- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Plany urządzania pokoju, zakupów i wyprawki odkładam na wiosnę. A pieniążki leżą na koncie oszczędnościowym. Pewnie będzie bolało na raz tyle wydać, no ale najdroższe mamy za sobą.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Trochę same się nakręcamy czytając nasze forum, że z naszymi dzieciaczkami jest coś nie tak. Jedne dziewczyny piszą, że czują ruchy więc niektóre już drżą dlaczego one nie a są przecież w tym samym tygodniu.
To wszystko zależy od organizmu. Mi lekarz powiedział, że do 20 tyg mogę nie czuć więc staram się nie martwić.
Wczoraj przywiozłam łóżeczko od siostry skręcę je na wiosnę mamy tez już wybraną komodę z przewijakiem i szafę, ale to zakupy na wiosnę.
Kupiłam 3 pary śpiochów żeby było mi w końcu wolno coś kupić i obalić przesądy
Nooo i krem na rozstępy obowiązkowo rano i wieczorem Mustela bo juz brzuszko swędzi i naczynka mi na nim pękają.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Wg książki "w oczekiwaniu na dziecko" 5 miesiąc rozpoczyna się z 18 tygodniem. Tego się trzymamDZIEWCZYNKI mam pytanko-od którego miesiąca liczycie 5 miesiąc ciąży???Bo oczywiscie czytałam ale sa baardzo różne odpowiedzi-na jednych stronach że od 17 tygodnia,a na innych że od 18 tyg-no i bądz tu mądrym Jak wy liczycie???Wiekszosc z was ma za soba 17 bądz 18 tydzien,wiec kiedy zaczelyscie mówic ze to 5 msc.????
Z góry dziekuje za odpowiedz-pozdrawiam(czytam was co dzien ,tylko ciezko mi czasem odpisac...i wogole mam ostatnio jakies gorsze,dołujące dni ;-((((
BUZIAKI
SYSIA - nie myśl o martwej ciąży! Czasami jak w coś mocno wierzymy, to wiesz co się dzieje... Ja też miewam czarne myśli, szczególnie jak dzidzi nie czuję kilka dni, ale staram się to odpychać. Musi być dobrze!!! Już tyle nieszczęścia było wśród nas - nie dajmy się!!!
Co do wyprawki to ruszymy z nią w nowym roku
Powiemy wszystkim kim będzie dzidzia, pokażemy zdjęcia z połówkowego z 7 grudnia (mam nadzieje, że bedzie wszystko ok) i zaczniemy zagadywać "kto co ma". Może coś sypną szwagierki, może ktoś ma łóżeczko - zobaczymy. Natomiast w luty/marzec zaczniemy kompletować wyprawkę z tego co nam braknie + wózek. Taki jest wstępny plan działania
Co do kremu na rozstępy, to nakładam go tylko wieczorem Nie widać jednak nowych pęknięć na skórze - widzę jedynie moje stare, białe rozstępy, które powstały mi w gimnazjum jak przytyłam na hormonach
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- juliaa
- Wylogowany
- gaworzenie
ja jak bylam wypisywana w 18 tygodniu to ordynator dyktowal co maja pisac i powiedzial : Ciaza 5-miesieczna. wiec mowie ze 5 miesiac od 18 tygodnia.
ja tez mam czasami ze fiksuje ze cos nie tak tym bardziej ze 1 ciaze stracilam w 11 tygodniu a teraz plamilam 5 tygodni. Ale lekarz powiedzial ze burze mam juz za soba i teraz musze lezec i sie dobrze odzywiac i nie denerwowac sie i nawet wody 1.5 nie moge dzwigac ...;/ Moj S mi przelewa w male buteleczki 0.5 ...
Co do wagi to ja nic nie przytylam tylko schudlam 1 kg... i tez sie tym martwie troche. przeciez dzicko wazy 200 gram juz, a ja kilo do tyłu..;/;/
mi dzis sie w miare spalo. Zasypiam na lewym boku budze sie na prawym... wieczorami mi duszno tez tak macie?
wstalam dzis rano tylko na tabletki i spalam do 11.
moj S zaraz idzie sprawy pozalatwiac na miasto oczywiscie ja zostaje w domu w psem.
U nas juz bialo ale do wiecora nic z tego nie bedzie...
Ciagle jestem glodna. Bardzo duzo jem.
A BADANIA PRENETRALNE TE PIERWSZE MIELISCIE??
- juliaa
- Wylogowany
- gaworzenie
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
syn mi wczoraj powiedział,że on to by chciał,żeby mama miała w brzuchu bliźniaki,ale chłopca i dziewczynkę..on by się cieszył i mama też!!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- juliaa
- Wylogowany
- gaworzenie
widzisz juliaa jaka jest na świecie niesprawiedliwość??????masz apetyt..dużo jesz...i masz kilo do tyłu!!!ja musiałabym jeść wg menu ułożonego przez dietetyka!!!!znajoma mi powiedział,że ciążę to przecież widać dopiero od 20 tygodnia!!!!śmieszne..naprawdę!!!
syn mi wczoraj powiedział,że on to by chciał,żeby mama miała w brzuchu bliźniaki,ale chłopca i dziewczynkę..on by się cieszył i mama też!!!!
to tak szybko tyjesz?
Moja siostra w ciazy jadla normalnie czyli nie za duzo i przytyla 32 kilo...
Od 20 tygodnia?? Hahaha nie no fajna teoria... u mnie to juz 12 tydzien i brzuszek bylo widac...
A twoj syn ma naprawde fajny pomysl .. zeby kazdy byl zadowolony
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Witam juliaa Miło, że do nas dołączyłaś. Bardzo dobrze rozumiem Twój strach, bo sama straciłam dwie pierwsze ciąże, a w tej biorę leki na podtrzymanie i dostaje heparynę w zastrzykach, choć na całe szczęście lekarz nie widzi potrzeby bym musiała być ograniczona ruchowo.
Co do zakupów i strachu, u mnie ogromny stres wywołało nawet kupienie spodni ciążowych, bo myślałam sobie, a co jeśli jest coś nie tak. Jednak się przemogłam, kupiłam i czuje się mega fantastycznie Nawet mój narzeczony powiedział, że teraz to już wyglądam sexy (nawet jeżeli kłamał, to i tak kocham go za to). Jeżeli chodzi o ubranka, wyprawki dla dzieciaczka, czekam na upewnienie się odnośnie płci, a poza tym daje się jak narazie nacieszyć przyszłej babci, która teraz godzinami siedzi na stronach internetowych i przegląda ubranka i akcesoria dla przyszłego wnusia (mam młodą mamę, ma 44 lata)
Podusie już pokazałam potencjalnemu Świętemu Mikołajowi
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja tylko chciałam przypomnieć głosującym i nie głosującym o klikaniu, teraz to naprawdę widzę w tym sens bo Maja ma już drugie miejsce, walczymy zatem o pierwsze i pomagamy jej spełnić marzenie, klikamy raz dziennie do 15 grudnia, gorąco zachęcam i proszę o pomoc w jej imieniu
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A tu ranking miejsc:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
fajny pomysl zeby brzuszki powstawiac
ja jak bylam wypisywana w 18 tygodniu to ordynator dyktowal co maja pisac i powiedzial : Ciaza 5-miesieczna. wiec mowie ze 5 miesiac od 18 tygodnia.
ja tez mam czasami ze fiksuje ze cos nie tak tym bardziej ze 1 ciaze stracilam w 11 tygodniu a teraz plamilam 5 tygodni. Ale lekarz powiedzial ze burze mam juz za soba i teraz musze lezec i sie dobrze odzywiac i nie denerwowac sie i nawet wody 1.5 nie moge dzwigac ...;/ Moj S mi przelewa w male buteleczki 0.5 ...
Co do wagi to ja nic nie przytylam tylko schudlam 1 kg... i tez sie tym martwie troche. przeciez dzicko wazy 200 gram juz, a ja kilo do tyłu..;/;/
mi dzis sie w miare spalo. Zasypiam na lewym boku budze sie na prawym... wieczorami mi duszno tez tak macie?
wstalam dzis rano tylko na tabletki i spalam do 11.
moj S zaraz idzie sprawy pozalatwiac na miasto oczywiscie ja zostaje w domu w psem.
U nas juz bialo ale do wiecora nic z tego nie bedzie...
Ciagle jestem glodna. Bardzo duzo jem.
A BADANIA PRENETRALNE TE PIERWSZE MIELISCIE??
Uff, badań to ja miałam tyle, że ciężko zliczyć, bo poprzednią ciąże straciłam w 2 miesiącu. Nie robiłam jednak jakiś genetycznych badań, bo nie było do tego wskazań, pierwsze usg genetyczne nie wykazało żadnych zmian - wszystko było w normie - mam nadzieje, że tak jest nadal
LALKA - mi ojciec powiedział, że wyglądam już jak baryłeczka!!!! Też zaczynam składować, ale ciągle jestem głodna