- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
oj moj maz tez jest fanem gier...jego pierwszy krok po przyjsciu do domu to jest wlaczenie kompa on potrafi nawet przed praca o 6 rano na kompie posiedziec...czesto mnie wqrza bo wtedy nie mozna z nim pogadac mowie do niego a on jakby w amoku i nic nie slyszy...
niestety do ponarzekan sie nie dolacze..ale moze..w sumie od jakiegos czasu glowa mnie podbolewa a wczoraj mi sie tak powaznie w glowie zakrecilo a dodam ze do tej pory jedyny raz jak mi sie w glowie krecilo to kiedy w ciazy bylam i z julka i teraz tak samo...ale moze to przypadek:P
a do swiat tez bym sie juz przeniosla:) juz sie nie moge doczekac:)
ale ostatnio sie dowiedzialam ze jak bedzie snieg to moj M bedzie pracowal i w swieta i moze w sylwka takze byle NIE bylo sniegu!!!!!
jeszcez nigdy nie spedzalam bez niego swiat i nawet nie przyjmuje takiego scenariusza a juz napewno nie wigilie!!ja na szczscie mam wolne i swieta i sylwka:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Anabelle tak powiem mężowi!!!!albo męża schowam na pół roku...!!!!
ja to bym chciała już maj..albo nawet dalej...!!!!nie mam kontaktu z ludźmi....co mnie bardzo męczy....ile można samemu siedzieć????syn u babci...mąż w pracy(zresztą on i tak mi ostatnio działa na nerwy)!!!!
szkoda,że musiałam iść na L4!!!
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Jednak pewnie bym się zaczeła szybko nudzić ;D
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dawno nie pisałam ,ale jak mąż w domu to każda sekunda dla nas(teraz zajął sie podwórkiem ,wiec ja mam chwilę dla was )
Co do gier to mój mąż jest anty-gracz...dla niego może to nie istniec a sam komp to tylko do przeczytania wiadomosci Ewentualnie życie mu ratuje jak wyjezdza do pracy na miesiac i nie maja ,,na mieszkaniu,,telewizora W sumie ciesze sie że nie jest maniakiem gier bo mam szwagra który nie potrafi życ bez gier i szczerze współczuje mojej siostrze...Bo jak by facet jeszcze pomógł,wspierał itp.to może sobie dla relaksu pograc...ale kiedy on nie robi nic po za praca i tylko gra no to sorry ale to dla mnie nie do przyjęcia Jest tez druga strona medalu-kiedy zepsuje mi sie laptop ,albo mężowi to właśnie do szwagra jedziemy żeby naprawił,bo mój mąż to zielony Tak więc jak widac-każdy kij ma dwa końce
(Ps.hmmmm,moze za kilka lat to ja będe narzekac na męża maniaka bo pow.kiedys że jak syn dorosnie i bedzie chcial jakiegos tam x-boxa albo jakis bajer -i bedzie nas na niego stac-to napewno mu kupi i beda razem grac Więc chyba wszystko przede mna
Kurcze ,dziewczyny wy tak pokazujecie te swoje piekne brzuszki i opisujecie że wam ciezko buty założyc...a ja normalnie płaska że śpie nadal na brzuszku -nie że całe noce(bo w sumie nigdy nie przepadałam za ta pozycją)ale dzis mi tak jakos pasowało i spałam bez problemu na brzuchu.MIerze sie ,ważę i zero na plusie NIe martwię sie rtym jakos bo z pierwszym synkiem też tak miałam-dłuuugoooo byłam plaska ,a gdzies na poczatku 5 msc.zaczął mi brzusio rosnac Ale tak słodko już wyglądacie i zaczynaja wam sie dzidzie ruszac a u mnie Achhhhhhh.....
Achhh dziewczyny mam taki temat do obmyślenia i zastanawiam sie jakie jest wasze zdanie-co myslicie o porodach na rządanie,to znaczy o planowanych cesarkach (za łapówkę)?????Dzis kolezanka mi o tym mówiła że jest umówiona już na termin z lekarzem...niegdy o tym nie myslalam,ale mialam ciezki pierwszy poród (24h )i tak sobie pomyslalam ze moze to jest jakies wyjscie....sama nie wiem Co wy o tym myslicie????
POzdrawiam serdecznie!!!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
siedzenie w domu ma też swoje plusy..nie musisz robić nic na czas!!!jednak lepszą organizację miałam jak pracowałam!!!
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jakos bardzo go nie ganiam za te gry bo tez mu sie nalezy ale czasem mnie juz irytuje ilosc spedzanego czasu przed kompem:P
co do porodu na rzadanie to ja jakos nie bardzo bym za czyms takim byla. tez nie mialam latwego porodu prawie 11 godz rodzilam ale na szczescie nie mam traumy i jakos w miare milo to wspominam i chyba balabym sie cesarki ale wiadomo kazdy ma inne podejscie moze z 2 porodem pojdzie szybciej?
lalka testa nie robie bo nie chce sie nakrecac po za tym lekarz mi cos mowil o jakims pecherzyku ze rosnie i to wskazuje na @ takze czekam narazie i sie dovzekac nie moge kiedy przytjdzie a wlasciwie kiedy juz pojdzie:)
a teraz jakbym w ciazy byla to od razu laduje na L4 a na nude raczej narzekac nie bede bo przy julce to maraton a tera zmoja mama wraca w grudniu wiec pewnie u niej bym siedziala:)
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jestem za naturalnym porodem...szybciej dochodzi się do siebie...cały czas masz przy sobie maleństwo!!!!nie wiem!!!!!ta decyzja to chyba należy do Ciebie!!!
a po za tym....łapówka źle mi się kojarzy!!!!
jedynie co mogę polecić z własnego doświadczenia to położną,którą miałam prywatnie podczas porodu!!!!rodziłam normalnie w szpitalu u nas...a po nią zadzwonił mąż jak zaczęłam rodzić
bardzo pomogła i bardzo jestem z niej zadowolona!!!!teraz z położną,którą możesz mieć przy porodzie(opłaconą oczywiście)trochę się pozmieniało,więc nie wiem jak jest teraz!!tamtą polożną znałam...a kto teraz tam siedzi..
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monia ja bym nie wytrzymała i test zrobiła.
co do l4 to tez mi się trochę nudzi ale z drugiej strony zaś jak bym chodziła do pracy to na nic czasu,nerwy itp. wiec chyba troche wole tą nudę .. a teraz mam parę koleżanek które są na l4 bo ciąża a więc chociaż mam czas się z nimi spotkać no i czas na to żeby sobie u rodziców posiedzieć
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio to juz przed terminem @ mial;am kupione chyba z 3 testy
dlatego teraz daje troche na wstrzymanie w tymn tyg napewno jeszcze nie zatestuje choc jak tak poiszecie to troche mam ochote ale nie chce sie rozczarowac...oj a jak fajnie by bylo miec 2 dzieci z sieronia:)
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
lalka jak ja doskonale cię rozumiem... z moich znajomych praktycznie nikt dziecka nie ma, każdy ma swoją pracę, szkołę czy inne zajęcia, a człowiek sam jak palec w domu siedzi. Jedyną moją odskocznią jest siostra. Zdarza się że jeżdżę do niej codziennie, żeby tylko nie siedzieć w domu...
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Rodzice tez pracują, brat jest młodszy o 9 lat, szwagierki za granicą, a z teściową nie da się codziennie gadać ;D
Lipa
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Jak powiemy dalszej rodzinie to pomyślą, że to pierwszy miesiąc a to będzie już prawie czwarty. Szkoda, że tak powoli rośnie mąż czasem rano pocałuje przy wstawaniu, ja tam codziennie mówię, do dzidzi i dotykam brzuch. Mąż obiecał, że jak będzie większy to się nim zajmie lepiej.
Ostatnio leżymy z mężem na łóżku a mąż ciekawe jak będziesz wyglądać w 9-tym miesiącu jak przytyjesz te 5 kg- a ja w śmiech. Biedny policzył wagę dziecka koło 3kg trochę wód płodowych i tak mu wyszło. Jak się dowiedział ile się przybiera to stwierdził, że będzie mi buty zakładał i do wanny mnie wsadzał, że nie dam rady z takim brzuchem i wagą. Codziennie uświadamiam i opowiadam mu ciekawostki ciążowe. Czasem jest kupa śmiechu ale i tak Go kocham mojego G
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MoNiaaa rozumiem Cię...ja po poronieniu a po przytulańcach zrobiłam test...wyszła jedna kreska....i załamka!!!!jak się jednak okazało zrobiłam test zbyt wcześnie(9 dni po stosunku)..potem dwa dni po @i wyszły dwie krechy!!!na Twoim miejscu też nie chciałbym robić testu,ale nie wytrzymałabym i w tajemnicy przed całym światem poleciałabym do apteki!!!
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Dobrze ze tak u rodzicow siedze to od 18-tej juz ktos w domu jest;p bo jakbym miala siedziec z tesciowa calymi dniami to chyba bym nerwowo nie wytrzymala;/ jakas wogole ostatnio podminowana chodze;p dzisiaj zapisalam sie na wizyte do lekarza na 5 grudnia i juz nie moge sie doczekac;) A nastepna wizyte jak bede miec to nagram sobie plytke z niej:) bedzie fajna pamiatka dla dzidziusia:)
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do cesarki na żądanie ja jestem za sama tak będę załatwiała.