BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #486562 przez Sevilla
Znów nadrabiam :)
Po pierwsze jeżeli chodzi o seks w terminie przypadającej miesiączki, to jedynie słyszałam, że w przypadku I trymestru jest to nie wskazane. Potem hulaj dusza, piekła nie ma :) I z czego kojarzę w III trymestrze lepiej przystopować, albo używać gumek, bo w spermie mężczyzny znajdują się substancję mogące wywołać przedwcześnie skurcze.

Po drugie poduszka, moje marzenie i będą ją mieć, ja obecnie zakładam nogę na zwykłą poduszkę, bo uwielbiam spać na tak zwanego supermena, ale boje się, że brzuszek zgniatam :)

Co do opryszczki, jest nie groźna. Mojej koleżance z 28dni.pl lekarz powiedział, że ta na ustach nie jest groźna, groźna jest tylko ta dróg rodnych. U mnie w domu na opryszczkę, moja babcia stosowała pastę do zębów i też ładnie schodziło :)

Wczoraj byłam na zakupach, bo mój narzeczony ma dziś urodziny. Przy okazji chciałam sobie kupić spódniczkę bądź spodnie ciążowe. Na cały kompleks sklepów, tylko dwa miały ubranka ciążowe i do tego takie okropne ... nie mówiąc o ich ilości i po układaniu na trzech wieszakach, że nic nie można było znaleźć. A tu mi się obrona pracy magisterskiej zbliża i nie mam co na tyłek włożyć, bo w pasie się nie dopinam ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486576 przez lalka
dzień dobry Dziewczyny!!! napisałam tutaj przed chwilą prawie esej i mi się skasował :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Sevilla ja się naczytałam tyle o opryszczce,że teraz mam nerwicę!!!!mi febry wychodzily raz na sto lat i po jakiejś ekstremalnej sytuacji!!!a teraz nie zdążyła mi się wybić,bo po paru godzinach sama zaczęła schodzić!!!!

mąż powiedzial,że jak jeszcze raz będę czytać głupoty w necie to mi laptopa wyrzuci do stawu :ohmy: :ohmy:

Boże co za noc znowu..nie mogłam zasnąć...potem z boku na bok...budziłam się co chwilę...blady świt..a ja oczy jak złotówy i...dupa!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

a do tego wszystkiego mam wrażenie,że w moim brzuszku jest cicho,spokojnie...za spokojnie...niema ruchów!!! :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #486658 przez JoannaL
lalka nie stresuj się. Moje dzidzi też spokojniutkie dziś. Ja również miałam kiepską noc. Marcel w nocy miał katar, obudził się o 0:30 i usnął dopiero o 4, ja oczywiście standardowo nie mogłam się ułożyć, wierciłam się z boku na bok. Najchętniej wyrzuciłabym łóżko w cholerę. Jest stare i niesamowicie skrzypi przy każdym ruchu.
A twój mąż ma rację. Im więcej czytasz na jakiś temat, tym bardziej się nakręcasz. Moja teściowa poprosiła kiedyś żeby jej coś tam znaleźć na internecie (coś tam ją bolało, już nie pamiętam) i tak się wkręciła w to, że ciągle wmawiała sobie i innym że jest chora. W rzeczywistości wyniki miała jak 20latka i nic jej nie dolegało. Nie ma co się nakręcać. Niedługo maleństwo tak ci dokopie że będziesz miała dosyć, a szczególnie jak ci wciśnie nogę albo pupę w żebra :P

12 lata 1 miesiąc temu #486700 przez tysiiiak
dziewczyny nie panikujcie na temat opryszczki na ustach bo nie jest grozna :) ja na poczatku ciazy mialam cos na wardze sromowej i lekarz powiedzial zeby nie panikowac bo nawet nie wiadomo czy to opryszczka bo moglo cos hormonalnie wyskoczyc i tez wszystko jest ok. Powiedzial tylko ze jakby cos sie znowu pojawilo to sie zglosic ... :)

co do tej poduszki to tez wydaje mi sie fajna ;DD i tez jakiegos mikolaja musze znalezc :)
jest mi tak niewygodnie spac ze szok :( co chwile sie busze w panice cz nie leze na brzuchu .. tez miedzy nogi wkladam jakas poduszke albo klade na niej jedna noge ale i tak sie wierce strasznie :angry:

milego weekendu wam zycze dziewczynki :)

aaa i jeszcze wczoraj na andrzejki wywrozylam nam wszystkich piekne i zdrowe dzieciaczki :D:D

12 lata 1 miesiąc temu #486787 przez Anabelle
Mój maluszek też jakiś spokojny, martwię się, ale staram się uspokajać. W końcu nerwy nie są wskazane :)

Wróciłam już z pracy, wieczorem jedziemy w góry do moich rodziców - dałyby mi spokój te mięśnie. Dobrze chociaż że nie martwię się już kłuciem w podbrzuszu - jest to ból więzadła obłego podobno.

12 lata 1 miesiąc temu #486797 przez lalka
Laski..ale nasze maluszki jeszcze są za małe,żeby się rozpychały tak żebyśmy to czuły codziennie po kilka razy!!!!ja sobie tak to tłumaczę i tego się będę trzymała!!!!

Laski z grudnia 2012 piszą,że ich dzieci mają dni rozpychające na przemian z leniwymi..jeden dzień tak jeden dzień tak!!!więc możemy my się nie martwmy na zapas!!!!
mimo wszystko trzeba być dobrej myśli!!!!

chyba weszłam w ten najprzyjemniejszy okres całej ciąży!!!brzuch mnie już nie kłuje..nie ciągnie!!!!tylko ze spaniem jest gorzej!!!!

lecę zrobić kawkę..coś słodkiego i leniuchujemy!!!!

czuć,że powiało weekendem...cisza...echo!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #486816 przez lania
Witam dziewczynki :) :) :) :)
Byłam dziś u lekarza, ale nie dał mi posłuchać serducha (może nie ma tej echosondy czy jak to tam) :angry: :angry: :angry: Powiedziałam, że się trochę boję, bo brzusio mi mało rośnie i ruchów nie czuję. Powiedział po badaniu na samolocie, że ciąża pięknie rośnie, ma odpowiednie do wieku wymiary a to znaczy że jest ok :P , Szyjka jest długa to też + i nic niepokojącego się nie dzieje. Ruchów mam prawo jeszcze nie czuć :angry: wytłumaczył mi dokładnie gdzie jest dzidzia co mnie trochę uspokoiło :cheer: bo po Waszych niektórych postach myślałam, że powinna być gdzieś przy pępku, a jest poniżej (jakieś 4 cm)Tam, rzeczywiście jak przyduszę, czuję :blush: coś :side:

nie poszło po mojej myśli, ale i tak jestem spokojniejsza. Mam zrobić wyniki (w tym hiv i hcv, no i standardowe) a 22 grudnia USG połówkowe (idę z Mężem- jeśli zdoła coś wymyślić w szkole i z córką), może na święta będę znała płeć :) :laugh: :) :laugh: :) :laugh: :)

12 lata 1 miesiąc temu #486823 przez Sysia
lania cieszę się że wszystko ok :) nie martw się też nie czuję ruchów chociaż miałam raz wrażenie ale teraz cisza wiec nie wiem czy to było to ;/. ale w sumie ja według miesiączki mam dopiero ``15 tydzien i 2dzien.juz sie nie moge doczekac ruchow ja jak bylam u gin w czwartek to badal mnie tylko recznie heh i nie widzialam mojego malucha takze wizyta mnie nie uspokoiła :( powiedział tylko ze macica ok i że kanał rodny zamknięty.

Lalka co do zupki chińskiej bo pisałaś coś wcześniej to ja w czasie ciąży jadłam 3 razy hehe nie mogłam się powstrzymać :P..

12 lata 1 miesiąc temu #486894 przez lalka
cały dzień coś za mną chodziło....coś do jedzenia!!!i wymyśliłam...pesto a`la Małgosia!!!!najlepiej popiłabym winem..ale i tak pewnie nie smakowałoby mi!!!

jeszcze gala KSW i do spania może mi się uda!!!

12 lata 1 miesiąc temu #486947 przez sisina
Ci nasi mężowie to by wyrzucali nam tylko laptopy a to jest jedyne miejsce gdzie możemy sie wygadac i pisać o naszych brzdącach i wogóle o babskich sprawach :silly: no ja w nocy też ciężko śpie te nogi mi tak drętwieja ze masakra ale Mikołaj mi też przyniesie ta poduszke :woohoo: może lepiej mi sie bedzie spało.Jak męża nie ma to sie rozwale na całe łoże ale teraz to nie możliwe zjechał ale jutro jedzie w trase do Hiszpanii na 2 tygodnie i przywiezie mi skrzynke mandarynek bo to teraz wozi do Świąt :laugh: miłego wieczorku

12 lata 1 miesiąc temu #487078 przez lania
za mną też ostatnio zupka chińska chodziła :angry: :angry: :angry: ale dałam radę :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #487129 przez JoannaL
Ja dziś leniuchuję, zjadłam śniadanie i z powrotem położyłam się na łóżko. Miłej niedzieli dziewczynki

12 lata 1 miesiąc temu #487255 przez lalka
dzień dobry dziewczynki!!!!......wczoraj moja dzidzia w brzuszku zrobiła sobie chyba andrzejki i to dosyć późno :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: !!!!!ok 23ej siedzieliśmy sobie z M na kanapie..nogi miałam wyżej żeby mnie nie bolały,rączki na brzuszku i po chwili zaczął tańczyć....na wysokości pępka po lewej stronie...w górę i w dół...tak fajnie delikatnie...potem mąż położył ręce i to jego dzidzia kopała :P :P :P :P :P :P !!!!!
i tak chyba z pół godziny :) :) :) :) :) :) :) :) !!!!!

pewnie dała mi znak,że jest wszystko ok!!!! :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #487270 przez MoNiaaa
lalka super!!!gratuluje takich tancow :) widzisz nie ma sie co martwic dzidzia cie uspokoila:)

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #487281 przez aleksiaa88
Też myślałam o takiej podusi do spania póki co wywalam jedną nogę na męża i śpię na boku.
Nowa zachcianka od paru dni chodziły za mną czarne porzeczki w końcu mam sok i siorpie od paru dni.
Do wizyty jeszcze tydzień. Miłej niedzieli.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka