BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #817954 przez Sevilla
Alex my mamy maxi cosi city ... nie wiem, jak wy, ale ja się stosuje do tego co kiedyś powiedział nam pan przeprowadzający szkolenie bhp na szkole rodzenie, że dopóki główka nie zrówna się z górną krawędzią to fotelik może być dalej używany, a nóżki mogą sobie wystawać ... co do barków, Maksior to chudzielec i do fotelika mogłabym zmieścić jeszcze pół mojego Maksia ...

Joasiu ja Cię osobiście podziwiam, u mnie tylko nie ma palenia w piecu, bo robi to mąż i do tego tylko wieczorem, co mnie niezmiernie wkurza, bo nie ma czym oddychać w nocy ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #817956 przez joasia10015
Dziewczyny czy mi sie wydaje czy sisina sie nie odzywa kilka dni ??? Mam nadzieje ze jest ok. :)

tweety piękny brzusio....prosimy o wiecej fotek :)

11 lata 3 miesiąc temu #817974 przez KarinaM
Alex nieraz ma zaczerwienione na czole lub szyjce jak się uderzy czy przycisnie i znika po jakimś czasie ale to na brzuchu utrzymuje się cały czas. Odstawię ten soczek jabłko- winogron i zobaczymy jak to będzie.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #817977 przez Alex_87
Sevilla no to my mamy identyczny fotelik :) i u nas głowa już jest zrównana z krawędzią fotelika, poza tym pasy nie są nad barkami tylko gdzieś niżej wychodzą, a z tego co wiem też tak nie powinno być :/ a nóżki to wiem, ze moga wystawać :) oj to Maks rzeczywiście chudzielec :) Zuzka wygląda jak sardynka w puszce :D

Ewela u nas z jedzeniem było identycznie, ale któregoś dnia dostała mniej zblendowaną zupkę i już się nie krztusiła i pięknie sobie memlała, więc i na Diankę przyjdzie pora, próbuj po prostu codziennie aż załapie :) poza tym po trochu podjadała z naszego obiadu kawałki, więc może dzięki temu też się nauczyła.

11 lata 3 miesiąc temu #817989 przez joasia10015
Kobiety film idealny dla nas i naszych mężów... Na TVP 2 ,,Kobieta na Marsie ,mężczyzna na Wenus ,, :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818017 przez moniaaak
Faktycznie tysiak okropnie to wygląda. U nas na szczęście zeszło, oby u Was też.

Wróciłam dziś z tego kursu i Kacper aż piszczał na mój widok z radości- wspaniałe uczucie :) .
Gorzej, że nie chciał nic zjeść Pawłowi. Mleka z butli też nawet nie tknął. Ciężko będzie.
Nos ma teraz kompletnie zatkany- aspiratorem ani rusz- biedaczek się budzi co chwilę. Mam nadzieję, że nie będzie to trwało 2 tygodnie jak ostatnio:).

11 lata 3 miesiąc temu #818021 przez ewela86
ja mam maxi cosi pebble i jeszcze nie jest źle. fotelik jest z bazą i pasuje ona do maxi cosi pearl i taki mieliśmy kupić ale jak spojrzałam na cenę to się przeraziłam i raczej kupimy inny.

alex dzięki, trochę mnie pocieszyłaś :) mam nadzieję że załapie. ja też jej daje popróbować naszych posiłków i z tym sobie radzi ale może w obiadkach za duża ilość na raz a nauczona jest od razu łykać to co jej podaję.

joasia dzięki za cynk ;)

11 lata 3 miesiąc temu #818053 przez Daarikaa
Joasia Ty naprawde jestes dzielna :) fajne masz podejscie do zycia, zeby w kazdej sytuacji dostrzegac dobre rzeczy :) tak trzymaj :kiss:

Tysiiak biedny Kubuniu musi go to potwornie swedziec :(

Tweety brzusio cudny, ehh zazdroszcze Ci :)

Karina faktycznie wyglada to troszke na otarcie

Ewela moja glizda tez tak nagle polubila wieksze kesy, widocznie na Dianke jszcze czas

mykam spac bo jutro czekaja mnie sprawy urzedowe, musze pozmieniac prawo jazdy bo zmienil mi sie adres, potem US, bank , OFE i nie wime co jeszcze wrrr... nienawidze tego!!!!!
DOBRANOC:)

11 lata 3 miesiąc temu #818092 przez sisina
Hejka leseczki :laugh:
Aska jestem jestem podczytuje was ale czasu brak...i wogle dzieki ze chociaz ty pamietasz ze istnieje :blush: :)
Fabian byl troche chory mial katar i wogole ....
a poza ty wczoraj dostal jakiej wysypki na pleckach i brzuszku ale dzis patrze nie ma juz i tak pomyslalam ze to od proszku albo plynu do plukania bo mialam mu ubrane body ktore pralam w plynie...ufff jedno szczescie
Wczoraj mialam ugotowane obiadek i zjadl caly i od dzis bede mu juz gotowac swoje obiadki :)
A poza ty to małz wzial mi laptopa a z telefonu nie lubie pisac bo posty mi urywa :angry:
Czeka mnie jeszcze duuuzy remont mieszkania mam nadzieje ze do Fabiana roczku zdaze :S
Jutro idziemy na impre do siostry bo Lenka konczy roczek matko jak ten czas leci niedlugo my bedziemy roczki wyprawiac :laugh:

ale sie rozpisalam zmykam na zakupki poki nie pada :)

11 lata 3 miesiąc temu #818121 przez moniaaak
Pauluska pytałaś kiedyś o mycie ząbków. My myjemy pastą z Ziajki, a szczoteczki kupiłam w Rossmanie- są trzy takie treningowe. Staram sie dwa razy dziennie, ale nie zawsze wychodzi i nie zawsze chce otworzyć paszczę:). Raz przynajmniej- rano jest w dobrym humorze :)

Śniadanko zjedzone. Dziś zrobiłam tylko 60 ml mleka, ale jakoś udało mu się wypić na raty ;). Poprawiliśmy kaszką i teraz szaleje na dywanie. Będe mu stopniowo zwiększać dawkę. Zobaczymy jak będzie :).

Nocka bez rewelacji, ale między 3 a 4 wzięłam go do siebie i przespaliśmy do 7. P. chory więc śpi w drugim pokoju to Kacper się może rozwalić ;).

Coś jeszcze miałam pisać, ale wyleciało :laugh:
Miłego dnia mamuśki :D

AAAAAa i jeszcze:

Dużo zdrówka dla dzisiejszych solenizantów: Nataszy, Zuzi i Tymusia :) Rośnijcie zdrowo i nie dawajcie mamusią w kość :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818137 przez tysiiiak
Sto latek dla Nataszki, Zuzi i Tymusia :kiss: :kiss: :kiss: Tymusiu pogoń mamusie żeby do nas przyszła :)

Nocka lepsza z 3 pobudkami :) ale znowu jakieś krosteczki się pojawiły na buźce :( Ale rączki lepiej :) Czorcik się okropnie ślini od wczoraj więc może wkońcu te zębiska wyjdą :P

Zarejestrowałam go do kardiologa na 28 lutego. No cóż poczekamy chyba :unsure:

Ja też myje ząbki pastą z Ziajki szczoteczką z BabyOno teningową :) 2 razy dziennie :)

11 lata 3 miesiąc temu #818149 przez moniaaak
Dzwoniła dziś do mnie moja mama, była w jakiejś swojej koleżanki i ona ma wnuczkę 3 tyg starszą. Mówi, że jakie grzeczne dziecko- leży sobie bawi się, jakby jej nie było.
Nie to co mój pieron. Nie uleży spokojnie minuty, wszędzie włazi. I non stop gada. Jak byliśmy u lekarza we wtorek to krzyczał na ludzi:).
Musze kupić zabezpieczenia na kontakty, bo już go ciekawią.

tysiiak z tymi plamami to ciężko. Jak się dziś rączką przyjrzałam, to niby ładna, ale i tak widać ślady. I teraz nie wiem czy nowe się tworzą czy to po tamtym jeszcze.
A dużo tych krostek? Kacper czasami ma pojedyncze, ale nie zwracam na nie za bardzo uwagi:)

11 lata 3 miesiąc temu #818156 przez tysiiiak
To był taki placek z krostkami ale już znikło tzn zbladło że nie widać jak się nie przyjrze więc może za długo spał na tej stronie buzi ;)

Ahhhh miałam pytanko ;) Macie jeszcze przewijaki na łóżeczkach? Bo ja jeszcze mam i niepamiętam do ilu kilo one były... Przewijak nie ugina się pod Kubą ale nie jestem pewna czy to jeszcze bezpieczne.

11 lata 3 miesiąc temu #818162 przez moniaaak
My już dawno zdjęliśmy przewijak. W sumie to muszę się go pozbyć, bo stoi za łóżeczkiem. Nie wiem jak Kubuś, ale Kacper za bardzo ucieka przy przebieraniu i w naszym wypadku to przestało być bezpieczne :)
Nie kojarzę, żeby był tam podany limit wagowy dziecka.

11 lata 3 miesiąc temu #818166 przez tysiiiak
Kubuś jest całkiem spokojny przy przewijaniu, nie przekręca się ani nie ucieka więc pod tym względem okej :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka