BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #782368 przez moniaaak
Ewelinczok, ale pediatra Wam to mleko przepisał? To nie musi być recepta od Allergologa?
Pauluska daję mu póki co same zupki jarzynowe- z Hippa, Bobovity czasami Gerbera.Ewentualnie coś takiego warzywnego- dynia z ziemniakami, marchewka z ziemniakami, czy z ryżem.Nie wiem co tam może uczulać. Może prędzej coś co ja jem? głupia już jestem. Nie chcę przestać karmić piersią, ale teraz znów obawiam się cokolwiek zjeść.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #782373 przez Ewelinczok
Pediatra przepisał bez problemu.
Moniaaak Mnie pediatra powiedział że moge karmic piersią ale musze wyeliminowac nabiał.

11 lata 2 miesiąc temu #782425 przez pauluska
U mnie konieczne zaświadczenie od alergologa aby mieć zniżkę na Bebilon Pepti ogólnie bez zniżki można kupić w aptece. Moniaaak zwróć uwagę na pietruszkę i seler w zupkach mi alergolog mówiła że to bardzo silne alergeny

11 lata 2 miesiąc temu #782451 przez Ewelinczok
Ja miałam zniżkę bez zaświadczenia... płaciłam 30% normalnej ceny

11 lata 2 miesiąc temu #782493 przez Gabi31
Hej Dziewczynki:)

Wszystkiego najlepszego dla Klaudusi, rosniej duuuuzaaaa i zdrowa!!!!!!!!

Panika- witaj :) sliczne te Twoje dziewczynki i ładne imiona mają:)

demoniqe- Pola miała CRP 25 i zostawili nas w szpitalu zeby wszystko zbadac. Fakt faktem była noworodkiem, nie wiadomo było co jej jest, zlecili posiew moczu i krwi zeby sprawdzic co to, wyszły ujemne, wiec do dzis nie wiadomo ...i mała dostawała antybiotyk przez 7 dni. Lekarzem nie jestem, ale też mnie to dziwi, że przy tak dużym CRP nie zleciła dalszych badań. Oby CRP sie Kubusiowi zmniejszyło za tydzień. Trzymam kciuki. Dobrze ze jest wesoły i pogodny:)

My własnie dziś byłysmy na szczepieniu i mnie troche nakręciłyście tym NOP :) Poza tym posiew moczu wyszedł ujemny...JUPIIIII!!!!! Pola wazy 8300 i z zalem stwierdzam, ze też musimy pozbyc się niedługo hustawki...jest do 9 KG...szkoda bo mała tak ja lubi a i ja mam chwilę spokoju dzięki niej:)

11 lata 2 miesiąc temu #782496 przez Karolka85
Moja mycha już śpi, przeczytałam jej chyba z 5 bajek, pogłaskałam, chwilkę ponosiłam i zasnęła. u nas bardzo sprawdza się kładzenie na boczek, bo na plecach za byka w łóżeczku nie zaśnie. o 22:30 dam jej jeszcze jedzonko na śpiocha i liczę na spokojną nockę.

Moniaaak faktycznie dziwna sprawa z tą wysypką u małego... może faktycznie to jakieś warzywko lub owoc ją uczula. czasem najlepszym rozwiązaniem jest odstawienie wszystkiego poza mlekiem na kilka dni i po tej przerwie ponowne wprowadzanie wszystkiego po kolei. spotkałam się nawet z tym że marchew też może uczulić... :/ więc może spróbuj tak zrobić, no i oczywiście zero nabiału.
jeśli chodzi o Bebilon Pepti to u mnie podobnie jak u Pauluśki musiałam udać się do alergologa po zaświadczenie. i teraz na podstawie tego zaświadczenia pediatra wypisuje mi receptę ze zniżką.

11 lata 2 miesiąc temu #782507 przez Karolka85
my mamy huśtawkę z Bright Starts i na szczęście jest do 11kg więc myślę że jeszcze troszkę posłuży bo mała waży teraz prawie 7kg. ale muszę powoli Julkę oduczać zanim z niej wyrośnie bo 1 drzemka jest właśnie w huśtawce zazwyczaj... :/

11 lata 2 miesiąc temu #782509 przez paninka87
Dzieki Gabi. Blanka miala byc Polą, przez dlugi czas przy tym obstawalam ale niby ja wybralam imie dla pierwszej cory i teraz byla kolej meza... hihi i z tych imion jakie on proponowal Blanka najbardziej nam przypadla do gustu:-)

11 lata 2 miesiąc temu #782523 przez Alex_87
Mi się coraz bardziej podoba imię Amelia :) jak będę miała drugą córkę to może takie wybiorę. Ja mężowi powiedziałam, że ja rodzę więc ja wybieram imię :D na szczęście szybko doszliśmy do kompromisu, bo imię Zuzanna podobało mi już baaardzo długo, zanim jeszcze poznałam własnego męża :)

Zuzka też już śpi, więc planowo pobudka powinna być o 6-7 ;) i dobrze bo tak mnie dziś wymęczyła :dry:

My dostaliśmy huśtawkę od rodziców J., tzn Zuzka dostała już na gwiazdkę, ale to taka od 6 miesiąca i do 25kg, narazie jakoś średnio jej się podoba, ale pewnie dlatego, że nie siedzi tak bardzo stabilnie, dobrze, że oparcie jest regulowane, to po trochu ją sadzam jak już nie wiem co jej zaoferować do zabawy.

11 lata 2 miesiąc temu #782544 przez paninka87
My na sali porodowej zdecydowalismy ostatecznie jak juz Blanka sie urodzila:D miala byc tez Tosia ale siostra juz sobie zarezerwowala:D dla dziewczynek jest naprawde mnostwo imion...
Moj maz proponowal Rozalia( po babci), Liwia i Kira... ale nie przeszly:D
Z ciekawostki Blanka urodzila sie bardzo podobna do swojej prababci Rozalii...

11 lata 2 miesiąc temu #782562 przez joasia10015
paninka87 masz identyczny gust jesli chodzi o imiona :) Zawsze chciałam córkę Rozalkę =ale też zawsze czułam że bede miec dwóch synów i kilka lat temu podpowiedziałam to imię swojemu bratu jak mu sie trzecia córa urodziła i mam na dzin dzisiejszy śliczną bratanicę Rozalkę :) Akiedy byłam w ciazy i mialam cichą nadzieje że bedzie córa to stawiałam na Liwię-śliczne imie i baaardzo rzadko spotykane :)
No ale mam dwóch łobuzów i może kieeedyś bedzie Liwka ;)

11 lata 2 miesiąc temu #782565 przez joasia10015
paninka a gdzie rodzilas?

11 lata 2 miesiąc temu #782574 przez demoniqe
Vika ale tosia dobrze sie czula? Bo Kubus oprocz 2 dni goraczki zero objawow. A teraz jest wrecz rewelacyjny. Guga, smieje sie. Zero marudzenia i placzu. Dziwne to ale zobaczymy jak te crp za tydzien. Zelazo podaje w syropie. Do tego vit c.

Olga rozumiem twoja reakcje na nianie. Do dzis w pracy nachodza

mnie mysli czy sie nim dobrze zajmuje. Ale robilam naloty w dzien i maz tez i ok. Kubus tez naprawde swietnie na nia reaguje wiec chyba jest ok. Oby tak bylo.

Jutro podpisujemy akt zakupu dzialeczki :-)

Paninka witaj!

11 lata 2 miesiąc temu #782577 przez paninka87
W Lesznie obydwie... i bardzo dobrze wspominam a z drugiego porodu jestem mega zadowolona:-) rodzilam naturalnie choc moje corki to pulchniutkie sie urodzily . Moj maz jedynak marzy o duzej rodzinie, ja mam siore i 2 braci ale na razie sie nie decyduje na 3 dziecko.. . Moze za kolejne 6 lat:D

11 lata 2 miesiąc temu #782604 przez joasia10015
Jeśli dobrze rozumiem nick to jesteś rocznik 1987 tak? Czyli masz 26 lat -więc mozesz miec jeszcze spokojnie z trójkę ...nawet co 6 lat ;-)( Ja pierwszego syna rodziłam mając 27 lat ;-p )No chyba że ten nick to przypadek ;-D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka