BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #530653 przez lalka
to mam nadzieję,że mi powie,ze będzie Wandzia :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: !!!!uratuje honor płci pięknej!!!

nam przez taras tez kiedyś wleciał ptaszek-wróbelek!!!!!a byłam akurat sama w domu...to schiza(boję się i brzydzę ptaków)!!!więc założyłam kask syna...szal na twarz i ręcznikami go wyganiałam...ale nie dałam rady!!!!!no i wleciał do syna do pokoju!!!!no i tam dopiero zaczęło się !!!!znalazł gdzieś szparę przy veluxie......i wleciał pod sufit..tzn..sufit jest obity drzewem..i tam właśnie wleciał!!!!
pióra do teraz wyciągam odkurzaczem spod boazerii!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
dziewczyny a podpowiedzcie mi co to jest ta krzywa????co za badanie????ja mam teraz glukozę do picia!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530676 przez Kiniaczek
lalka napisał:

odkurzaczem spod boazerii!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
dziewczyny a podpowiedzcie mi co to jest ta krzywa????co za badanie????ja mam teraz glukozę do picia!!!!

Idziesz na badanie, najpierw pobierają ci cukier na czczo, dostajesz albo przynosisz ze sobą tabletkę glukozy ( 50 albo 75) rozpuszczasz w kubku wody i bodajże za 2 h raz jeszcze zeby ocenić jaki jest poziom po obciążeniu. Do tej wody z glukozą żeby nie była aż taka mdła możesz sobie wcisnąć cytrynkę:)

11 lata 11 miesiąc temu #530680 przez Kiniaczek
AAA i trzymamy kciuki żeby była jednak Wandzia:) Będzie miała dużo wielbicieli i adoratorów ;-) ;-) ;-)

11 lata 11 miesiąc temu #530685 przez lalka
dzięki kiniaczek..takiego określenia nie znałam!!!!mi kobieta kazała przynieść swoją wodę...swój kubeczek..i cytrynę!!!ja mam dawkę 75 i tego jest cholernie dużo...pawia tam puszczę!!!nie pamiętam jaką miałam dawkę 10 lat temu!!!i jak sobie pomyślę,że mam tam iść...na te peryferia..

11 lata 11 miesiąc temu #530690 przez Urszula
Mnie test glukozowy tym razem ominął i bardzo się cieszę :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #530696 przez Urszula
Tysiiak śliczny chłopczyk :laugh: :laugh: :laugh: jeszcze raz gratuluje :) :) :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #530699 przez lalka
ale masz fajnie Urszula!!!!!!!a co trzeba robić żeby ominąć ten test????

11 lata 11 miesiąc temu #530700 przez sisina
Joanna tak juz dowiedziałam sie co to za badanie ale lekarz mi nie mowił czy 50 g czy 75g nie wiem....

11 lata 11 miesiąc temu #530706 przez Urszula
Może dlatego, że u mnie nie ma w rodzinie nikt nie miał cukrzycy :) i nie jestem w grupie ryzyka :)

11 lata 11 miesiąc temu #530707 przez sisina
Tysiiiak ja również gratuluje synka;))))

11 lata 11 miesiąc temu #530708 przez Urszula
W pierwszej ciąży miałam robiony ten test jak się potem okazało niepotrzebie :) :dry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530709 przez JoannaL
Lalka krzywa cukrowa może być dwu lub trzy stopniowa jeżeli masz 75g glukozy o tym decyduje lekarz. 2-stopniowa to tak jak Kiniaczek pisała pobierają krew na czczo, pijesz glukozę i po 2godz znów pobierają.
A jeśli lekarz każe zrobić 3-stopniową to są 3 pobrania krwi: na czczo, po 1godz i po 2godz. Chodzi o to, by sprawdzić jak twój organizm radzi sobie z trawieniem cukrów, czy wydziela odpowiednią dawkę insuliny.
Ja miałam tą dwustopniową, na czczo miałam 84 a po godz 95 więc zmieściłam się w normie

11 lata 11 miesiąc temu #530711 przez JoannaL

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530712 przez Sylwia26081982
Hej dziewczyny Ja do dzis pamietam smak tego ochydztwa, na szczescie pawia nie puscilam ale maaaaaalo brakowalo, wmawialam sobie tylko ze jak zwroce to ochydztwo to bede musiala pic jeszcze jedno.. tez mialam duzo 75 :S

lalka biedny wróbelek, umarł tam pod sufitem ?? :unsure:

Przyłaczam sie do Uli maśc na sutki przy karmieniu bezcenna, sutki sa tak wrazliwe ze chyba bez krwi sie nie obedzie.. ale jak juz sie przyzwyczaja, to jest bosko nie robic butelki tylko do cyca hop :)

Tysiak Gratuluje chlopczyka!!! :)

No i ja sie wybijam bo bedzie Zuzia :) :silly:

Milego dalszego dnia, ja dzis nauka jezyka wiec uciekam, pojawie sie wieczorkem moze. :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #530720 przez lalka
JoannaL dzięki za odpowiedź!!!
Urszula moja mama ma cukrzycę(wprawdzie nabytą...ale jest)

ja ostatnio miałam cukier na czczo 98..a norma jest 99..ale gin powiedział,że...tzn nic nie powiedział..więc uznałam ,że jest ok!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka