BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #823213 przez vika
Alex a Tośka nic nie mówi tylko bababababa i babababa i tak w kółko czasem uda jej się powiedzieć papa albo mniam mniam ale to rzadkość nie ma czasu na gadanie,jak chce ją czegoś nauczyć to mi ucieka :)
ale najlepsze jest ostatnio usypiane w łóżeczku....tak się wkurza,że nie może wyjść,że wszystko ląduje na podłodze ....nerwus z niej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #823217 przez Alex_87
ojj moja też się czasem wkurza i to coraz częściej, musze ją nauczyć cierpliwości (hehe a sama jej nie mam :D)

11 lata 2 miesiąc temu #823221 przez joasia10015
gusiek nie przejmuj sie mój Miki też nosi ciuszki na 74 albo przedzial 6-9 msc.
Któraś narzekała że jej niunia nie raczkuje-kochana wypluj te słowa ;) przeciez to istny szałłłłłłł !!! Mój Miłoszek nie raczkował i te wygibasy Mikusia to dla mnie nowosc i normalnie SZOK!!! Jego jest wszedzie pełnooooo,włazi gdzie tylko może ,wstaje przy każdym wyższym meblu...i ciągłe upadki ...bo jeszcze nie umie siadac :) Normalnie ile był dała zeby sobie grzecznie poleżał :blink:
Byłam dziś z nim u lekarza z tą plamą na czole co wam kiedyś pokazywałam i ona kazała na\2 tyg.zrezygnowac z mm i zobaczyc czy zeszło..
Kurde laski SZOKKKK nasze dzieci juz takie duże ,przecież dopiero co rodziłyśmy...baaaa,dopiero co opisywałyśmy pierwsze ruchy w brzuszkach a teraz nasze mordki pełzają po podłogach :blink: :lol: Szok!!! :woohoo: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #823222 przez joasia10015
Miki też nerwus-najbardziej jak coś wezmie do buzi np.kartkę i Miłosz mu zabiera żeby nie zjadł to normalnie wrzask na cały dom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pytanie do mamuś chłopaków-czy odparzają sie waszym synkom czasem jajeczka? Bo Miki miał tak wczoraj i kurde wyczytałam Ze Sudocrem do jajeczek NIE.Wiec zrobiłam alantanem plus.A jak wy robicie?

11 lata 2 miesiąc temu #823227 przez tysiiiak
Kubuś narazie też nie raczkuje. Buja się na czterech i jak chcę coś co jest przed nim to bach na brzuszek i "pływa" hahaha ;) Może niedługo się nauczy bo sumiennie mu pokazuje co jak ale nie może załapać :P

Joasiu ja wogóle nie stosuję Sudocremu tylko Alantan jak widzę coś czerwonego :) u nas działa :) niewiem czy to to ten Alantan plus ale taki biało niebieski :)

Kubuś się rozgadał ostatnio :) Mówi tata, papa, dada, NIE i dużo po chińsku :P

11 lata 2 miesiąc temu #823229 przez Olka!
Oj brak czasu u nas, niby "noc" nie robię a jednak coś haha.

Coś się pokręciło mojej córci i zamiast iśc spać jak zawsze o 19 to od kilku dni zasypia około 22 i to dopiero po wielkich męczarniach, teraz też miała iśc spać ale płaczu w łóżeczku było duuuużoooo, żal mi się jej zrobiło i teraz pełza po podłodze gada sobie i bawi się mały pimpek :-)
Viki Joasia moja Weronia to też straszny nerwus, no ale ma po kim taka być mamuśka taka sama jest haha :-)

11 lata 2 miesiąc temu #823230 przez pauluska
Oj tak Darika ciesz się że Klaudia jeszcze nieruchliwa istny szał jest jak Iga pójdzie spać to czuje się taka zmęczona :D wszędzie trzeba za nią chodzić, wyciągać oczywiście jest nerw wszystko pościągane z jej zasięgu ale najfajniejszy jest dekoder i pstrykanie nim ale fakt to jest cudowne jak widać postępy powiem Wam że ja z dnia na dzień czuję się szczęśliwsza jako mama pierwsze 3 miesiące były przerąbane póżniej takie poznawanie siebie jeszcze a od pół roku jest cudnie :)

11 lata 2 miesiąc temu #823231 przez Olka!
Joasiu dobrze kojarzę Ty jeszcze karmisz piersią?

11 lata 2 miesiąc temu #823234 przez Olka!
Pauluska masz rację , tzn ja czuję tak samo. Wcześniej jakoś inaczej odbierałam macierzyństwo.

Wiecie co robi ta moja terrorystka jak mąż bierze ją na ręce jak płacze to ona się wygina i krzyczy mamamamamama niby się cieszę, ale może być tak że to wciąż ja będę musiała z nią być bo z tatą nie będzie chciała.

11 lata 2 miesiąc temu #823252 przez joasia10015
Tak Olka ja karmię piersią :)
Mój Miki tez sobie godziny poprzestawiał ze snem -jest godzina 21;45 a on łazi po podłodze i wkurza brata ;)

11 lata 2 miesiąc temu #823256 przez sylkaax
Mój Adrianek zaczął raczkowac jakby tylko tyleczek jeszcze troszkę lezy :-P Mnie cieszy kazdy jego postęp jeszcze niedawno był taki malutki a teraz..cos pięknego.. Oczywiscie jeszcze nie spi ale tatus niech się martwi ja odpoczywam i spijam drineczka ;-)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #823258 przez paninka87
nowy sposób przemieszczania się po kuchni

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Powiem szczerze że wracam teraz z pracy i nic nie robię... siedzę tylko z dziećmi i nawet czasem łapie się na tym że nie słucham co Amela do mnie mówi... a jest mega absorbująca :P
no dzis miałam wypad jeszcze raz do miasta na szybkie zakupy, bo jutro znajomi wpadają w odwiedzinki...

Mi wszyscy ostatnio zwracaja uwagę ze jestem nerwus... nawet normalnie rozmawiać nie potrafie tylko z uniesionym głosem ;)

wczołgałam się pod łóżko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #823260 przez sylkaax
joasia10015 napisał:

Miki też nerwus-najbardziej jak coś wezmie do buzi np.kartkę i Miłosz mu zabiera żeby nie zjadł to normalnie wrzask na cały dom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pytanie do mamuś chłopaków-czy odparzają sie waszym synkom czasem jajeczka? Bo Miki miał tak wczoraj i kurde wyczytałam Ze Sudocreu do jajeczek NIE.Wiec zrobiłam alantanem plus.A jak wy robicie?

U Nas to zawsze bephanten pomaga ;-)

11 lata 2 miesiąc temu #823261 przez Olka!
Joasiu a powiedz ile razy dziennie pije Mikuś z piersi i tak szacunkowo ile minut?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka