BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #484871 przez Anabelle
Aha a ból nie jest stały i silny. Taki troche jak przy słabym kichnięciu - poboli chwilkę, że musze się powoli prostować, a po paru sekundach przechodzi. Czasami też boli mnie lewa strona jak naciskam sprzęgło w aucie :) Trochę straszne, dajcie znać co powiedzą lekarze! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #484878 przez KaRoLiNaaaaa
mój niestety był stały i silny i dlatego się bardzo bałam ale ma nadzieję że jak pójdę dziś poprawić to zwolnienie to lekarz mnie jakoś uspokoi

12 lata 1 miesiąc temu #484893 przez lalka
ja mam Anabelle tak samo jak ty!!!i też ból nie jest stały!!!jest krótkotrwały...ale jak zakłuje....to muszę oddech wstrzymać!!!!

przez parę dni to miałam takie wrażenie,że dół brzucha mam oberwany..taki dziwny ból..moze bardziej uczucie!!!!
ale o tym bólu i o tym,żeby się nie przejmować to słyszałam już od dwóch lekarzy!!!

12 lata 1 miesiąc temu #485027 przez Anabelle
To mnie uspokoiłyście troszkę :)
Od pępka w dół właśnie jak siedzę, wstaję z pozycji siedzącej lub idę ... wrrr. Jakby mi ktoś rozrywał podbrzusze - tyle, że ból do wytrzymania i po kilku do kilkunastu sekund słabnie, aż się uspokaja. Chyba się rozciągamy Kochane i to dość mocno :)

W książce jednak wyczytałam, że jeśli ból nie jest silny, długotrwały i jeszcze z plamieniem to nie powinno się dziać nic złego, jednak należy o tym poinformować lekarza.

Odpocznę jutro to może będzie lepiej.

Dzięki dziewczyny za opinie! :)

12 lata 1 miesiąc temu #485058 przez hexia
No to się naczytałam,uffff :P :P :P

Po pierwsze: sny!!!Całe życie mam bujną wyobraźnie,miałam zamiar w ogóle pisarką zostać he he i sny zawsze miałam bogate w szczególy i akcje...Ale teraz w ciąży to mi się sni albo erotyka (zawsze z własnym M :blush: ) albo..jakieś dzikie zwierzaki co mnie gonią!!!!Dziś mi się sniło,że atakowały mnie...świnie na polu :ohmy: :ohmy: Kilka domowych i kilka dzikich!!!Oczywista,świadoma jestem,że jestem w ciąży więc jak do mnie jedna świnia podleciała to...(słuchajcie tego :P ) złapałam ją za ryja a drugą ręką waliłam po tym nochalu,żeby się odwaliła ode mnie :lol: :lol: Mój M to był posikany jak mu opowiedziałam!!! Kiedyś znowu we śnie gonił mnie jelonek i sarenki, albo z kolei obserwowałam ...białe tygrysy biegające po polu!!!No ogień z tymi snami haha!!!!

Po drugie: pozycje spania! Całe życie moja ulubiona poza na lewym boku a teraz?Głównie prawy.Albo latam jak kołowrotek lewo-prawo-lewo-na wznak (chwilę by się rozciągnąć)- i znów latam.Cierpną mi dłonie,nogi,poduszka mnie wkurza...no masakra!!! Za to moja ulubiona pozycja na sofie: siedzenie po turecku!!!Tak mi wygodnie,że szok!!!Za to siedząc na krześle mogłabym szału dostać-tak cierpnę i tak mi nie wygodnie :cheer: :cheer:

Po trzecie:pogoda!!! Tragedia normalnie,nawet iść na dłuższy spacer nie mogę z piesiem bo pada i wilgotno a tego nie cierpię... :angry: :angry:

I po czwarte: remont!!! Tak-lazienka skończona,za to z deszczu pod rynne bo już z kuchni wszystko wyniesione i obiad jutro u mamy jemy,bo nawet nie mam na czym ugotować...Nie lubię tak,wiem,że to moja mama i wszystko by nam dała ale...już 3,5 roku na swoim garneczku jesteśmy i tak nieswojo się już czuję...Tym bardziej,że my nie celebrujemy "niedzielnych obiadków u mamy", chyba,że są święta czy rodzinna uroczystość-to wtedy spędzamy je razem przy stole-wiadomo...Ale cóż...Do tej pory ratowała nas prysznicem, to teraz obiadkami
:laugh:

Trzymajcie się ciepło Kobitki bo śniegi zapowiadają,a ja jutro rano do gina muszę jechać :S :S :S

Bziaki!!!

Ps.A napina wam się brzusio???Mnie kilka razy dziennie taki twardy się robi,że mój M jest w szoku...A potem znów jest "normalny" jak zawsze...Czyzby Dzidzia się rozpychała :unsure: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #485281 przez lalka
hexia..mi też brzuch się napina...taki robi się twardy...to dzidzia sie rozpycha..przelewa i podpływa bliżej brzusia!!!to uczucie pamiętam akurat z pierwszej ciąży-tego się nie zapomina!!a jescze lepsze przed nami..jak dzidzia urośnie i będzie się rozpychała to tak jakby..chciała wystawić rączkę albo nóżkę albo wypnie się dupskiem i taka fajowa górka się robi!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #485565 przez Sevilla
W ciągu dnia nie czuje żadnego napięcia, ale jak się położę i mam rozluźnione wszystkie mięśnie, to od czasu do czasu, pojawia się napięcie po jednej stronie, potem znów wszystko ok :)

12 lata 1 miesiąc temu #485626 przez Sysia
dziewczyny mam pytanie czy w czasie przewidywanej miesiączki (wiadomo której teraz nie ma ) można uprawiać sex?? bo gdzieś kiedyś wyczytałam że w ciązy w czasie przewidywanej miesiączki nie można uprawiać sexu ?! :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #485641 przez lalka
Sysia...szczerze to ..pierwwsze słyszę....nie wiem!!!!słyszałam tylko,że w dniu przewidywanej miesiączki można się źle czuć...odczuwać bóle...tyle,ale o seksie nic!!!

12 lata 1 miesiąc temu #485780 przez demoniqe
mi lekarz powiedział, że można śmiało przez całą ciążę tylko bez ekstremalnych jakiś rzeczy. A że nawet trzeba bo dziecku to od 4 miesiąca nawet sprawia przyjemność :) tylko sutkow nie ściskać bo się oksytocyna wydziela :)

12 lata 1 miesiąc temu #485784 przez JoannaL
Witajcie kochane. Marcyś śpi, więc zajrzałam do Was. Wyjątkowo mimo kiepskiej pogody samopoczucie mam dobre :). Gotuję sobie właśnie barszczyk czerwony. Jedna ze znajomych doradziła mi jeść gotowanego buraka albo gotować sobie barszcz 2razy w tyg na tą moją anemię. Mężusiowi planuję zrobić kotleta z piersi indyka, ziemniaki i mizerię (on barszczu czerwonego nie znosi :P ).
Wczoraj dosyć mocno bolał mnie brzuszek, chyba muszę mniej nosić synka na rękach (chyba się przeciążyłam), wzięłam nospę, położyłam się i dziś jest już lepiej.
Jeżeli chodzi o spanie to ja od zawsze spałam albo na prawym boku albo na brzuchu. Teraz głównie prawy bok, ewentualnie lewy, ale przy dłuższym leżeniu boli i drętwieje mi biodro. Wiercę się na tym łóżku niesamowicie, no ale co poradzić :silly: . Zastanawiam się czy nie kupić sobie specjalnej poduszki dla kobiet w ciąży, jest też bardzo przydatna później przy karmieniu...

12 lata 1 miesiąc temu #485794 przez lania
Ja tak się cieszyłam z braku konieczności obliczania kiedy to łaskawie ;) przyjedzie ciocia ;) że teraz nawet nie wiem kiedy to by wypadało. W poprzedniej ciąży pamiętam rzeczywiście comiesięczne dolegliwości (krzyż i brzuch) ale teraz jakoś chyba nie ma :silly:

:cheer: ...chociaż rzeczywiście narzekałam na krzyż jakiś czas temu, może to było to :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #485800 przez lania
JoannaL napisał:

Zastanawiam się czy nie kupić sobie specjalnej poduszki dla kobiet w ciąży, jest też bardzo przydatna później przy karmieniu...

Widziałam coś takiego, ciekawe-to taki wąż jakby czy wałek :unsure: :unsure: :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #485809 przez JoannaL
lania napisał:

JoannaL napisał:

Zastanawiam się czy nie kupić sobie specjalnej poduszki dla kobiet w ciąży, jest też bardzo przydatna później przy karmieniu...

Widziałam coś takiego, ciekawe-to taki wąż jakby czy wałek :unsure: :unsure: :unsure:

coś w tym rodzaju :)

12 lata 1 miesiąc temu #485840 przez lalka
oglądałam taką poduszkę..rozważałam kupno...ale mam wątpliwości!!!!!one mają długość od 170cm do 190cm..a z firmy Motherhood nawet 210cm....jak ja się z taką podusią wtrynię do wyra to chyba zabraknie miejsca dla M???!!!to wtedy byśmy spali już w czwórkę!!!!
podejrzewam,że jest cholernie wygodna!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka