BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #778097 przez Sevilla
Dziewczęta za dużo do czytania, więc odpisuje tylko, co u mnie. Jutro mam mieć ponowne USG i jeszcze raz zbadane beta HCG. Tymczasem tkwię w szpitalu, prowadząc nudną egzystencję. Z małym według relacji mamy wszystko w porządku, zaczął pięknie jeść mleko odkąd zmieniamy na 2.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #778149 przez Olka!
Sevilla trzymaj się dzielnie!!
Przeżyłam podobną sytuację 3 lata temu :-(
Karina chcesz robić chrzciny w domku?

11 lata 2 miesiąc temu #778154 przez tysiiiak
KArina U nas na chrzcinach był rosół, ziemniaczki i de'volay (czy jak to tam :P), kurczaki pieczone i kotlety mielone. Po obiedzie była sałatka gyros i sałatka z makaronem tortellini, ryba po grecku, w galarecie, jakaś pieczeń z żurawiną :P. Tort, ciasto 3bit i sernik na zimno :) reszty nie pamiętam :P

Sevi Kurde dalej zadnych decyzji :( buziaki :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #778179 przez KarinaM
Tak chcę robić chrzciny w domu ze względów oszczędnościowych. Jak policzyłam to wyszło 20 osób z najbliższej rodziny.
Myśleliśmy o flakach i rosole, ziemniaczkach, kotletach mielonych, schabowych, devolajach i kurczaku pieczonym. Z sałatek taką warstwową i ciocia robi taką pyszną sałatkę z kalafiora, brokułów i pomidorów z majonezem. Ciasta to odrębny temat. Tylko nie wiem czy to wystarczy? Ale nie ma też co przesadzać.

Sevilla trzymaj się kochana. Niech diagnozują szybko i wychodź do domku do Maksa.

Irina znowu padła o 18:00. Ledwo dała radę wytrzymać.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #778189 przez tysiiiak
KArina ja miałam ok 20 osób (w tym 5 dzieci :) ) i zostało pełno jedzenia więc to co piszesz to powinno wystarczyć :) To nie komunia :)
Mi całe jedzenie robili teście i moi rodzice ale gdybym miała sama robić to napewno aż tak bym nie popłyneła z przystawkami ;)

11 lata 2 miesiąc temu #778195 przez Alex_87
My robiliśmy chrzciny w lokalu i był rosół/flaki, pierś z kurczaka nadziewana czymś tam i później jakieś duszone mięso, do tego przystawki ciasta itd, za 20 osób zapłaciliśmy 1500zł, jakbym robiła w domu to pewnie bym za dużo nie zaoszczędziła do tego przygotować wszystko, posprzątać dom. chyba za leniwa jestem :D pamiętam ile było roboty jak moja mama przygotowywała nasze komunie itd, nie dość że przed imprezą trzeba było się napracować, to jeszcze w trakcie ;)

Nasz dzień był dzisiaj też bez organizacji Zuzka mało spała, w sumie tyle co w samochodzie. Obiadku też nie zjadła, bo nie było kiedy.

Pierwsze słyszę, żeby nie chodzić z dziećmi na cmentarz :huh: Moje dziecko jest ochrzczone więc żadne duszki się nie przyplączą :P no chyba że te dobre :)

Sevilla kurcze no, już mogłoby się coś wyjaśnić...

11 lata 2 miesiąc temu #778210 przez Olga60
Dobry wieczór :)

Karinko my spotkanie po chrzcie robiliśmy w restauracji. 18 osób 1200zl i tak: rosół, kluski śląskie, ziemniaczki pieczone, 3 rodzaje mięs, surówki, napoje ciepłe i zimne, ciasta. Myślę, że jak w domu zrobisz wydasz podobną kwotę a ile się narobisz. Jak robimy imprezę urodzinową w domu na ok 10 to 500zł spokojnie nie nasze, a to tylko kolacja, więc może jeszcze zrób rozeznanie po restauracjach i przekalkuluj to :) czasami to są pozorne oszczędności ;)

11 lata 2 miesiąc temu #778212 przez munnecabrava
Oj sevi ty moją bidulko ;( beedzie dobrze.

My juz ją wsi młoda całą drogę spala ;)

Ia tu jął zwykle tez zapadam w sen zimowy ;p

11 lata 2 miesiąc temu #778214 przez Olga60
moją Misiulę coś w nocy ugryzło. Najpierw to były dwie przy sobie kropeczki, a wieczorem jak wróciliśmy już był rumień :huh: . Posmarowałam fenistilem troszkę, ale jak powiększy się do jutra to jedziemy do lekarza :( , gorączki nie ma, jest wesoła, mam nadzieję że to nic poważnego :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #778237 przez pauluska
U nas dzisiaj też dzień całkowicie rozregulowany Iga miała dwie krótkie drzemki wieczorem już padała i usnęła jakoś ale dałam jej syrop Ibum bo zęby dają się we znaki, wsykoczyła jej jakaś wysypka po wczorajszej dawce i nie wiem czy to nie od syropu taka na szyjce krostki czerwone. A ja od 20 czytałam Greya 150 str za mną erotyku dla mamusiek haha :D

11 lata 2 miesiąc temu #778242 przez KarinaM
Aaa i mąż chciał bigos.

Olga nie wydam chyba aż tyle. Zobaczę jeszcze ile w lokalu. Jutro podzwonię.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #778253 przez KarinaM
No i dzisiaj pobudka o 4:00 na mleczko i gadulka włączyła się na całego. Poczekam może się zmęczy. Ale ten typ jest niezniszczalny.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #778254 przez KarinaM
Ufff. Po 10 minutach usnęła sama. Mam tylko nadzieję że dźwięk dzwonka telefonu męża za 20 minut Jej nie obudzi. O 5 ma przyjechać kolega zostawić samochód u nas bo jedzie na jakieś zawody wedkarskie.
A ja znowu nie mogę usnąć.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #778267 przez Olka!
Wrr co za noc strasznaa moja panna o 2 postanowiła, że już się wyspała zaczęła gadać krzyczeć nie pomogło nawet to jak wzięliśmy ją do naszego łóżka, zmęczyła się jakoś o 4 no i o 7 pobudka na dobre.

Karina zorientuj się po restauracjach, wydaje mi się, że robiąc w domu dużo nie zaoszczędzisz.

Kurcze nadal nie mogę dodać zdjęcia :-(Jeszcze chyba nie nauczyłam się tego forum hihi

11 lata 2 miesiąc temu #778271 przez sisina
Witam z rana :)
u nas noc spoko zasnal o 19 a obudzil sie o 5

ja na cmentarzu wczoraj nie bylam ide dzis

KarinaM to prawdw zorientuj sie najpierw ile wydasz w knajpieja też chcialam robic w domu ale przeliczylam to i na to samo mi wyszlo ja mialam w knajpie stol szwedzki a osob mialam tylko 10 wiec

a laski mam pytanie jak wy to robicie jak np narzekacie na mezow :laugh: i zeby tylko zrejestrowani to widzieli bo nie wiem jak to zrobic.... :unsure: :unsure:

Sevi trzymaj sie bedzie dobrze jestem dusza toba :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka