BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #527002 przez Alex_87
Hej mamuśki;)
Jeśli jesteśmy przy temacie pieluchowym, to może macie jakieś opinie na temat różnych pampersów? Sporo moich znajomych już od samego początku używało tych pieluszek Dada z biedronki i sobie bardzo chwalą, może macie jakieś doświadczenia?
Bo co do chusteczek to dla Biedronki produkuje je firma Cleanic, więc wiem napewno, że można im zaufać, zresztą juz teraz czasem ich sama używam w podróży itp.

a co do wyprawki dla maluszka to mój mąż cały czas powtarza, że jeszcze za wcześnie na kupowanie:( ale chyba od lutego już będziemy powoli się zaopatrywać w różne rzeczy, może za 2 tyg poznamy w końcu płeć to będzie można myśleć:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #527005 przez lalka
witajcie!!!!Darika-16 maj mój syn ma akurat imieniny!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

miałam dzisiaj ochotę na grecką sałatkę i zrobiłam...mmmm pycha!!!!! :laugh: a wczoraj chodziła za mną kaszka taka na gęsto z dżemem truskawkowym...oczywiście własnego wyrobu!!!!
znowu sama w domu..M ma służbę do 22ej!!
Darika a skąd do nas piszesz?????

11 lata 11 miesiąc temu #527007 przez Daarikaa
Jestem z Głogowa. A jak synek ma na imię?

11 lata 11 miesiąc temu #527015 przez beadka7
Ja miałam styczność z pampersami: Pampers, Happy, Huggiesy, Dada biedronkowe- i tak jak w chusteczkach- wysgrywają Pampersy i Dada- a Pampers Senstive (te białe) jak dla mnie super, ale za drogie, dostałam kiedyś jedną paczkę od znajomych używałam je na noc lub na wyjście, bo bardzo dobrze chłonęły :)

Przepraszam, że Was zapytam- są jakieś mamy z Trójmiasta ?? :)

11 lata 11 miesiąc temu #527025 przez joasia10015
Daarikaa a z którego Głogowa???
Co do pieluszek to właśnie DADA (zapomniałam wczesniej nazwy)były dla mnie odkryciem ciążowym-bo to że PAMPERS są dobre to prawie każdy potwierdzi ale jak dla mnie DADA jest godna polecenia !!!!
Kurcze weszlam tu na chwilke bo mi sie cos przypomniało-któras wczesniej wspomniała że sok z ananasów moze szkodzic??? Czy wywoływac skurcze???? Kurde a ja na moje mdłosci 2 msc.temu to tylko ananasy i to świeżutkie-kwaśniutkie pochłaniałam...ale naprawde NIGDY wczesniej nie slyszalam że to dla nas ,,zakazany owoc,, ????;-((((
ps.lalka ale poleciałas po bandzie-kaszka z dżemem???? I skad ja teraz wyciągne taka kaszke-do sklepu za daleko i za zimno,a smaka narobiłas mi niesamowitego..... Już ostatnio o kaszce myślałam ale z sokiem z malin -mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!
Wspomniałąs jeszcze o sałatce greckiej???? A jakies konkrety?co w niej jest???Ja kocham sałatki ,i wogóle zieleniny więc chetnie poznam nowy przepis-z góry dziekuje!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #527029 przez Daarikaa
ja z Głogowa dolnośląskiego. Co do pampersów to zacznę od firmy Pampers a po dwóch trzech miesiacach sprobuje tych Dada z biedronki, skoro są dobre to po co mam przepłacać. Chusteczki nawilżane z Dada sama używam do zmywania makijażu i są ekstra.

11 lata 11 miesiąc temu #527063 przez demoniqe
moja siostra używała Dada biedronkowych i chusteczek z rossmana i była bardzo zadowolona :)

Daarika zamieńmy się na termin :))) ja mam na 17 maja a 16 maja mam rocznicę ślubu :)

11 lata 11 miesiąc temu #527091 przez lalka
Darika syn ma na imię Jędrzej!!!!

ja używałam pieluszek z biedronki i z lidla i byłam bardzo zadowolona...naprawdę!!!to,że coś jest taniego to nie znaczy,że trzeba to na straty spisać!!!i chusteczki nawilżające tez miałam z biedronki...super!!!!

Joasia10015 syrop malinowy???a możemy????słyszałam ,że nie bardzo!!!ale mogę się mylić!!!!
ja do greckiej daje sałatę masłową,pomidor,ogórek,cebulę,feta i,cebula i sos!!!ale tyle ile jest gospodyń tyle jest pewnie przepisów!!!

11 lata 11 miesiąc temu #527109 przez MoNiaaa
ja tez dlugo kupowalam oryginalne Pampers wiele razy kuzynka mnie namawiala na Dada ale jakos nie moglam sie przemoc w koncu kupilam jedna paczke i zaluje ze tyle kasy zmarnowalam wczesniej!!!Dady sa naprawde super!!!!!niemal takie jak Pampersy a wiel tansze :) ja jakbym miala dzidziusia to od poczatku kupuje daduy!!!!

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #527112 przez joasia10015
Tak,tak wiem lalka że nie można malinek-tak tylko sobie marzyłam ostatnio...Zawsze można zrobic kaszke z kompocikiem z czarnej porzeczki ,albo aroni,albo truskawek...a nawet z musem jabłkowym -na ciepło....mmmmm pychota!!! A sałatkę grecka to ja uwielbiam-moja ulubiona -jak i męża-kiedy robimy sobie wspolne romantyczne kolacje to robie właśnie grecką do tego bagietki czosnkowe na ciepło i (przed ciążą) winko !!!! Tylko ja znam ten przepis z kapusta pekinska-ale tak jak piszesz-ile gospodyn tyle sposobów...Znam ja w sumie dobrze-tylko nie zajarzyłam że to może byc ,,GRECKA,,ale faktycznie jak feta to GRECKA ;-P A wracając do tematu pieluszek i chusteczek to mam identycznie jak Daarikaa-chusteczki też używam do demakijażu,dla synka i do stu innych rzeczy ;-P Choc zauważyłam że w ciąży stasznie szczypią mnie oczy od tych chusteczek i musze plyn micelarny używac ;-(

11 lata 11 miesiąc temu #527119 przez lalka
a ja używam chusteczek nawilżających...do higieny intymnej!!ostatnio kupiłam w lidlu i też są super!!!niestety do demakijażu nie używam...bo nie mogę....jedynie co to mydło bambino i krem nivea...mam cholernie wrażliwą twarz...czasami jeszcze płyn micelarny..ale z kremami nie ryzykuję i od kilkunastu lat jest nivea!!!
coś bym zjadła!!!!!!ale co???????

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527124 przez Sylwia26081982
16 maja piękna data, urodziny mojego mężczyzny :) Pierwszy termin mi obliczyli na 15 maja, ostatnio na 11-go więc tak naprawde poród pewnie jak i ostatnio będzie wielka niespodzianka :)

Joasia rocznik 82' najlepszy z najlepszych i ja to potwierdzam:D:D

Co do pieluszek to ja tez wpadłam w firme PAMPERS po uszy i o innych nie chcialam slyszec, mój synek ma rok i 4 miesiące prawie a ja od miesiaca sprobowałam innych i coo przestawiliśmy sie bo sa genijalne i nawet bardziej je chwale niz te z Pampersa, ale prawda jest że dopóki dzidzia lezy i nie rusza sie za duzo to Pampers się sprawdza, bo te pieluszki sa mięciutkie i sie nie odgniataja na delikatnej skórce. A jak nam brzdąc podrosnie troszke to Dada jest THE BEST :) i chusteczki nawilżone z Dady bajka i pieknie pchną, tu gdzie mieszkam nie mam Biedronki ale jak jestem w Pl zawsze sie zaopatrze na troszke:)

Daarikaa świętujesz urodziny z moim synkiem 14.09 ?? :)

11 lata 11 miesiąc temu #527149 przez joasia10015
lalka,ja tak jak ty-chodze po domu i marudze,,CO BY TU ZJESC,, :unsure: :silly:
Czuję że sie zaczyna-czuję że spada lawina...haaaa żeby jeszcze spadała-ona pójdzie w góre :angry: :P Chodzi mi o moją wagę-od kilku dni mam jakies napady apetytu...a co za tym idzie????dopiero co sie martwiłam że przytyłam dopiero 1,5 kg.od początku ciąży a teraz zaczne puchnąc i narzekac że tyje jak słonica..... :ohmy:
Kurcze nie myślałam że aż tyle nas jest za pieluchami DADA ;) Fajnieeee!!!!! Coś czuję że w maju-czerwcu zabraknie w całej POLSCE w BIEDRONACH pamperaków ;-PPPP

Co by tu zjeeeeessssccccc?????????? :blush: :S :blink: :silly: :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #527160 przez MoNiaaa
dada rzadzi !!!najlepiej jak sie trafi na otwarciu bo sa zawsze przeceny na 25 zl chyba ostatnio tez byly z tej swiatecznej edycji 2 paczki za 50 zl.
my urzywamy jeszcze tylko na noc i nei wiem jak Julke oduczyc sikania a raczej picia w nocy????

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #527161 przez MoNiaaa
dada rzadzi !!!najlepiej jak sie trafi na otwarciu bo sa zawsze przeceny na 25 zl chyba ostatnio tez byly z tej swiatecznej edycji 2 paczki za 50 zl.
my urzywamy jeszcze tylko na noc i nei wiem jak Julke oduczyc sikania a raczej picia w nocy????

a my na kolacje robimy dzis tortille :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka