- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Piękne te dzieci majowe.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Haha alex, daarika schlebiacie kubusiowi

Sevilla ale Maksior dlugasny :o wiedziałam ze on długi ale aż tak ! Wow przystojniacha
Była u nas koleżanka z rocznym Kajtkiem i powiem wam ze tak się zmachalam ze szok

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Po wizycie. Nadal nie wiem na co jest uczulony- hehe, chyba spodziewałam się od razu recepty:). Ale lekarz super, poświęcił nam godzinę. Wyoglądał Kacperka ze wszystkich stron, wszystko nam dokładnie wytłumaczył. Po prostu już wiem co robić

Przede wszystkim jednak stwierdził AZS niestety, zapisał nam jakieś maści do smarowanie. Powiedział, że może go uczulać dosłownie wszystko- od wełny w swetrze męża, przez kurz w maskotce, a skończywszy na białku- i to nie tyle krowim, co białku mojego mleka. Ale mam karmić dalej, tylko trochę mniej.
Ponieważ nie można zrobić badań, mamy się opierać na statystyce. Skaza białkowa to może być, ale niekoniecznie( ma ją 30% dzieci). Rzucał mi tymi procentami, aż w szoku byłam.
Mam normalnie wprowadzać mięso- prócz cielęciny. Ryby mogę, ale trochę później.
Dodatkowo mam zrobić badania: IGE całkowite( powiedział, że ten wynik powie nam wśród której grupy alergenów szukać), poziom żelaza w surowicy, morfologie i jeszcze jakieś, które powie czy to gluten uczula. Choć powiedział, że wątpi, bo to zdarza się u 5 %.
Koleś ma taką wiedzę, że wymiękam. Powiedział, że w ostatnich latach coraz częstsze są uczulenia na ryż.
Piersią mam karmić tylko rano, wieczorem i w nocy. O 11.00 mam dać sinlac z jakimś owocem jaki lubi, potem obiadek, deserek, znów sinlac przed kąpielą i przed snem pierś( chociaż dziś go napasłam kaszką, to piersi już nie chciał).Mogę też dawać więcej warzyw. Spokojnie mogą być kupowane, tylko trzeba je grubo obierać.
Ufff... nagadał mi pełną czapkę, że wszystkiego nie pamiętam. Ale jestem bardzo zadowolona po wizycie.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agak
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Wczesniej juz 5 tygodni lezalam na patologii ciazy z powodu zagrozenia porodem przedwczesnym ( skrocona szyjka a pozniej juz rozwarcie).
Lena wazyla 2120 i miala 48 cm. Iga 2240 i tez miala 48 cm.
Tydzien lezaly na patologii noworodka - byly troche dogrzewane i uczyly sie jesc

Po skonczeniu 6 mca Lena wazy 7800 i ma 68cm. Iga wazy 7300 i ma 67 cm.
Jutro postaram sie wrzucic zdjecia.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Przepraszam, że tak każde zdjęcie w osobnym poście, ale inaczej nie umiem, a nie chce mi się kombionować

Dziś jak dawałam mu kaszkę to żałowałam, że nie mam trzeciej reki, żeby go nagrać- przez cały czas kopał nogami i to z taką energią, że zastanawiałam się jak mu się chce:).
ten lekarz też stwierdził, że starsznie energiczny, dlatego tak szalenie nie przybiera
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
moniak lekarz a lekarz... super że trafiłaś do takiego specjalisty. widać że z powołania... a synuś przesłodki!
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

moniaaak Synuś cudny

- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kazał nam 4 razy dziennie smarować kremem Diprobase, najważniejsze co to suche miejsca po kąpieli powinnam posmarować max w ciągu 5 minut, bo potem skóra się zamyka i już krem nie będzie tak działał. Jak będą te plamy mi się bardzo nie podobać, to mam użyć maści Cortineff, jest to maść do oczu, więc delikatna i wtedy też kropelki Fenistil na noc.
Tłumaczył mi, że dzieci z AZS czują się jakby miały o jeden rozmiar za małą skórę, dlatego ważne jest stosowanie emolientów i nawilżanie.
Jak pokazałam mu maść od mojej pediatry, to powiedział, że to jest jego dopiero 4 sposób z kolei na takie suche plamy i mam absolutnie nie używać.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dwa tygodnie temu ważył 7 kg, a za tydzień mamy szczepienie to zobaczymy. Miał 68 cm. Nie jest szczególnie spasiony, ale teraz tyle wcina, że chyba nadrobi

A i mamy absolutnie nie zakładać mu rajstop, bo mają sztuczne nitki i ciuchy zakładać najlepiej rozmiar większe. Wywalić z domu wszystko co ma pierza, zamrażać maskotki, bo tylko wtedy się wybija zarazki i broń Boże ich nie prać bo to jeszcze gorzej.
Ja mam nadzieję, że to AZS zginie jak znajdziemy ten pieprzony alergen

Najgorsze z rzeczy zewnętrznych co uczula to pierza, kurz i wełna i tego mamy unikać.
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-