BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #779188 przez sisina
Najlepszego dla Poluni sponione ale szczere :laugh: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #779193 przez pauluska
Polunia najlepszego :*

Ja Greya przeczytałam już pierwszą część książka jak mówicie wysokich polotów nie jest ale tak lekko i szybko się czyta dla mnie w sam raz na relaks hehe :)

11 lata 2 miesiąc temu #779214 przez vika
Ja juz wymiekam:( do tego mojego dziecka ani prosba ani grozba;> juz czas na pierwsza drzemke mala strasznie nerwowa bo pewnie glodna a butli ni echce,wrecz pluje odpycha reka,wypluwa mleko,zaciska wargi:/ jest coraz gorzej,nie mam juz sily jak przychodzi pora karmienia,czyli mniej wiecaj nie wczesniej niz 5-6 godz od poprzedniego to juz mnie brzuch z nerw zaczyna bolec:( bez roznicy czy ja karmie czy maz ktory wcale tym sie nie stresuje,Toska nie chce mleka i koniec;(

11 lata 2 miesiąc temu #779221 przez KarinaM
Vika a może nie smakuje Jej mleczko i dlatego nie chce?

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #779223 przez Olga60
Dzień dobry :)

Vika faktycznie masz wielki problem :( . Może zadzwoń na jakąś infolinię do doradcy pokarmowego i zapytaj, jak przekonać, jakich sztuczek użyć. Może Wam pomogą, bo podejrzewam, że jest więcej dzieci które nie chcą mm.

11 lata 2 miesiąc temu #779236 przez vika
Też mi się wydaje,że jej mleko nie smakuje,pluje również kaszką bez względu NA TO jaki smak....daje kaszkę i od razu są odruchy wymiotne,zamienię na deserek lub obiadek i je bez zarzutów.....choć mogła by troszkę więcej po takiej długiej przerwie pomiędzy karmieniem ale cały słoiczek zje....wczoraj zjadła obiadek o 17-stej i mleko na śpiocha o 22 całe 210ml jeszcze by pociągła tylko juz brakło :cheer: była głodna....teraz śpi...zasnęła bardzo szybko ale od 22 nic nie jadła :cheer: :angry:

dziś też spróbuje czekać aż zacznie płakać z głodu...choć wczoraj dochodziło do 6 godz i nic...zero płaczu,butla nadal była BEEEE jutro pójdę do lekarza jeśli nic się nie zmieni :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #779258 przez Daarikaa
wczoraj odwiedzil nas moj brat z synkiem (6lat) ale Klaudia byla zachwycona, normalnie wpatrzona jak w obrazek

Mbrava u nas Mała zazwyczaj siedzi grzecznie ale nie raz ja cos trafia i wtedy mam cala mase zabawek i musze ja zabawiac zazwyczaj sie to udaje ;)

Vika naprawde masz problem, nie wiem co Ci doradzic... :(

Pola moc buziakow dla Ciebie ślicznotko!

11 lata 2 miesiąc temu #779263 przez Karolka85
Vika faktycznie masz mega problem z tym jedzeniem Tosi. lepiej pójdź do lekarza i poproś o skierowanie na badania krwi i moczu. lepiej sprawdzić czy przypadkiem jakiejś anemii nie ma.

ja jakiś czas temu miałam podobnie z moją Julką. za cholere nie chciała wypić mleka- albo wypychała ciągle smoczek językiem, albo się bawiła smoczkiem albo po prostu był wielki płacz przy każdej próbie nakarmienia butelką... rezultat był taki że bardzo mało przybrała na wadze, a po zrobieniu badania krwi okazało się że żelazo ma bardzo niskie. teraz podaję jej Actiferol. a co do jedzenia to wciąż nie jest zbyt dobrze. generalnie rzadkie mleko bez dodatków je tylko o 5 rano prawie na śpiąco i wieczorem też czasem uda mi się jej wcisnąć ok 100ml. poza tym o 8 daję jej gęstą kaszkę łyżeczką- zjada całkiem ładnie. ok 11:30 dostaje Sinlac z musem owocowym też łyżeczką, 14:30 mleko w butli ale lekko zagęszczone kaszką na śpiąco zaraz po spacerze. 17:30 obiadek łyżeczką który je zazwyczaj bardzo chętnie. 21-22 mleko z butli zagęszczone kleikiem kukurydzianym.
generalnie większość posiłków ma zagęszczonych ale moja pediatra poleciła żebym w dalszym ciągu tak robiła bo Julka musi podgonić trochę z wagą.
za ok 2 tygodnie bedzie próba przejścia na Bebilon Pepti 2. zobaczymy jaki będzie efekt.

dziś złapałam mocz na badanie ogólne i na posiew. mam nadzieję że pozbyliśmy się już tych wstrętnych bakterii...

dużo zdrówka i uśmiechu dla Poluni!!!

11 lata 2 miesiąc temu #779270 przez Olka!
VIKA daj znać co powiedział lekarz, jestem ciekawa bo mi nie powiedzieli nic tzn tyle, że WIDOCZNIE NIE JEST GŁODNA, ale dlaczego w nocy budzi się co 3 godziny na cycusia a w dzień by mogła nic nie jeść!!!
Dziś obudziła się o 6 teraz pierwsza drzemka ciekawe jak długo, czy znowu 15 min.

Sevilla jak u Ciebie

Dziewczyny jeszcze nie ogarniam tego forum nawet nie potrafię zrobić pogrubionej czcionki haahah

11 lata 2 miesiąc temu #779284 przez Karolka85
Olka! dla pocieszenia napiszę Ci że niektóre dzieci tak po prostu mają. ja sama jak byłam malutka to ponoć też miałam przez parę miesięcy tak że mama karmiła mnie tylko w nocy bo wtedy jadłam a w dzień nie było mowy o jedzeniu. tak więc moja mama ze mną też przeszła wiele ;)

ale naprawdę polecam zrobienie badań krwi i moczu. dzieci ok 5-6 miesiąca życia mają często dość duży spadek żelaza i to czasem też jest przyczyną braku apetytu...

moja mała od 8:20 ma pierwszą drzemkę więc pewnie zaraz się obudzi. trochę się pobawi, wypije soczek a Actiferolem, później jedzonko i spacer jeśli oczywiście nie zacznie padać.

a ja chyba dostałam pierwszej miesiączki, albo to może narazie tylko jakieś plamienie, ale brzuch napierdziela. 2 tygodnie temu przestałam karmić piersią. niby biorę tabletki Cerazette ale plamienie jest takie brunatno- czerwone :/

11 lata 2 miesiąc temu #779286 przez Olka!
KAROLKA pisałaś o bakteriach w moczu podawałaś jakiś antybiotyk ?

11 lata 2 miesiąc temu #779288 przez tysiiiak
Hej :)

Poniedziałek to i ruch się zrobił :P

Gabi jestem tego samego zdania co do Greya co Ty :P Ana ciąglę przewraca oczami a jej wewnętrzna bogini skacze :P I jest bardzo podobny do Zmierzchu jeżeli chodzi o bohaterów :) Ale mimo wszystko ja lubię czasem poczytać takie gnioty na odmóżdżenie :P Przeczytałam nawet 2 razy pierwszą i ostatnią część :) :P Jeżeli chcesz coś lepszego w tej tematyce to polecam jeszcze "dotyk Crossa" też trylogia :) chociaż jeszcze nie dobrnełam do końca :P
Masz może zapisane na których stronach mniej więcej rodziłyśmy ?:P
Wszystkiego najlepszego dla Poluni z okazji półroczku :kiss: :kiss: :kiss:

Vikaa z piersi też nie chce jeść ?? a może z kubka niekapka ?? No niewiem ale napewno poradź się lekarza :kiss:

Olka nad tekstem masz literkę B i ją klikasz i piszesz to co chcesz żeby było pogrubione pomiędzy tymi codami :P [ b ] tu wpisujesz tekst :) [ / b ]

11 lata 2 miesiąc temu #779290 przez vika
TEŻ MYŚLAŁAM O BADANIU KRWI bo z moczem ok ...mam nadzieję :huh: robiłam jej 3 i 2 tygodnie temu w pierwszym leukocyty troszkę były podwyższone ale w drugim już było wszystko ok....mam nadzieję,że nie ma żadnej bakterii....jak miała 7-tyg nie przybierała na wadze okazało się,ze to od tego całego zakażenia-bólu nerek......jak dostała antybiotyk jeszcze w szpitalu zaczęła nadrabiać jedzenie do tego stopnia,że wisiała na cycu NON-STOP myślałam,że mi pokarm zanika bo Tośka jadła i jadła i co się okazało przybywało jej 100g dziennie w ten sposób w tydzień dobiła do swojej wagi :laugh:

Hmmmm Tośka już po drzemce a mleka dalej nie chce :dry: poczekam jeszcze chwilkę bo nawet nie marudzi bawi się i piszczy :huh: jak tak dalej pójdzie dam coś innego....no może spróbuje jej dać ten Sinlac z musem akurat mam....

www.promobaby.pl/promocja-16433.html mąż właśnie mi przywiózł 4 podobno ostatnie dwie paczki zostały :huh: 3 mam MEGA ZAPAS wiec kupiłam 4 choć 3 bardzo zachęcają swoją ceną ja w zeszłym tyg kupiłam 3 132szt za 79 zł a tu proszę jaka super cena

11 lata 2 miesiąc temu #779291 przez Karolka85
u nas badanie ogólne w zasadzie nic nie wykazało a w posiewie wyszły jednak bakterie e. coli które są niestety bardzo upierdliwe ponoć. najpierw musiałam podawać Julce 2 razy dziennie 1/4 tabletki Furaginy przez 1,5 tygodnia. teraz podaję jej 1/4 tabletki tylko na noc. dziś oddałam mocz do ponownego badania. 13 listopada idę z wynikami do lekarki i zobaczymy. mam nadzieję że będzie można już odstawić leki.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779293 przez vika
TYSIAK Na pierś to z dnia na dzień zaczęła pluć :dry: nawet nie wiem kidy przestałam ją karmić,po prostu którejś nocy zaczeła mnie odpychać i już od tamtej pory nawet nie pociągła :( :huh: jeszcze wczoraj próbowałam ale ŻARTY I TYLE....NIE CHCE NAWET PATRZEĆ :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka