BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 tygodni temu #800855 przez joasia10015
moniak apropo nocki to mamy identyczne od jakiegoś czasu...
Nawet z mężem nie ma kiedy sie ,,teges,,...masakra jakaś.Wczoraj Miki zasnął o 21 i wbiegłam do salonu z hasłem ,,Mamy 10 do 15 min.,,(romantik fuull )wiec szybki numerek .... ale taki że ciagle słuchałam czy to czasem on nie płacze :huh: Uwinęliśmy sie w 10 min.i chwila moment Miki sie obudził :dry:
Nie wiem już jak zaradzic tym pobudkom :unsure: Chyba poprostu musze to przetrwac i tyle...
Dalej przyzwyczajam do butli ale jakoś Miki nie preferuje :dry: W sobotę ściagnęłąm swoje mleczko i byłąm pewna że jak poczuje to wciągnie wszystko na raz ...a tu DU*A jasna...po prostu nie lubi sztucznych rzeczy-woli nature :silly:
I wogóle jest ostatnio taki marudny ze nie wiadomo jak go ogarnac :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #800861 przez Sevilla
Od kilku dni zabieram się by tu cokolwiek napisać, ale non stop brak czasu ...

W czwartek byliśmy u lekarza fizjoterapeuty, niestety przez to, że Maks zaczął tak szybko kicać, nie wyrobił sobie paru odruchów i musimy ćwiczyć ... codziennie ćwiczymy przy zabawie i już widać efekty :)

W piątek wróciliśmy wkońcu z Elbląga do Bydgoszczy i skończyło się wielkie pooperacyjne odpoczywanie :/ Smutno było mi jakoś wyjeżdżać z domu od mamy ... no ale cóż, life is brutal ...

W niedziele mąż miał 30 - stkę, więc sobotnie andrzejki skończyliśmy na gotowaniu obiadu rodzinnego ...

Dziś odłożyłam 2 kartony za małych ciuszków, a przecież nie było mnie tylko 5 tygodni ... jakaś istna masakra ... no i odkryłam, że mój mąż i teściowa zostawieni sami sobie całkiem ślicznie utrzymują porządek i czystość w domu. Nie licząc muszli klozetowej, w której kamień piętrzył się tonami :ohmy: :huh:

Monia nie jesteś okropną matką, tylko dlatego, że dziecko z łóżka spadło. Nam Maks spadł jak miał 5 miesięcy i patrząc na Twoje postępowanie a moje. To ty jesteś idealna, ja nawet nie pomyślałam o pogotowiu ...

11 lata 2 tygodni temu #800887 przez ewela86
moniak nie katuj się! to mogło się zdażyć każdej z nas. właśnie sobie uświadomiłam że bardzo często narażałam moje dziecko na niebezpieczeństwo zostawiając ją samą na łóżku lub sofie :ohmy: i tylko moje szczęśącie że nic się nie stało...

pauluska, alex wy dostałyście jakieś skierowanie na te badania czy same robiłyście? skąd wiedziałyście że coś jest nie tak? skąd mam wiedzieć że tej bakteri nie ma? sorki, może głupie pytanie i powinnam to wiedzieć :huh:

no u nas też masakra z tymi pobudkami... dzisiaj ledwo zdążyłam się położyć a jużsię zaczęło :( nie wiem o ca kaman :huh: - w dzień śpi normalnie, bez żadnych stękań i wiercenia (właśnie zaczęła 3h drzemki) a w nocy jedna wielka katastrofa :ohmy: jak ja mam wrócić do pracy?? przecież będę chodziła na rzęsach B)

sevilla powroty są fajne ale pożegnania już nie bardzo - zwłaszcza z mamcią :(

11 lata 2 tygodni temu #800889 przez pauluska
ewela86 mi się wydawało że jest ok :dry: ale zmieniliśmy pediatrę i nam dała skierowania na mocz okazało się że nie jest ok więc usg, posiew, morfologia, crp ohh jak się cieszę że trafiłam pod jej opiekę. Kazała mi się nie obwiniać że nie dopatrzyłam bo u nas nie było gorączki, płaczu i przeoczyłam teraz raz w miesiącu min mamy robić badanie moczu zresztą to sprawy groszowe więc można dla własnego spokoju zrobić.

Ale morfologia i mocz ok uff w ogóle z morfologii wyszło nam że nie ma alergii :cheer: ale byłoby super jakby się okazało że to przez ten układ moczowy, no ale o układ moczowy musimy dbać jak najlepiej.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #800893 przez tysiiiak
Demoniqe niestety plik za duży ale wrzuciłam tu :) :
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 2 tygodni temu #800916 przez Alex_87
Ewela Zuzka dużo płakała, myślałam, że to zęby, lekarz dała skierowanie na badania i w moczy wyszły bakterie, a też nie miała gorączki, przy sikaniu też nie widziałam żeby odczuwała ból, a jednak coś jej doskwierało. Od tamtej pory jak dostałyśmy antybiotyk już baaardzo rzadko tak strasznie płacze (wtedy to było przez pół dnia). Teraz co prawda coś wychodzi w moczu, ale to już są nieznaczne ilości. jak będziesz u pediatry poproś o kontrolne badanie, albo zrób sama jest to niewielki koszt.

11 lata 2 tygodni temu #800925 przez KarinaM
Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak mało śpią w ciągu dnia?
Moja ostatnio przechodzi ludzkie pojęcie. Śpi dwa razy po pół godziny.

Igorek

Irina

11 lata 2 tygodni temu #800930 przez ewela86
wiecie co, chyba zrobię te badania dla świętego spokoju. dzięki :)

kalafiorowa z obiadu smakowała tak sobie ale za to wypiła 30 ml soczku :lol: pierwszy raz - WOW!

karina Diana to potrafi czasem pociągnąć 2 razy po 2 h! dzisiaj np spała: 1 drzemka 30 min, 2 drzemka 30 minut ale chyba nie dospała bo jak ją położyłąm za chwilę to spała 2,5 h :ohmy:

11 lata 2 tygodni temu #800931 przez Alex_87
moja śpi w dzień 2-3 godziny, ale są dni, kiedy śpi tylko jedną. Teraz się szybko męczy bo dużo się rusza, mamy takie małe biurko na kółkach i je dziś przesunęła :ohmy:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #800939 przez pauluska
Moja spała dzisiaj aż godzinę poprzestawiało jej się całkowicie po tych wyjazdach do lekarzy masakra ziewa ale usnąć nie może włączyłam jej Baby Tv siedzi i się cieszy do tv :D

ewela86 może Dianka w dzień się tak wysypia że w nocy daje popalić

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #800945 przez tysiiiak
Kubula śpi ostatnio baaaardzo różnie czasem ma dwie albo trzy drzemki po pół godziny a czasem jedna drzemka do 3 godzin dochodzi :cheer: naprawde ostatnio nie ma reguły.
Dziś zasnął sam w łożeczku bez żadnej mojej ingerencji :) Dobra no raz podałam mu smoka bo sobie gdzieś wyrzucił ;P jesteśmy na dobrej drodze:P

Alex Jeżeli wystarczy wam kaski i Ty jesteś gotowa na drugiego brzdąca to do dzieła :)

trochę Kubusia :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #800953 przez ewela86
tysiak ale kubusiowi urządziłaś super bawialnie :) no boski jest :lol:

pauluska też wpadłam na ten trop, ale nawet jak miała np 2 drzemki po pół godziny nie robiło to wielkiej różnicy :( choć ostatnio 2 razy przespała prawie całą noc.raz po basenie i raz po szczepionce... więc może powinnam jej organizować więcej wrażeń...

11 lata 2 tygodni temu #800984 przez pauluska
Iga już w łóżeczko ledwo żywa była ale dalej stęka wywróci się na brzuch i zagląda zza łóżeczka już mam dość dzisiejszego dnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 tygodni temu #800996 przez KarinaM
Wykąpałam Irinę o 17:30 bo już nie mogła wytrzymać. Tarła oczy i marudzila. Usnęła zaraz po mleku. Ale minęło pół godziny i płacz. Nie wiem o co Jej chodzi. Czyżby znowu ciężka noc przede mną?

Igorek

Irina

11 lata 2 tygodni temu #801003 przez Suzi
Hej
Sorry ze Wam się tu wtrącę, ale ogladalam Wasze zdjecia i ( super dzieciaki :kiss: ) i mam slowko do sisiny i tysiaaak- jezeli wasze dzieci spią w tych lozeczkach ktore są na Waszych zdjeciach to z calego serca radze opuścic juz na niski poziom :ohmy:
Nie znacie dnia i godziny kiedy staną na nogi a wtedy........ Lepiej nie mysleć :ohmy:
Moniaaaak juz to przezyla i to z tego co sie orientuję z niskiego, doroslego lozka....
Sorry jeszcze raz, ale nie moglam obojetnie kolo tego przejść :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka