- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anabelle ja jeszcze czytałam o wątróbce..zw względu na dużą zawartość witaminy A!!!sera pleśniowego też nie jem,bo nie można..chociaż słyszałam tzn.oglądałam w tv,że nasze polskie sery nie są z mleka niepasteryzowanego a pleśnie coś tam coś tam....najlepiej czytać etykiety...ale ja i tak nie ruszę!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
O, masz rację, wątróbka też nie jest zalecana, oprócz nadmiaru witaminy A jest też organem detoksykacyjnym a więc może zawierać toksyny zwierzęce.Anabelle o jajkach słyszałam,ale niedawno jak robiłam mamie placek to nażarłam się białek z cukrem..to było silniejsze!!!!
Anabelle ja jeszcze czytałam o wątróbce..zw względu na dużą zawartość witaminy A!!!sera pleśniowego też nie jem,bo nie można..chociaż słyszałam tzn.oglądałam w tv,że nasze polskie sery nie są z mleka niepasteryzowanego a pleśnie coś tam coś tam....najlepiej czytać etykiety...ale ja i tak nie ruszę!!!
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
www.mojewypieki.com
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Cale szczescie ze rzeczy o ktorych piszecie czyli losos ser czy watrobka wogole mnie nie dotycza hehe juz przed ciaza tego nie jadlam i teraz tez nie mam na nie ochoty:) A szczerze mowiac jakbysmy mialy patrzec na wszystko i tego nie jesc bo niezdrowe tego tez nie to wkoncu zostalby nam suchy chleb bo jakby nie patrzec to teraz wszystko jest na chemi...;/
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 0
Wcześniej chodziliśmy z rodzinką na basen, teraz boję się trochę infekcji (któraś coś pisała o jakiś tamponach z pałeczkami mlekowymi )
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
A gdzie kupiłaś, drogieKupiłam dzisiaj płyty joga dla kobiet w ciąży i fitness dla kobiet w ciąży trzeba coś poćwiczyć a jak u Was uprawiacie jakieś sporty ? Bo ja leń że szok
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chyba mam za bardzo otłuszczony brzuch od środka,bo nic nie czuję ...tzn coś czuję,ale to jest bardziej podpływanie!!!odrzucam myśl,że coś może być nie tak!!!!
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Co do porodu to się nie boję...Jestem dużo bardziej wytrzymalsza na ból niż moja Mama,która rodziła mnie w bólach i komplikacjach...Zdaję sobie sprawę,że będzie bolało,ale trudno się mówi...Zresztą nie wiem jak to widzi mój gastroenterolog,czy moje jelito jest w stanie wytrzymać taki wysiłek...Przyjdzie czas-będę się dopytywać,teraz za wcześnie jest.
Któraś tam pisała,że ona się w domu nie nudzi,że zawsze ma co robić...No więc odpowiadam,że ja się nigdy w domu nie nudziłam aż do teraz,bo mimo,że mam czas na wszystko,to czekam do zakończenia remontu ze sprzątaniem,bo przed finiszem to syzyfowa praca,tak więc tupie nóżkami z niecierpliwości Mam czas na wszystko,mimo to jednak egzystencja w bałaganie nie dostarcza mi komfortu.Mieszkam na wsi w bloku.Myślę,że to akurat różnicy nie robi czy to blok czy dom na wsi-"izby" trzeba jednakowo ogarnąć tu i tu
Ze sportów,oprócz czynnego "sofowania" na sofie hihi uprawiam czesto dłuuugie,4km spacery szybkim krokiem z moim piesiem.Wczoraj byłam ,bo dziś pada i pogoda do niczego.Zamierzam tak spacerować całą zimę
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
po przeczytaniu info na temat wątróbki nie tknę jej już w życiu....a najgorsze jest to,że Jędrkowi ją zawsze wciskałam!!!!bleee
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Ja jestem chuda raczej (to znaczy brzuch mi rośnie powolutku )a też nic nie czuję, przelewa się coś, też tak czuję, ale to nie rybka jaką pamiętam z pierwszej ciąży Czekamchyba mam za bardzo otłuszczony brzuch od środka,bo nic nie czuję ...tzn coś czuję,ale to jest bardziej podpływanie!!!odrzucam myśl,że coś może być nie tak!!!!
4 dni do wizyty
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
bylam dzis na zakupach z moim M. i w jednym ze sklepów zrobiło mi sie tak duszno ze musialam wybiec na powietrze... a tam goraco do glowy mi udezylo, zaczelam sie pocic az musialam kurtke zdjąc i mi sie nogi ugiely. Znowu bylam bliska zemdleniu. Na szczescie moj M. szybko wcisnal mi w reke butelke z woda i po 15 minutach stania wrocil mi normalny wzrok i powoli juz moglam stac o wlasnych nogach ...
mam nadzieje ze nie bedzie tak za kazdym razem jak bede dluzej po sklepie chodzic a i tak bylismy tam jakies 20 min
w czwartek moj brat robi 18 w klubie i stwierdzilam ze moze chcciaz na godzinke pojde o 20 jak tloku jeszcze nie bedzie zobaczyc sie z kuzynostwem i wyrwac sie z domu ale teraz to sie boje
a co do jedzenia to nie jem serow plesniowych i to jest udreka:( a watrobka, surowe mieso czy owoce morza nigdy nie goscily w mojej diecie wiec nic sie nie zmienilo
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Wątróbkę musiałam jeść 7 lat temu,jak po miesiącu leżenia w szpitalu na ciężkie zapalenie płuc (łącznie z nieziemską anemią, przetaczaniem krwi i z podejrzeniem gruźlicy )wróciłam do domu-żeby odbudować we krwi hemoglobinę i pozbyć się anemii. Od tego czasu raz w miesiącu w moim menu gości wątróbka,i anemii od tego czasu nie miałam
To tyle ode mnie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Co do parówek to też min 85% mięsa muszą mieć, moje ulubione to Włoskie Sokołów, ale ciężko je dostać w sklepach ostatnio. Mąż wyczytał, że Sokoliki są dobre dla dzieci - jak mnie najdzie to jem, ale mają twardszą skórkę Generalnie lubię parówki ale wybrzydzam ;D a jak widzę "mięso oddzielone mechanicznie" to szybciej odkładam niż wzięłam ;D
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa