nie podobało się Jej. A przy kąpieli uwielbia zanurzac głowę razem z uszami. Muszę uważać bo wygina się do tyłu. I zawsze zanurzy uszy. Nie wiem czy to dobrze. Chyba nic Jej nie będzie?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #778644 przez Daarikaa
moja za to jak chce spac to strasznie trze oczy normalnie jakby mogla to by je wydrapal...

Klaudia padla o 20:30 ale jadla o 19 wiec zobaczmy o ktorej sie obudzi
Tez musimy zaopatrzyc sie w niekapek, a noz widelec spodoba sie jje picie z niego

Mbrava ciesz sie widokami i nie zwracaj uwagi na rodzinke (no moze poza Madzią ) ;)

11 lata 2 miesiąc temu #778647 przez vika
sisina właśnie spijam takowe winko SMACZNEGO też je uwielbiam :) już po kolacji pizza po raz enty :huh: :laugh: a dupa rośnie

karina moja też ma wiecznie mokro w uszach,tak się wygina,że nie sposób jej utrzymać :woohoo:
chciałam jej zrobić zdjęcie jak próbuje włączyć karuzele ale niestety wyczaiła mnie i już było po popisach....też kręci się w okół własnej osi po całym łóżeczku...

11 lata 2 miesiąc temu #778648 przez Ewelinczok
Ja dzisiaj niestety nie byłam w stanie zajmować się synkiem :( trasznie mnie plecy bolą, nie wiem co robic:( Myśle że to od ciągłego podnoszenia dziecka, w koncu ma juz chyba ponad 8 kg (ale nadal mamy pieluszki 3 i rozm 68 -są idealne) Chyba jutro pojade do szpitala bo koże mam jakiś stan sapalny czy coś :ohmy:
Do tego małemu nie schodzi uczulenie więc podejżewam że ma skaze białkową :( Tylko czy to możliwe ze ujawnilła się dopiero teraz gdy przeszłam na mm?? Ide (o ile bede w stanie) do pediatry w poniedziałek, zobaczymy co powie.
Ma któreś z waszych dzieciaczków skaze??? czym się objawiła?? Mojemu pojazwiły się suche czerwone plamy, jest ich coraz wiecej.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778659 przez tysiiiak
Sisina zostało mi trochę winka więc zdrówko :) B)
Vika Kuba też się ciąga za uszy jak jest śpiący. Z wanienki to tylko wodę by spijał a nie daj boże dorwie gąbeczkę, którą spłukuję mu główkę to tak się przyśsie, że strach zabierać :evil: A i uszy zamoczone też lubi mieć i nic mu nigdy nie było :)
Ewelinczok mnie czasem też bolą plecy ale już zdecydowanie żadziej niż na początku :) Współczuję :kiss:

myjemy ząbki :P aż się cały zaślinił :P

a tu Kuba śpiewa u babci lalala :) i mówi baba :P

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #778668 przez tysiiiak

11 lata 2 miesiąc temu #778671 przez Alex_87
Tysiak no no z Kuby mały piosenkarz się robi :D Moja też czasem śpiewa, tzn bardziej tak mruczy.

Miałam o to samo spytać, bo Zuzka też od jakiegoś czasu ciągnie się za uszy, ale nie bolą ją, bo widać, że nie sprawia jej to bólu, a jak się ciągnie za włosy, aż widać, że skóra na głowie jej się naciąga, ale nawet przy tym nie mrugnie, chyba lubi takie sado maso :D

Karina u nas też wiecznie uszy zanurzone w wodzie, i póki co nic się nie dzieje, gdybyś wystawia Irinę na dwór z mokrym uchem albo w przeciągu to pewnie byłby problem, ale w cieple napewno nic się nie stanie.

Ale wygimnastykowane te Wasze dzieci, moja ma ciężką dupcie póki co ;) trochę pełza, trochę się przekręca na boki, ale nie jest to jakieś intensywne.

Ewelinczok Twój synek waży ponad 8kg i pasuje na niego jeszcze 68? ile ma cm? Kurcze to Zuzka waży 8300 i ma 72cm, i już od dawna 68 jest za ciasne, a 74 jest takie akurat, kupuje już ciuszki 80 albo 86 ale to tak na przyszłość już ;)

11 lata 2 miesiąc temu #778676 przez vika
TYSIAK Kubus przeslodki,jak slicznie spiewa:Dmoja ostatnio tylko na brzuchu lezy i ciagle sie denerwuje bo nie wszystko moze dotknac:/ Niestety ostatniego posta nie widze bo korzystam ztel:| spijamy winko i ogladam z mezem SEX W WIELKIM MIESCIE....no to NA ZDROWKO :*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka