BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #488067 przez lalka
mnie by nikt nie pozwolił wejść na taką wagę!!!!!hi..hi...hi..chyba,żebym miała przy sobie nową następną!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #488074 przez Sevilla
juliaa napisał:

fajny pomysl zeby brzuszki powstawiac :)
ja jak bylam wypisywana w 18 tygodniu to ordynator dyktowal co maja pisac i powiedzial : Ciaza 5-miesieczna. wiec mowie ze 5 miesiac od 18 tygodnia.
ja tez mam czasami ze fiksuje ze cos nie tak tym bardziej ze 1 ciaze stracilam w 11 tygodniu a teraz plamilam 5 tygodni. Ale lekarz powiedzial ze burze mam juz za soba i teraz musze lezec i sie dobrze odzywiac i nie denerwowac sie i nawet wody 1.5 nie moge dzwigac ...;/ Moj S mi przelewa w male buteleczki 0.5 ...
Co do wagi to ja nic nie przytylam tylko schudlam 1 kg... i tez sie tym martwie troche. przeciez dzicko wazy 200 gram juz, a ja kilo do tyłu..;/;/
mi dzis sie w miare spalo. Zasypiam na lewym boku budze sie na prawym... wieczorami mi duszno tez tak macie?
wstalam dzis rano tylko na tabletki i spalam do 11.
moj S zaraz idzie sprawy pozalatwiac na miasto oczywiscie ja zostaje w domu w psem.
U nas juz bialo ale do wiecora nic z tego nie bedzie...
Ciagle jestem glodna. Bardzo duzo jem.
A BADANIA PRENETRALNE TE PIERWSZE MIELISCIE??

Ja miałam już w 12 tygodniu, robione z krwi i USG. Jedno i drugie wyszło pomyślnie, ale żeby je zakończyć czeka mnie jeszcze jedno badanie w 22 tygodniu. Ja od początku ciąży przytyłam 4 kg, 1 kg na każde 4 tygodnie przerwy między wizytami...

Właśnie mi się przypomniało, w Andrzejki dostałam do wylosowania w sklepie ciastko z wróżbą, a tam napisane: DZIEWCZYNKA W TYM ROKU, CIĄŻA JUŻ W TOKU. Ja się uśmiałam, na to mój spojrzał, będzie chłopak, przecież lekarz tak mówił ... a minę miał tak przerażoną jakby ducha zobaczył :)

12 lata 1 miesiąc temu #488081 przez Anabelle
No, podświadomie się nastawiamy na jakąś płeć ;D
My nastawiliśmy się na chłopczyka z uwagi na moje sny - jeśli będzie dziewczynka, to się mocno zdziwię ;D

12 lata 1 miesiąc temu #488082 przez Sevilla
lalka napisał:

mnie by nikt nie pozwolił wejść na taką wagę!!!!!hi..hi...hi..chyba,żebym miała przy sobie nową następną!!!!

haha, ale zawsze warto pomarzyć :) Ja już obecnie nawet w domu się nie ważę, bo się boję, ile może wskazówka pokazać :)

12 lata 1 miesiąc temu #488088 przez lalka
sevilla ja się e domu nie ważę od dawna!!!a jak pójdę do gina 13 grudnia to uszy zatkam sobie!!!a wagę niech mi szyframi wpisują!!!

12 lata 1 miesiąc temu #488117 przez Sevilla
Kurcze to mi by musiał zasłonić oczy, bo każe mi wejść na wagę i powiedzieć ile wskazuje, chyba wierzy mi na słowo :/

12 lata 1 miesiąc temu #488151 przez Anabelle
Hahaha lalka, jesteś niesamowita :D
Mój M raz coś wagę skomentował, to dostałam takiego agresji, że od tamtej pory słucham tylko, że wyglądam pięknie :D hahaha
Niestety magiczne 70 kg już przekroczyłam i to tak z przytupem. Nigdy w życiu tyle nie ważyłam, boję się, że zobaczę 90 kg

12 lata 1 miesiąc temu #488167 przez Sysia
Moje wy kochane dobrze że ja was tu mam :) zawsze umiecie pocieszyć :* nie wiem czy tez tak macie ale ja mam wrażenie jak byśmy się znały od lat :P.

Co do wagi to ja od początku ciąży przytyłam 5 kg teraz tyję0,5 kg na tydZIEN i aktualnie ważę 51kg , tak pewnie myślicie nie dużo ale trzeba wziąć pod uwagę to że jestem niska mam chyb z 154 :P :blush:

co do jedzenia to mam dni że mogla bym jeść jeść jeść i ciągle mi mało i mało hehe a mam taki że nie mam na nic ochoty i nie czuję głodu.

Sevilla masz tak samo ja jak idę do gin to sama podaję wagę chyba też mi tak ufają ;).

he ja zamiast brzuszków to wolałabym oglądać zdjęcia naszych pociech :).

aaa no i fajna wróżba :D

ja z M podświadomie nastawiliśmy się na syna :D:D i jak będzie dziewczynka też się będę cieszyć ale się zdziwimy ;). ważne że ZDROWE !!!

a co do padania prenatalnego to ja miałam robione :) w 13tyg.

12 lata 1 miesiąc temu #488198 przez lalka
my głośno nie mówimy,że to dziewczynka czy chłopiec!!mąż jak mówi do brzusia...to raz mówi..Wojtuś,Pawełek,Stefan a na drugi dzień jest znowu Irka,Krysia,Baśka!!!!!!ja o brzusiu mówię Wanda(siostrzenice obstawiają córkę i raz mi się spytały o imię dla dziewczynki to powiedziałam,że Wanda..hi..hi i tak zostało)!!!!!

my z mężem przy pierwszej ciąży nastawiliśmy się na córcię i miała być Marcelinka..M do brzusia mówił Marcysia..córcia itd...zawiedzeni nie byliśmy...ale nastawiliśmy się !!!

śmialiśmy się ostatnio z sąsiadami,że jak będzie syn tzn,że to robota męża(bo on płodzi samych synów)a jak córka to sąsiada,bo u nich same dziewczyny!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #488207 przez Anabelle
To niedługo się okaże, czy sąsiad miał pełne.... ręce roboty :) :)
My nastawiamy się na chłopczyka. Już nawet zaczęłam niebieskie rzeczy oglądać :D

Ale ładnie zaśnieżone - chyba pójdę później na spacer :D

12 lata 1 miesiąc temu #488322 przez lania
Byłam tu rano, a już miałam trzy strony postów, :lol: jesteście niesamowite :P ożywiacie się od poniedziałku, a zasypiacie na weekend ;) ;) ;)

Ja przytyłam tylko 2 kg, ale być może w pierwszych tygodniach schudłam a potem nadgoniłam do swojej wagi bo pierwsze ważenie miałam w 11 tc :woohoo: ...ale dziś rano w pracy usłyszałam, że się zaokrąglam :silly: czyli widać! :ohmy: :lol: :ohmy: :lol: :ohmy: :lol: :ohmy: :lol:

List do Mikołaja napisałam, może będę miała podusię :blink:

Jak tam u Was z hormonami, ja nie daję rady :dry: , dziś Oliwia miała nauczyć się czytać Powrót taty, :side: :side: masakra :ohmy: spłakałam się jak bóbr jak jej słuchałam :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #488342 przez lalka
lania!!!! moje hormony to burza..ze skrajności w skrajność!!!!ulubiony przedmiot mojego syna matematyka...lubi ją,rozumie i niema żadnych problemów...a na teście napisał,że 3*4=16!!!!mówię do niego..wybieraj albo się mama rozryczy albo będzie wyzywać..a dziecko...mamuś,ale ty nie możesz się denerwować...babcia mi podpisze!!!!także hormony..nastroje...adekwatne do 18 t.c!!!!!

Dziewczynki...a ja już ubrałam choinkę....stoi,świeci..piękna!!!!teraz troszkę odpoczywam(bo sama ją ubierałam..a choinka ma 180cm) a zaraz zmykam robić bezowe bałwanki

cholera chyba za długo rece trzymałam do góry :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #488346 przez Urszula
Witam!

Widzę, że wątek kwitnie :) :) :) ja niestety nie mam czasu tutaj zaglądac :( U nas wszystko dobrze. Byłam w szpitalu w czwartek na zbadaniu Dzidziusia i mięśniaków. Na szczęscie Dzidzia rośnie a mięśniaki nie :) więc jestem szczęśliwa. 17 grudnia czeka mnie USG i może wtedy poznamy płeć. Podczas wizyty mialam okazje posłuchać serduszka...co za piękne dzwięki :) :) :) My też nastawiamy sie na chłopczyka wg obliczeń ale na płci mi za bardzo nie zależy wazne by Maleństwo było zdrowe :) Imiona mamy wybrane dla Chłpoczyka Oskar albo Franek a dla Dziewczynki Amelka :)

Pozdrawiam Was serdecznie!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488351 przez pauluska
Wróciłam od lekarza będzie córeczka Alicja :) Malutka już duża bawiła się pępowiną machała nóżkami więc u nas wszystko ok :) 27 grudnia połówkowe

12 lata 1 miesiąc temu #488356 przez juliaa
pauluska napisał:

Wróciłam od lekarza będzie córeczka Alicja :) Malutka już duża bawiła się pępowiną machała nóżkami więc u nas wszystko ok :) 27 grudnia połówkowe

Widze tutaj pelno dziewczynek ;)
a na kiedy terminek?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka