BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #779037 przez KarinaM
U nas dzień spokojny. Irina mało spała ale była grzeczna i nie marudziła. Poszła spać około 18:30 po zjedzeniu mleczka z kaszką. Zjadła całą butlę 200ml. Ale jak zjadła mleczko o 12:30 to o 15:30 dałam jarzynki ze schabem i przetrzymalam Ją z jedzeniem do kąpieli. Dlatego bez marudzenia i zabawy butelką zjadła i usnęła jak tylko skończyło się mleko. Może prześpi całą noc.

Ja też idę zdjąć soczewki i kładę się spać bo jutro pobudka o 6:30 bo Igor do szkoły.

Miłej nocki.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #779046 przez vika
Tośka dziś od 13-stej już nie spała zjadła mleczko o 7,30 13,30 o 17-obiadek cały słoiczek o 18-stej kąpiel w przyspieszeniu..... wypiła 90ml soku :huh: mleka nie chciała i przed 19-stą poszła spać :dry: ciekawe czy w nocy będzie jadła :cheer: :unsure: :huh: OJ COŚ JEJ SIĘ POPRZESTAWIAŁO A O 13,30 NA SIŁE DAŁAM JEJ MLECZKO CZYLI PRAWIE PÓL GODZ WCISKAŁAM SMOKA BY ZŁAPAŁA :angry: PRZECIEŻ JAK TAK DALEJ PÓJDZIE BĘDZIE JADŁA 2*DZIENNIE :cheer: :unsure: :ohmy: NO I KASZKI NIE DOSTAŁA.....NIE BYŁO SZANS :huh: :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #779058 przez munnecabrava
My własnie wróciliśmy ...

ehhh mam dość podróy z dzieckiem na długi czas :) Generalnie młoda pierwszą drogę całą przespała ale powrotną ehhh zaczęło się super pogugała pobawiła się i kimnęła obudziła się i ładnie zabawa reterete po czym zaczął sie 10-20 minutowy horror mne serce pękalo że tak płacze małż nie wiedział już co robić w samochodzie larmo no i stwerdziłam że ją zapchamy jedzeniem bo nie było się nawet gdzie zatrzymać no i wypiła soczek zjadła butlę i się uspokoiła już na resztę drogi ale ja bałam sie nawet oddychać żeby się nie obudziła .... aczkolwiek tak boję sie że mogło ją gdzieś zawiać czy coś. Naszczescie brzuszek jej z tej mieszanki nie bolał....
W dodatku mój tata -kierowca jechał super bo naprawdę dobrze jeździ ...ale predkość i jego wyprzedzanie kosztowało mnie tyle nerwów ..... po tym moim wypadku mam tak w glowie poprzestawiane jeśli chodzi o samochody że masakra strasznie się boję ....

Generalne weekend pomimo kilku spieć uwazam za udany :)

A teraz sobie winkujemy z małżem :)

Sevi cły weekend o Tobie myślałam :( Będzie dobrze kochana :*

11 lata 2 miesiąc temu #779061 przez demoniqe
hej kochane!

Nie odzywałam się, ale weekend spędziłam z rodzinką. Było super!

Mały ostatnio bardzo dużo je! Nie dość że zje 180 ml mojego melczka to za godzinę zjada całą porcję kaszki. Zaczął też jeść cały słoik zupki i popija go 100-150 ml mleczka. Szok. Nigdy tyle nie jadł :)

Właśnie kończę gotować zupkę dla małego na kilka dni bo od jutra mam nianię i wracam do pracki :)

11 lata 2 miesiąc temu #779062 przez Olka!
Moja też zasnęła bez jedzenia nie było szans nakarmić!!!Wrrr co za mały pimpek!!! A dzień był masakryczny spała 2razy po 15 min!!
Ja też zdjąć soczewki lecę i do spania ciekawe czy szanowna Panna się zdecyduje na jedzenie w nocy.
Spokojnej nocy dziewczyny :-)

11 lata 2 miesiąc temu #779107 przez joasia10015
Hej dziewczyny :) Byłam u siostry od piątku dlatego sie nie odzywałam :)
Ogólnie było ok.tylko nadmiar ludzi ,hałasu zle wpływało na mojego szkraba :( Spał w sumie często ...ale krótko-co go odkładałam to płacz :( Wogóle kataru dostał i taki jakby stan podgorączkowy :( Apropo uszu któraś pytała -Miki też ciąga uszka ;) I dodatkowo często drapie oczka :( I kurde -nie tylko przed snem wiec zastanawiam sie czy cos z tymi oczami jest nie tak :unsure: :cheer:
pauluska jak tam Grey ? Mi zostało jakies 100 stron pierwszej częsci-następne czekają ;)
A Miki nosi 3 pampers i raczej jeszcze ponosi bo ostatnio na wadze łazienkowej mial 7 kg.a trojki są do 9 kg.No i rozmiar 68 :)

11 lata 2 miesiąc temu #779114 przez joasia10015
Karolka85 pewnie że cie pamietam -pisz czesciej :)

11 lata 2 miesiąc temu #779131 przez DannaJ
Karolka85 – ja Cię pamiętam (choć sama tu rzadko bywam)

Moniaaak
dzięki za ceny… u nas za 12 lekcji (po 30min) biorą 300zł w pakiecie + 108 zł za rodzica (jeśli oboje to 216zł). Do tego pieluszki… Zastanawiam się jeszcze nad czystością wody, bo nie raz zdarzają się stany zapalne po basenie. A szkoda mi narażać dzieciaka. A swoją drogą, to marzą mi się gorące źródła…

Karina
– my używamy pieluszek „3”.
A co do obiadku po Chrzcinach, to nie miałam siły, by samej zorganizować i mieliśmy w lokalu, w którym mają wesela (na co dzień lokal jest zamknięty). Za 30 osób zapłaciliśmy nie całe 2000 zł. Oczywiście pierwsza oferta wynosiła po 150 zł /os, ale po negocjacjach i korekcie menu udało się obniżyć cenę. Było pysznie i pięknie podane i na dodatek 1/3 jedzenia (mięsa z obiadu, sałatki, owoce, ciasta) dostaliśmy do domu.

Moja też poluje na wodę podczas kąpania. Myjemy ją pieluszką, więc jak tylko dorwie kawałek, to zaraz do ssania  A uszy ma ciągle zalane i odpukać… na razie nic Jej nie było. Zawsze po kąpieli porządnie je wycieram.

Vika – mamy tą samą karuzelę 

Sevilla – trzymaj się

Moja waży już 7,5 kg – czyli praktycznie już potroiła wagę urodzeniową…

Dobranoc :)

11 lata 2 miesiąc temu #779137 przez DannaJ
munnecabrava napisał:

My własnie wróciliśmy ...

ehhh mam dość podróy z dzieckiem na długi czas :) Generalnie młoda pierwszą drogę całą przespała ale powrotną ehhh zaczęło się super pogugała pobawiła się i kimnęła obudziła się i ładnie zabawa reterete po czym zaczął sie 10-20 minutowy horror mne serce pękalo że tak płacze małż nie wiedział już co robić w samochodzie larmo no i stwerdziłam że ją zapchamy jedzeniem bo nie było się nawet gdzie zatrzymać no i wypiła soczek zjadła butlę i się uspokoiła już na resztę drogi ale ja bałam sie nawet oddychać żeby się nie obudziła .... aczkolwiek tak boję sie że mogło ją gdzieś zawiać czy coś.

Współczuję Ci, moja też odstawia takie numery, że nie raz musimy robić przerwy i wychodzić z samochodu. Kiedyś tak nie miała... :(

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779150 przez Gabi31
Hejka Dziewczynki!

Uff przeczytałam Was...jedziecie z koksem jak zawsze :)

Dziękuje za komplementy odnosnie czapeczki i modelki :P, ale uwierzcie mi ze do ideału duzo jej brakuje( czapeczce bo Poluni oczywiscie nie...hahahha:P), ale rozpiera mnie duma ze sie udało i sama ja zrobiłam.Z natury tez jestem niecierpliwym nerwusem, ale dzięki bolącemu zebowi zrobiłam ja w dwa dni- koncentrowałam się na szydełku a nie na bólu.

Sevilla- jestesmy z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewelinczok- pytałas o stronki z szydełkowaniem- ja zaczełam próbowac niedawno i uwaga uwaga na youtube w temacie szydełka najlepiej wymiata facet- TheMagikArt :)Tu link do podstawowego łańcuszka:

ale wszystkie filmiki ma fajnie wytłumaczone, prosto - po męsku :)hah
Jezeli codzi o jakies konkretne czapeczki to świetne ma ta Weronika I. , której filmik z czapeczką myszka juz wklejałam, a tutaj link do całego jej kanału na youtubie:
www.youtube.com/channel/UCn6RB9W9EWc2F7IjSdJFDLA?feature=watch
Wspułczuję bólu kręgosłupa, od miesiąca też mam okropne bóle a to przez to że mała cieżka i nadwyrężony przez ciąże kregosłup siada, mi to dosłownie czasami od kregosłupa cąły tylek promieniuje!!!!!Super ta fotka, którą wkleiłas, mały slodziak- wnioskuje po tym kto robił, ze jestes z Opola :),hm?

Tysiak- Kubuś rozkoszny, świetny, gdybym nie byłą po 30-stce to bym sie chyba zakochała :)

Joasia, Pauluska- mnie Grey nie wciągnął w ogole,kupiłam bo lubie czytac a to miał byc hicior :)W książce tej jak dla mnie zero fabuły, ona wciąż przewraca oczami i zagryza wargę a on ją karci po czym ona rozpada się na milion kawałków :)heh...ubogi język mnie rozwalił...ale nikt przeciez nie zmuszał mnie do czytania tego gniota :)!!!a jakie Wy macie wrazenia po lekturce?

Munecabrava- to Ci Madziula dała popalic :) Pola dzis też marudna, nic jej nie pasuje,
w samochodzi tez miała histerie a zwykle uwielbia jezdzic...

Dziś poł roczku Poli- nie wierzę :)ale ten czas leci...dziś tak sentymentalnie pobuszowałam po forum i poczytałam nasze relacje z maja, każdej po kolei- z porodów, az mi sie łezka w oku zakreciła :)

Miłej nocki :)

11 lata 2 miesiąc temu #779157 przez Olga60
Polunia ściskamy, wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss:

P.s.

Grey u mnie leży na półce już dawno zakurzony, bo jakoś nie mogę go skończyć czytać. Mam wrażenie, że pisała tą książkę 17latka z przebujną wyobraźnią :P ale oczywiście wywiad z autorką obejrzałam, co wzbudziło moją ciekawość, aczkolwiek się rozczarowałam samą lekturą :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #779167 przez vika

11 lata 2 miesiąc temu #779168 przez Alex_87
Wszystkiego naj naj dla Naszej półrocznej Poluni
Serio? To już półroczniakom składamy życzenia? Jak ten czas leci
Z ciekawości też się cofnęłam w czasie do naszych porodów, achh śmiesznie jest tak poczytać, ja dwie godziny przed wyjazdem do szpitala smażyłam frytki i nie zanosiło się na rodzenie :D jejku to był zupełnie inny świat w porównaniu do teraz...No i problemy z karmieniem, Zuzka w ogóle nie chciała ssać, a teraz to wybitnie cyckowe dziecko :D
Tyle się zmieniło przez zaledwie pół roku, no i przy drugim dziecku człowiek już mądrzejszy będzie, jak będę drugi raz rodziła to zabiorę o połowę mniejszą torbę :D

Miłej nocki :cheer:

11 lata 2 miesiąc temu #779179 przez KarinaM
Gabi spóźnione ale szczere życzenia dla pięknej Poli. Oj będzie wyrywać chłopaków na te swoje piękne duże oczy!!!!

My pobudka na jedzenie o 3 ale młoda poszła spać. Ja też muszę iść spróbować. Zawsze mam z tym kłopot po karmieniu.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #779184 przez munnecabrava
Demonique trzzymam za ciebie kciuki ;)hheh a moja ma odwrotie trochę niejadek się z niej zrobił :)

Widzę że czytacie Greya ...ja nie mogę się do tego przekonać. Mam podobne zdanie co Olga, aaa np zmierzch mimo niskiego poziomu bardzo mi się podobał ale w zasadzie to było jakieś pięć lat temu.
Kurcze czytałam kiedyś bardzo dobry erotyk tylko za nic nie potrafię sobie przypomnieć tytułu ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka