BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #526472 przez aleksiaa88
Witam robiłam wczoraj listę potrzebnych rzeczy zdało by się już zacząć bardziej kompletować niż dotychczas, czas kupić łóżeczko lub wózek albo przynajmniej wanienkę no i pieluchy oczywiście po paczce miesięcznie. Z artykułami do pielęgnacji zaczekam do maja, żeby na darmo termin ważności nie leciał gdy nie są używane. Niczym je użyję to koło pór roku jeszcze minie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #526524 przez joasia10015
Ha,ha,haaaaa lalka ale dałaś czadu...Musze tą fote pokazac mężowi -bo czasem sie zastanawia co ja robie takiego męczącego w domu ???? ;-PPPPP
Laski-powiem wam numer-wracam dzis do domku (dwa dnie mnie nie było)ide do pokoju synka a tam klatka dla papugi -PUSTA!!!!Wyobrazcie sobie że Józek nam uciekł-patrze w kuchni na lampie siedzi skubany-dwie godziny go próbowałam złapac...SZOK!!!!!
poza tym padam ze zmeczenia ,odezwe sie jutro jak dojede do siebie po ,,zaliczeniach,,w szkole ;-) BUZIAKI

11 lata 11 miesiąc temu #526531 przez lalka
Laski a uświadomcie mnie do czego będziecie używać pieluch flanelowych?????laski piszą ,że mają w wyprawce..a ja w pierwszej nie miałam i teraz też !!!

11 lata 11 miesiąc temu #526632 przez beadka7
Cześć dziewczynki, tak jak pisałam, jestem mamusią majową 2012 :) jeśli mogę Wam zasugerować, co do pieluch flanelowych- zakupiłam chyba z 6, a tak naprawdę 1-2 max używałam, głównie do tego żeby w wózku małego na niej położyć a drugą przykryć, w innej sytuacji mi się nie przydały, w lato jest ciepło więc kocyk to za dużo, a pieluszka w sam raz. Oczywiście zrobicie jak uważacie, ale według mnie nie ma co za dużo ich kupować.

11 lata 11 miesiąc temu #526645 przez Anabelle
beadka7 - dzięki za wytłumaczenie! :) Ja jeszcze nie ogarniam tej całej wyprawki, ale nie kupuje na zapas :)

11 lata 11 miesiąc temu #526658 przez lalka
ja rodziłam w lutym i bardziej był mi potrzebny kocyk..a jak przyszła wiosna to syn niestety nie chciał już być w głębokim wózku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #526672 przez joasia10015
Dziewczyny ja akurat używałam pieluch -no myśle że max 5,6 sztuk.Powodów było kilka-mój synek urodzil sie w lipcu i po pierwsze czasem było tak gorąco że nawet kocyk cienki był za gruby-wtedy przydawała sie pieluszka,kiedy wychodzilam na spacer albo ,,werandowałam,,synka to przykrywałam delikatnie wózek przed muchami (no chyba ze ktoras ma specjalną siatkę)No i sprawa np.odbijania-brałam synka na ręce i na siebie kładłam własnie taka pieluszke-żeby mnie i siebie nie ubrudził...Zawsze pod ręka taka pieluszka moze byc-myślę że nie zaszkodzi ,a czasem pomoże...Aaaa przypomniało mi sie -kiedy kąpałam synka w wanience-też kładłam na niego taką pieluszkę żeby dziecko czuło sie bezpiecznie-tak podsunęła mi pomysł położna w szpitalu(nawet o tym czytałam)Kurcze nie pamietam wszystkich zastosowan pieluszek ale jak dla mnie sie sprawdziły !!! Oczywiscie każda ma prawo zrobic jak chce!!!

11 lata 11 miesiąc temu #526700 przez lalka
joasia10015...ja robiłam wszystko to samo(do wanienki kładłam,przy odbijaniu,nawet we wózku miałam),ale to była tetrowa pieluch...ale takiej flanelowej nie miałam..więc tak do końca nie wiem!!

11 lata 11 miesiąc temu #526736 przez joasia10015
Aaaa no tak,masz racje lalka-no to i ja zglupiałam.....A może mają spełniac te same funkcje tyle że z innego materiału-flanela kojarzy mi sie z koszulami z flaneli i one są chyba milsze w dotyku niż tetrowe ;-) No to niech nas obie teraz uświadamiają inne dziewczyny -bo ja nie wiem ;-(

11 lata 11 miesiąc temu #526751 przez Sylwia26081982
Hej laseczki. Ja Was moge troche uswiadomic w pieluszkach:) Tetrowa jest bardziej szorstka a flanelowa bardzo przyjemna i te wlasnie polecam,ja mialam po 6 z kazdego rodzaju ale wolalam flanelki,uzywalam jak dziecko sie ubrudzilo,ulalo,do przykrycia i jak przescieradelko w wozku. Np. Jak dziecko zrobi kupke to jak mu umyje dupke,a stosuje wode i gabeczke to pozniej na sucho jeszcze taka pieluszka wycieram,rzadko wycieram chusteczkami nawilzonymi,jedynie jak nie jestesmy w domu.

Ja znowu nie rozumiem kupowania pampersow na zapas,przeciez nie wiecie czy jedynki czy dwojki.. Moj synek dlugo uzywal jedynek a sa dzieci co zaczynaja od dwojek-jak to myslicie pogodzic?

Dobrej nocki.

11 lata 11 miesiąc temu #526754 przez joasia10015
Tak podejrzewałam Sylwia26081982 (czy to data twoich urodzin przy nicku?) ze z flanelki są przyjemniejsze w dotyku-mam kilka flanelowych ale chyba dokupie kilka flanelowych-wszystko dla delikatnej skórki synka ;-P Z pampersami to fakt-nie wpadłam na to by kupowac na zapas-bo to troszke loteria-nie wiemy nawet jak duze sie dzieci urodza.Ja zaczelam od jedynek ale na krótko...wiadomo wszystko wyjdzie ,,w praniu,,;-))))

11 lata 11 miesiąc temu #526760 przez Urszula
Witam z pracy :-)

Co do pieluszek tetrowych mam 9 i służą obecnie Elizi do tulenia do snu. Wcześniej służyły mi przy karmieniu piersią do okrycia się itp..oraz do narzucania na wózek kiedy spała na świeżym powietrzu.

Anabelle uważaj z jedzeniem ananasów nie sa wskazane w ciąży. Kwas jaki zawierają mogą wywołać przedwczesny poród.

Miłej nocki:-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #526772 przez Sylwia26081982
Joasia tak te cyferki przy ncku to data moich urodzin,naleze do tych nienajmlodszych mamusiek:)

Jest 7:27 synek mnie wlasnie obudzil,a sam dalej smacznie spi,ja poczekam juz pol godzinki,bo biore antybiotyk na mojego palca-pisalam kiedys ze mi sie zastrzal zrobil,nie przeszlo samo,pojechalam na pogotowie i pomogli,masc,antybiotyk zeby jakiegos zakazenia nie dostac i juz widze poprawe. No i mysle wejde poczytac,bo co bede robila tak wczesnie:)

Ostatnio pisalyscie o lozkach,lozeczkach tak wiec Ula super sprawa z Twoim lozeczkiem,z tym ze moj syn potrzebuje barierki,tak sie kreci. Jedna z was pokazala takie z misiem i do tego mebelki,poczytaj na forum o nich bo ja sie napalilam na takie ale opinie tych ktorzy zakupili mnie ostudzily,no i chyba Joanna pokazala lozka z barierkami,fajna sprawa:)

Pisze z telefonu dlatego tak na pamiec ale mam nadzieje ze nic nie pomylilam:)

11 lata 11 miesiąc temu #526781 przez Sevilla
Witam, dziewczynki :) Troszkę mnie nie było. Poczytałam sobie troszkę Waszych opinii na temat pieluszek flanelowych, tetrowych, ale konkretnie jakoś nie jestem w stanie się do tego ustosunkować :)
Ja od dwóch dni w pracy, robię porządki w biurze i w końcu osiągnęłam zamierzony efekt :)

Maluch od dwóch dni, jakoś mniej się rusza, co mnie trochę martwi, ale być może jest to spowodowane tym, że ja od rana do wieczora jestem na nogach i w ciągłym ruchu. Jak się mylę niech ktoś poradzi ...

11 lata 11 miesiąc temu #526794 przez lalka
dzień dobry!!!!
Sevilla nie martw się ruchami!!!!!!u mnie było tak samo....przez prawie tydzień dzidzia w brzuszku robiła sobie istne camel tropy....aerobic to mało!!!!aż tu nagle..cisza..spokój...oszczędność!!!!normalnie wystraszyłam się...pół nocy nie spałam!!!!!ale byłam u gina...i wszystko ok..serducho bije.teraz ruchy też czuję i znowu są coraz śmielsze!!!

wiecie co teraz mi się przypomniało....miałam flanelowe pieluszki...stosowałam jako podkłady...ale miałam chyba tylko jedną!!!!

a ja się obudziłam dzisiaj po 4ej...i dupa....cholera same dziwne myśli wtedy przychodzą do głowy!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka