BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #801511 przez KarinaM
A my po spacerku. Irina spała na nim 2 godziny.

Ewela wiem co czujesz. Moja glizda ostatnio też spalaby tylko na rączkach lub u mnie na brzuchu. Co odkładam Ją do łóżeczka to płacz lub oczy jak pięć złotych. Ja szybciej krzyknę niż się popłaczę a to jeszcze gorsze.

Właśnie wymacalam drugą jedyneczke na dole. Ta moja glizda nie chce mi pokazać dziąsełek. Jak chcę zobaczyć to wytyka mi język.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #801517 przez ewela86
my po spacerze, teraz śpi. no i oczywiście w dzień to wogóle się nie wierci a w nocy nie ma szans żeby pospała 2 h bez postękiwań, jęków i wierceń :(
tysiak tylko u nas te nocki są normą a nie wyjątkiem :( gdyby zdarzały się raz na jakiś czas to luz, byłoby nawet fajnie, ale niestety chcieć to ja sobie mogę...

czyżby jakieś uczulenie kubę dopadło?

joasia, demonique czy to taka książka? allegro.pl/jezyk-niemowlat-jezyk-dwulatk...cja-i3731181581.html

11 lata 4 miesiąc temu #801518 przez paninka87
Ja też miałam nerwa wczoraj wieczorem... Blanka zasnęła o 20, ale po godzinie się przebudziła... mąż ją wziął z łóżeczka wyjął i ryk niesamowity... wzięłam ja i cisza... uczulona na tatusia :angry: ale kręciła się do 22... W nocy chyba dwa karmienia, ale nie kojarzę teraz w ogóle... :P
Amelia od kilku dni przychodzi w nocy spać do mnie :ohmy: mąż ewakuuje sie na jej mini łóżko 'ikeowskie' ale zamówił już sofę dla własnej wygody chyba :silly:
www.libro.lubawa.pl/play-new-2/
wybrała podusie z motywem Paryża... chyba zaraziłam ją chęcią wyjazdu tam... :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #801528 przez ewela86
karina trochę pocieszająca ta myśl że nie tylko mój "aniołek" :dry: jest taki wymagający :)

paninka fajowa ta sofa :)

11 lata 4 miesiąc temu #801534 przez vika
MOJA W NOCY ŚPI ALE W DZIEŃ DAJE NAM POPALIĆ....DZIŚ JUŻ ZALICZYŁA DRUGĄ DRZEMKĘ 30 MIN....zjadła obiadek ....cały :cheer: i znów trze oczy :huh: coś jest na rzeczy znowu spała przy otwartym oknie....nie mogłam jej uśpić choć sama zamykała oczy i tuliła się w poduszkę strasznie się przy tym wiercąc i płacząc...otworzyłam okno na oścież zrobiło się zimno i padła :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #801537 przez paninka87
Oczywiście najlepsze życzenia dla Poli

11 lata 4 miesiąc temu #801550 przez Sevilla
100 latek dla Poli :)

Ewela nie martw się u mnie noce ostatnio wyglądają tak samo ... zaczynam się zastanawiać, czy tu nie chodzi o lęk separacyjny ... Maks nawet jak teściowa go bierze na ręce lub mąż szuka mnie wzrokiem, jak wychodzę z pokoju jest ryk, w nocy często się budzi ... w końcu ląduje u nas w łóżku i jak zwykle zasypiał przytulony do męża, to obecnie tatuś poszedł w odstawkę, dostaje po twarzy, wyrywa mu włosy z klaty, po czym tak się poobraca, że choćbym plecami była odwrócona, zaraz czuje oddech na swoim karku, guganie, odwracam się i widzę uśmiech od ucha do ucha, po czym zasypia, jednak przy każdej próbie odłożenia do łóżeczka, muszę szukać płaczącego pod przewijakiem w drugim końcu łóżeczka ... :laugh: :laugh:

Tysiak prosimy o uaktualnienie naszych danych osobowych :) Ważymy obecnie 7040g i mierzymy 75cm :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #801567 przez alexa_
Buziaki dla Polci:**

U nas nocki całkiem całkiem. Są pobudki ale biore Jule na chwile na rece odkładam i spi dalej. Więc tragedi nie ma bo nawet nie zdąże sie obudzić:)

A i miałyści racje za pierwszym ząbkiem zaraz wyszedł drugi.
Jula cały czas je testuje gryząc wszystko co sie da. najbardziej lubi zagryzać łyżeczke podczas obiadku.

Tysiak również prosimy o wpisanie obecnej wagi- 7900

11 lata 4 miesiąc temu #801569 przez demoniqe
Joasia, ewela ja mam Zaklinaczkę niemowląt czy tam dzieci allegro.pl/zaklinaczka-dzieci-tracy-hogg...0zl-i3756765911.html

Tu są opisane plany całego dnia jak maja wyglądać, są też opisane typy dzieciaczków i jak z poszczególnymi typami działać (np. Przekąsacz - jak w przypadku Mikiego chyba ).

Nie czytałam tej książki Język Niemowląt niestety. Nie mam pojęcia co tam jest, może są podobne warto zobaczyć. Joasia, Ewela zawsze mogę wam pożyczyć tą moją, albo zeskanować wam jakiś rozdział.

11 lata 4 miesiąc temu #801578 przez sisina
Hejka u nas nocka rewelka 19.30-7 az bylam w szoku
tez bylismy na spacerku teraz sjadl obiadek i oglada bajki i teraz ja wcinam obiad
aha co do lozeczka to juz obnizylam faktycznie ne ma co ryzykowac...
Najlepszego dla Polci:-* kurde wlasnie dzwonil moj malz i mowi ze ma jelitowke wymiotuje i ma rozw.... :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #801579 przez Alex_87
Sto lat dla Poli :)

Ewela Diance jakby się pomylił dzień z nocą :huh: ale niestety ja nic nie doradzę :( u nas jeśli są problemy ze spaniem to tylko w dzień.

Zuzka też chyba woli jak jest chłodniej do spania (generalnie chyba wszystkim się śpi lepiej jak jest chłodniej), u nas na noc piec się sam wyłącza, a w dzień najlepiej jej się śpi na dworze, ojjj wymrozi ją dzisiaj :D

Odebrałam wyniki moczu, teraz z kolei wyszło białko :angry: Jutro mamy o 11.40 wizytę, ale jak oddam prywatnie jeszcze jedną próbkę to może do wizyty się wyrobią z wynikami. No i zobaczymy co tam wyjdzie. ale pewnie nici ze szczepienia :dry:

Od wczoraj zaczęłam dawać Zuzce kaszkę rano, ale dziś to samo ze 3 łyżeczki i dalej koniec, jutro spróbuje innego smaku. Za to dziś pierwszy raz ugotowałam jej obiadek i wciągnęła cały w 5 min.

A kombinezon na zimę mamy rozm. 80 i dostanę jeszcze jeden na rozm. 86 w końcu niewiadomo kiedy skończy się ta zima...Szwagierka ostatnio oddała mi kombinezon w rozm. 68, ale taki to Zuzka mogłaby nosić 4 miesiące temu ;)

11 lata 4 miesiąc temu #801590 przez alexa_
Kombinezonik jesienny miałyśmy 68 ale juz za mały. Zimowy mamy 74 i jest w nim jeszcze sporo luzu. mam drugi chyba na 80 musze go w końcu wyjac do prania bo zima wielkimi krokami sie zbliża. A kupila go moja teściowa a raczej odkupiła od kogoś. nie bardzo mi pasuje bo ma doczepiane buciki. a dla takiego malucha wole zebu kombinezonik byl w całości. i tak jeszcze nie chodzi.

11 lata 4 miesiąc temu #801618 przez KarinaM
Ja kombinezony mam trzy: jeden 68 ale jest taki na teraz (akurat na styk), drugi też 68 ale jest większy i ma trochę luzu w nim. A trzeci jest duży bo 86 ale ostatnio na spacery biorę Ją właśnie w nim bo ma cieplutko i nie jest skrępowana.
Na zimę muszę kupić ten spiworek tylko nie wiem jaki kolor wybrać. Ja najchętniej wzielabym czarny ale dla dziewczynki wypada?

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #801619 przez vika
my już po spacerku....teraz Tośka kontynuuje spanie na balkonie....ale sie wk...poszłam do e.leclerca w biegu zrobiłam zakupy podchodzę do kasy a w portfelu PUSTO :cheer: ni pieniędzy ni karty jak M przyjdzie to go ze skóry oberwę...to już nie pierwszy raz....zawsze mnie wyczyści do zera bo on nie lubi wypłacać ...MYŚLI,ŻE ZAOSZCZĘDZI JAK NIE BĘDZIE WYPŁACAŁ :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #801629 przez Sevilla
U nas właśnie leci druga drzemka i dorobiliśmy się pierwszego guza na głowie ... płaczu było co nie miara, ale i tak go nie zniechęciło do dalszego kicania na podłodze ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka