BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #528135 przez Sevilla
Mi lekarz kazał brać syrop guajakolowy, ale czy on skuteczny jest to trudno mi się wypowiedzieć, bo jak doczytałam, że na etanolu, to od razu odstawiłam ... jeżeli chodzi o syrop prenalen to jest super, dwa dni grzania w łóżku i prenalen, przeziębienie mija szybciutko ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #528167 przez Urszula
Lalka a co robi mistrz z drugiego planu?? :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #528230 przez lalka
a tak fajnie sobie stoi i patrzy tak słodko!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #528245 przez Anabelle
Położna - do mnie też dzwoniła, zapisałam się do takiej która mieszka wieś obok ;D

Kaszel - mi na kaszel lekarz kazał brać syrop prenalen, jeść czosnek, pić syrop z cebuli, bardzo dużo pić herbaty z miodem i sokiem, pić mleko z miodem, czosnkiem i masłem...

11 lata 11 miesiąc temu #528262 przez lalka
położna zadzwoniła..i umówiłyśmy się ,ze jak pojedzie w moją stronę to przedzwoni!!!!

ha..ha..ja mam już problemy z umyciem włosów..hi..hi..tzn nie mam wanny tylko prysznic!!teraz będę musiała wejść do środka żeby umyć włosy!!!a wszystko przez ten mój przepiękny brzuchol!!!

11 lata 11 miesiąc temu #528276 przez Anabelle
lalka, włosy to jeszcze nic ;D ja zaczynam mieć problemy z podmywaniem ;D Jak kucnę to tracę równowagę w śliskim brodziku, a tyłek to jak chcę umyć to mi ręki brakuje ;D nie za bardzo mogę się odchylić do tyłu i jeszcze skręcić tułowie ;D Mój M ma ze mnie ubaw jak diabli.
Bobrownika już w ogóle nie widzę - dopiero jak czuję że drapie to wiem, że muszę ogolić ;D
Jednak 8-9 kg na plus w tak krótkim czasie + zmiana ułożenia kręgosłupa + spadek wydolności organizmu = kaleka w moim wykonaniu :P

11 lata 11 miesiąc temu #528301 przez pauluska
Sevilla a który model masz dokładnie ?

11 lata 11 miesiąc temu #528302 przez lalka
ja od wizyty w październiku do teraz przytyłam 9kg....podmyć jeszcze daję radę...ale jak myję zęby to nie mogę się nachylić nad zlewem..bo mi brzuch przeszkadza!!!ostatnio jak się goliłam przed wizytą to zadyszki dostałam!!!!a M co po chwilę wpadał i pytał czy może jednak mi pomóc!!!!ogólnie dobrze się czuję ..nie mogę narzekać tylko problemy natury technicznej zaczęły występować i to mnie wkurza!!!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #528306 przez pauluska
Sevilla który masz model ?

Coś forum szwankuje.

11 lata 11 miesiąc temu #528323 przez tysiiiak
ha ha dziewczyny ja dzisiaj bede miala gimnastyke artystyczna z maszynka w ręku :D trza sie przygotować do jutrzejszej wizyty :P jakos daje rade ale wygibasy niezle odwalam ;p

ja tez bralam ten syrop prenalen i jest bardzo dobry w dzialaniu :)

11 lata 11 miesiąc temu #528328 przez lalka
to daj znać tysiiak jak po wizycie!!!!ja mam następną wizytę 29 stycznia...i wtedy będzie szał!!!!chyba maszynkę doczepię do kija od miotły!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #528354 przez aleksiaa88
Że się tak spytam prymitywnie po co laktator? Znaczy wiem do czego służy ale nie wiem czy go w ogóle kupować do szpitala chyba nie będzie potrzebny- choć nie wiem proszę o odpowiedź mamuśki znające temat lub używające?
A w domu jak nie będę mieć pokarmu- to laktator będzie zbędny, za to jeśli będzie go nadmiar to będę przystawiać dzidziuśka. Tak naprawdę to jak widzę to urządzenie to mnie ciary przechodzą, ze mogłabym tego użyć jakoś to mi się nie widzi, że przykładam i ciągnę mleko. Może dlatego, że w głowie mam zakodowany obraz jak mam przy piersi dziecko, a nie plastikowe coś.

11 lata 11 miesiąc temu #528370 przez lalka
aleksiaa...tak naprawdę wszystko wyjdzie w praktyce!!!ja tez nie jestem zwolenniczką laktatora!!!!miałam,ale nie używałam!!!!przy nawale pokarmu pomagały mi ręce..tzn masowałam!!!!także ja w laktator nie inwestuję..ani podgrzewacz ani sterylizator!!!

11 lata 11 miesiąc temu #528381 przez tysiiiak
oczywiscie zdam relacje :) wizyta na 15 wiec po poludniu dam znac :)

11 lata 11 miesiąc temu #528387 przez lalka
chyba znowu wszystko mi się rozszerza..bolą mnie pachwiny...miednica...biodra!!!!!i tak sobie myślę,że do maja to łóżko porodowe będzie za wąskie!!!hi..hi..hi..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka