BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #529103 przez sisina
Witam :laugh: :laugh: macie racje z tym goleniem przerypane mnie to dziś czeka :) bo jutro mam wizyte ale ja na szczescie jeszcze widze jak to Anabelle mówila bobrownika :lol: dobry tekst też sie uśmiałam :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #529113 przez Daarikaa
Podgrzewacz dostałam od szwagierki, więc jeden wydatek mniej. Mam zamiar kupić laktator, ale ręczny bo ceny elektrycznych troszki odstraszają.

11 lata 11 miesiąc temu #529123 przez Daarikaa
Nie wiem czy widziałyście ten filmik, ale mnie bardzo zaintrygował. Co Wy o tych technikach sądzicie? To będzie moje pierwsze dziecko, ale podejrzewam że spróbuje wszystkiego żeby malutka była zadowolona.

11 lata 11 miesiąc temu #529195 przez tysiiiak
czesc dziewczynki :)

u mnie dzien tragiczny ! noc tez... cala nie przespana z powodu bolu glowy. W zyciu mnie tak nie bolala, myslalam ze wyskocze z balkonu zaraz :( zasnelam wkoncu o 6 i wstalam o 8 zeby isc do lekarki po zaswiadczenie do szkoly i jak juz pojechalam zawiesc je do szkoly okazalo sie ze je zgubilam ;( :[ a wiec zaraz oszaleje :(

na 15 ide do ginki i mam nadzieje na cos dobrego chociaz z tej wizyty ale dzis to sie chyba musze na wszystko nastawic :(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529219 przez JoannaL
Jak rodziłam syna nie usłyszałam ani jednego komentarza na temat zostawiania "grzywki" od położnych, pełna kultura :)

lalka w tym szpitalu co byłam zarówno koszule jak i podkłady, trzeba było mieć swoje. Majtki jedynie z siateczki takie fioletowe pozwalali nosić, zakupcie sobie bardzo się przydadzą. Po cesarce nie uciskają szwu jak zwykłe (są o wiele wyższe) i przede wszystkim są przewiewne, no i można używać ich wiele razy, wystarczy przeprać.

Urszula dobrze mówi na temat maści do pielęgnacji brodawek, ja używałam bepanten (chyba tak to się nazywało) i pielęgniarki kazały jak najczęściej je wietrzyć. Pamiętam jak cała siódemka (tyle nas było na sali) leżałyśmy z rozpiętymi koszulami i cycami na wierzchu :laugh:

Jak już zdecydujecie się na dany szpital, warto pójść do położnej i zapytać się co trzeba mieć ze sobą. W niektórych szpitalach dają podkłady, koszule, ubranka dla dziecka, a w innych trzeba mieć własne

11 lata 11 miesiąc temu #529223 przez Daarikaa
Tysiiiak wizyta napewno poprawi Ci niezbyt dobrze zaczety dzień. Maluszek nie pozwoli aby mama była smutna.

11 lata 11 miesiąc temu #529250 przez tweety
Ja po wizycie troche sie wystraszylam. Pani doktor przy badaniu szyjki spytala czy nie mam skurczy i nie boli mnie podbrzusze. No fakycznie, ale jak ma nie bolec jak od 5 tygodni albo kaszle albo smarkam. Zalecila ocene szyjki przy przy nastepnym USG, kazala zjawic sie wczesniej jesli by sie cos dzialo itd. No i teraz panikuje bo nie wiem czy ona cos zobaczyla, ze z szyjka jest nie tak, czy tylko profilaktycznie bo ja jej powiedzialam ze czasami pobolewa.

No to wzielam komputer na kolanka, zrobilam sobie zielona herbate i zaniechalam postanowionego wczesniej prania i sprzatania w kuchni. jak sie troche uspokoje to sie za to wezme a teraz smucham na zimne. bo teraz to juz nie wiem czy to skurcze czy ruchy synka. PARANOJA dziewczyny jak mozna sobie nawkrecac.

A... no i NOSPA i Prenatal Grip Care. moze to mnie wyleczy i rozluzni brzuszek.

11 lata 11 miesiąc temu #529278 przez Sevilla
Tweety nie martw się, gdyby coś ją faktycznie zaniepokoiło to by napewno Ci o tym powiedziała oraz dała przykazy, co możesz a czego nie możesz :)

Ja również miałam przepisaną no-spę fortę, bo brzuch mnie pobolewał i napinał się. Najważniejsze, że u Ciebie się nie napina bez potrzeby :)

11 lata 11 miesiąc temu #529280 przez MoNiaaa
JA W CIAZY golilam sie sama do samego konca regularnie dla wlasnego komfortu:P do porodu tez sama sie wczesniej ogolilam wiec nikt mi juz tam nie majstrowal :P

co do tych majtek to ja tez POLECAM!!!takie z siateczki na allegro mozna kupic a sa naprawde bardzo wazne bo przewaznie na oddzalach nie pozwalaja majtek nosic ale jak nie nosic jak musisz miec podklad i chodzisz jak pingwin z zacisnietymi nogami zeby go nie zgubic po drodze!!!to mi zycie ratowalpo a do tego szybko schly :side:

ja laktator mialam reczny i dla mnie porazka!!! godzine czebabylo sciagac ten pokarm i sie zawsze mordowalam warto poszukac nawet uzywanego ale elektrycznego!!

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #529330 przez aleksiaa88
Masakra wczoraj wieczorem zaczęła mnie głowa pobolewać położyłam się wcześniej z zimną ścierą na głowie przeszło w nocy się przebudziłam i znów głowa do tego zaczęła mnie szyja boleć z tyłu od łowy i zeszło na dół na łopatki. Rano obudziwszy się znów czułam głowę znowu ściera obudziłam się po 10 i co znowu czuję głowę wrrrrrrrrrrrrr czyżby ta odwilż na mnie tak działała i ciśnienie hmmm pogoda cudna słońce świeci śniegu ani grama cieplutko, wiaterku w ogóle nawet gałązka nie drgnie prawie jak wiosna :lol: . Waga pokazała 51 kg wow

11 lata 11 miesiąc temu #529339 przez tweety
aleksiaa88 napisał:

Waga pokazała 51 kg wow

51 kg? To ja startowalam z 60 i teraz mam 68. Z tym ze polozna mi powiedziala ze okolo tygodnia 20 jest taki maksymalny skok wagi ze kazda kobieta jest zaskoczona. a to wtedy dzidzius konczy rozwoj i zaczyna maksymalnie rosnac.

tymczasem powodzenia z bolami glowy.mam nadzieje ze ci szybko przejda.

11 lata 11 miesiąc temu #529348 przez Sevilla
Czy ktoś może mi powiedzieć, jak to jest z tym wyborem położnej i jakie są jej zadania w tym okresie?? W sumie chcę w tej kwestii wiedzieć wszystko, bo jestem zielona i czuje się wręcz głupia. Przez to, że chodzę prywatnie do ginekologa to nie mam styczności z położną..

11 lata 11 miesiąc temu #529384 przez Alex_87
Widzę, że nie tylko mnie męczy ból głowy, a w nocy to już w ogóle tragedia była. To chyba przez tą zmiane pogody, na dodatek maluszek tak mnie skopał w nocy, jak nigdy, chyba wyczuł że mama jest poddenerwowana. U mnie jeszcze doszły zatoki;/ a dziś mi wykazało, że mam troche białka w moczu, lekarka twierdzi, że to może być jakaś infekcja i teraz tak sobie myślę, że w sumie czasem troche mnie piecze w tamtych okolicach ale rzadko, więc jakoś nie zwracałam na to uwagi. W razie czego przypisała mi antybiotyk, ale chyba skonsultuje się jeszcze z moim ginekologiem, bo boje się tego antybiotyku.
Trzymajcie się zdrowo dziewczyny:)

11 lata 11 miesiąc temu #529393 przez sisina
Dziewczyny z tymi bólami głowy tragedia mnie odpukac już długo nie bolała ale jak boli to na maksa i z tyłu głowy ten ból jest okropny.A ja ostatnio mam problemy z wypróżnianiem może znacie jakieś sposoby bo ja już wszystkiego próbowałam i nic....
Tysiiak daj znać jak po wizycie ja mam jutro rano o 9 :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #529405 przez lania
sisina napisał:

Dziewczyny z tymi bólami głowy tragedia mnie odpukac już długo nie bolała ale jak boli to na maksa i z tyłu głowy ten ból jest okropny.A ja ostatnio mam problemy z wypróżnianiem może znacie jakieś sposoby bo ja już wszystkiego próbowałam i nic....
Tysiiak daj znać jak po wizycie ja mam jutro rano o 9 :laugh:

Jak głowa boli z tyłu to jakby ciśnienie, kontrolujesz??? A jak mocno dokucza, to na prawdę weź paracetamol - nie zaszkodzi, a nie będzie się denerwowało dzieciątko twoim bólem...

Na wypróżnienia mi lekarz kazał kupić parafinę spożywczą i pić 3 razy dziennie po łyżeczce, biore doraźnie jak jest problem :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka