BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #488739 przez lania
lalka napisał:

aha..krew mi leciała dzisiaj z nosa...czytałam,że to niby normalne,ale mi nigdy krew z nosa nie leciała!!!!

Wiele razy się natknęłam na to, że w tym okresie mogą pojawić się krwotoki z nosa. Ja osobiście nie miałam, ale dziąsła cały czas mi krwawią. Widzisz lalka, jesteś bardzo "typowa" :lol:
Odpocznij sobie mimo wszystko :) , choinka, bałwanki...lecisz po bandzie :S :S :S :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488754 przez lania
co sądzicie o sesjach brzuszkowych :unsure: :unsure: :unsure:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #488794 przez joasia10015
Sesje brzuszkowe???Jestem zaaaaaaa!!!! MIałam w poprzedniej ciąży i do dzis kocham ogladac tamte fotki ;-))) Od sesji zaczełam prowadzic taki album synkowi,z kolejnymi etapami w jego życiu ;-) Teraz też zamierzam zrobic taka sesję z brzusiem ,synkiem i mężulkiem ale to dopiero koło 8 msc.;-) Już sie nie mogę doczekac-polecam szczerze!!!!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #488797 przez lalka
super sesja!!!ale lania mój prawie 10 letni syn nie "pójdzie"na takie coś..a gdzie jeszcze wstawić gdzieś..nie..nie..za bardzo się wstydzi!!!!na męża też pewnie nie mam co liczyć..jest konserwatywny w takich sprawach!!!!więc zostaję sama!!!hi..hi..hi..

12 lata 1 miesiąc temu #488839 przez Sevilla
Ja bym poszła, ale co z tego jak mojego nawet trudno namówić na szkołę rodzenia ... ech mężczyźni. Już nawet podszyłam się do podstępu i mówię mu, że poznamy nowych ludzi, którzy też po raz pierwszy będę mieli dzidzie i że w kupię będzie raźniej ... itd i itd, a on na to ale to tyle kosztuje ....
Wczoraj oglądaliśmy mebelki do pokoju dzidzi, wózki, wanienki ... i chodził znowu dumny jak paw po całym domu ...

12 lata 1 miesiąc temu #488848 przez aleksiaa88
Witam z rana mamuśki. Mój mąż pierwszy zaczął oglądać łóżeczka nawet już postanowił, że nie chce drewnianego. Nawet zaciągnął mnie do sklepu z wózkami i kazał pokazywać jak się je obsługuje pooglądał z każdej strony wyszedł i był zadowolony.Niedawno znowu chciał iść popatrzeć. Nie poznaje Go. Zawsze jak jesteśmy w mieście to ja chce iść do sklepu jakieś ubranko kupić dzidzi, a tym razem sam zaproponował i to jeszcze na hurtownie dziecięcą musiałam iść. Co do koloru łóżeczka to wymyślił, żeby było fioletowe by do sypialni naszej pasowało.
Plan na dziś- zrobić zupę pomidorową, i szaszłyki z ryżem na wieczór. P.S czuję, ze bym dom wywróciła do góry nogami, ze bym posprzątała 2 piętra, a i jeszcze placek muszę do kończyć. Ciekawe czy to mój tylko słomiany zapał. Energii mam w sobie dużo, aż nie wiem co z nią zrobić ciekawe co powiem pod koniec dnia. Miłego dnia.

12 lata 1 miesiąc temu #488871 przez demoniqe
wstawiacie łóżeczko do sypialni małżeńskiej?
Ja mam plan wstawić łóżeczko od razu do dziecięcego pokoju.

Moja siostra tak robiła z dwójką dzieci i później rewelacyjnie jej spały. Nie wołały, nie miała problemu z odzwyczajaniem od swojej sypialni.

Fakt nachodzić się musiała na początku, ale wszyscy ją podziwialiśmy, że dzieciaki tak się rewelacyjnie zachowują potem.

Oczywiście sofę wstawię sobie do dziecinnego do karmienia no i jakby dzidziuś był chory to zawsze będzie gdzie czuwać.

Ojj w pracy wszyscy już zauważyli mój brzuszek. Wczoraj mi to oznajmili.

Ale to dobrze, przyjemniej się pracuje jak wszyscy już wiedzą :) Zmieniam obecnie pracę. Nowy pracodawca wie, że jestem w ciąży i pytał do kiedy będę pracować. Noo na razie zarzekam się, że do 8 miesiąca :) Wszystkie koleżanki u mnie tak spokojnie dawały radę. Zobaczymy!

Do pracy rodacy!

12 lata 1 miesiąc temu #488948 przez lalka
dzień dobry dziewczynki!!!!!!!

ja też mam zamiar wstawić łóżeczko do sypialni!!!!!chociaż syn chciał je w swoim pokoju..hi..hi...ale tam to w nocy musiałabym schodzić!!!
ja mam w pamięci jeszcze noce z pierwszym synem,który to do drugiego roku życia nie przespał ani jednej nocy!!!na początku owszem ja matka polka..żadnego noszenia..spania w naszym łóżku...ale jak wróciłam do pracy...to się poddałam!!!!

u nas zrobiło się biało,ale szału jeszcze niema!!!!głowa mnie boli.bllee!!!!!

co ja dzisiaj będę robić????sama nie wiem..póki co nic mi się chce przez tą bolącą głowę!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #488953 przez MoNiaaa
sesja z brzuszkiem zawsze mi sie marzyla ale jakos zawsze byly inne wydatki mam tylko kilka zdjec ktore robila mi siostra i tez lubie wracac do nich :)
a ze maz nei chce wcale bym sie nie przejmowala tylko sama bym poszla to jest super pamiatka:))
teraz mam kolezanke ktora sie interesuje fotografia ma nawet niezly sprzet i jakies kursy z fotohgrafii wiec jak bede w ciazy to moze ja poprosze o kilka fotek z julka i moze maz sie namowi a jak nei to jego strata:P

ja poczatkowo Julki lozeczko mialam w pokoju w ktorym spalismy ale zawsze spala w swim lozeczku a jak skonczyla chyba 5 mc przenieslismy ja do jej pokoiku i nie ylo problemu:)

bardziej teraz chyba jest bo jak sie obudzi t d razu wola albo przychodzi do nas

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #488975 przez hexia
My łóżeczko też mamy w "sypialni" (piszę tak,bo mając w bloku 2 pokoje ciężko mówić o sypialni czy jadalni...Po prostu do tej pory przyszły pokój dzidzi służy nam jako sypialnia) ale żadnego spania z nami w łóżku sobie nie wyobrażam...Raz,że mam koleżanki,które tak robiły i w rezultacie mąż został "eksmitowany" na sofę do drugiego pokoju nawet na kilkanaście miesięcy a one z dzieciakiem spały noc w noc i nie umiały ich potem tego oduczyć, a dwa,że mamy psa,który z nami śpi i nie mogę po 4 latach zacząć nagle wyrzucać psa z wyra z uwagi na to,że będę się bała,żeby przypadkiem "nie nadepnęła" na brzuszek Dzidzi jak będzie się gramolić w nocy...Nasza mini-pudelka jest dla nas jak córcia,strasznie jest kochana i rozpieszczana,i dosyć rewolucji jej czeka od maja w życiu :P !!!Z wyrka jej napewno nie wygonię!!!Mój M też jest tego zdania,że dziecko po to ma łóżeczko żeby w nim spać...
A co do naszych kochanych M...U mnie łóżeczko i wózek wybierał mój M,jedynie konsultując ze mną kolor :lol: :lol: Dumny tata powoli zaczyna nawet gadać do mojego brzuszka,a kiedy sie ze mną droczy nazywa mnie...grubasem,bo się cieszy,że wreszcie mam większy brzuch od niego :lol: :lol: :lol: No fakt,jestem z tych puszystych,co to szybko po nas widać ciążowy brzusio :woohoo: Aczkolwiek......stary,zeszłoroczny płaszczyk nadal jeszcze dopinam :ohmy: :ohmy: :ohmy:
U nas biało i mróz,ja czuję się ok ale mój M ma dziś straszny ból głowy i to na tyle,że zadzwonił po urlop na telefon,bo mimo tabletek nie daje rady...Biedactwo :kiss: śpi od prawie 3 godz,choć wstał o 6 i zdążył fugi w kuchni położyć....

12 lata 1 miesiąc temu #489000 przez lania
Joasia, może pokażesz jakąś próbkę z tamtej sesji brzuszkowej, bo ja się zastanawiam, może na urodziny sobie taki prezencik zrobię. Mam w marcu, więc będzie już co pokazać chyba :cheer: A jakie to są pieniądze???Tak mniej więcej :unsure:

B) łóżeczko u nas na pewno będzie w sypialni, pokoju dla malucha jeszcze nie mamy w planach, nie wiemy jak to rozwiązać. Oliwia jest chyba trochę za duża, żeby dzielić pokój z dzidzią...myślimy :silly:

U nas też śnieżnie, dziś jadę do pracy na radę szkoleniową, mąż nakazał mi max 60 na godzinę jechać, bo mówi że porażka (a mam 20 km do pracy) :woohoo: ale może po 13 będzie lepiej ;)

12 lata 1 miesiąc temu #489022 przez Sevilla
Po pierwsze się chwale. Dziś o 8.20 obroniłam się i zyskałam nowy tytuł mgr dietetyki :)

A teraz wróćmy do rzeczywistości, ja łóżeczko wstawię do naszego pokoju i potem stopniowo będę je przenosić do pokoju dziecięcego, jak maleństwo będzie rosło i nie będzie się już budziło w nocy co godzinę by jeść :)

12 lata 1 miesiąc temu #489029 przez JoannaL
Witajcie dziewuszki. Nocka średnio u Nas wypadła. Marcyś przespał całkiem nieźle, ale za to ja się budziła i nie mogłam usnąć. Na dodatek katar i kaszel mnie męczył. Ogólnie samopoczucie kiepskie.
My mamy tylko jeden pokój do dyspozycji, więc Marcyś śpi z nami w pokoju. Mimo że się budzi w nocy od czasu do czasu, staram się by spał w swoim łóżeczku. Czasami zdarza się że kładę go u nas. Chcemy ciut odremontować pokój który nie jest używany przez nikogo i tam mu zrobić jego kącik bynajmniej dopóki mieszkamy z teściami. Drugi maluszek również będzie z nami w pokoju.
Co do brzuszkowej sesji zawsze marzyła mi się, ale raczej żaden zakład w Rykach nie zajmuje się takimi rzeczami, a ja nie mam żadnego znajomego fotografa. Mam jedynie zdjęcia, które mąż mi robił
Mojemu synkowi wyszedł wczoraj 15-ty ząbek :)

12 lata 1 miesiąc temu #489036 przez lania
mgr Sevilla B) GRATULUJĘ

:laugh: a Marcysiowi ząbka gratuluję oczywiście :lol: im szerszy uśmiech tym lepiej (chociaż te szczerbate uśmiechy też mają swój urok- moja Oliwka jako 7 latka miała taki :lol: :lol: :lol: )

12 lata 1 miesiąc temu #489056 przez lalka
sevilla gratuluję!!!!a czy będę mogła zgłosić się potem do Ciebie..w kwestii odchudzania????tak wiesz po dobrej znajomości...jakby nie było razem będziemy rodzić...taki wiesz...poród rodzinny.....hi...hi...hi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka