BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #530727 przez marynarka
Hej jestem nowa na forum. Ja mam termin na 30 maja :D Wczoraj byliśmy na badaniu USG i się okazało, że w brzuchu mieszka dziewczynka :D Bardzo się cieszymy bo chcieliśmy mieć córeczkę.
Czy możecie mi powiedzieć jakiej długości macie szyjkę? Bo ja mam 2,4 cm i się trochę martwię, że krótka i jeszcze zacznie się skracać :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530730 przez lalka
hej marynarka!!!!!witaj i się rozgość......i napisz coś więcej o sobie!!!!!jakich wymiarów jest moja szyjka...nie wiem!!!!wiem tylko.że jest długa i twarda..tak powiedział mi gin!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530743 przez marynarka
Coś więcej o mnie :)
Mieszkam w Gdańsku z mężem i dwoma kotami. Jeszcze studiuje ale mam nadzieję, że już niedługo :P Ciągną się te studia i ciągną jak flaki z olejem... Właśnie kupiliśmy mieszkanie, więc pomiędzy odpoczywaniem i studiowaniem latam po Castoramach itp. żeby znaleźć wszystkie potrzebne materiały :/
Ruchy dziecka czuję od 8.01 :D i najczęściej w dole brzucha jak siedzę :D Jest to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża więc cieszę się jak głupia. Oczywiście już zaczęłam oglądać ubranka itp. ale mąż ciągle jęczy, że za wcześnie na te rzeczy. Się nie zna chłop i tyle :)

11 lata 11 miesiąc temu #530746 przez Kiniaczek
lalka napisał:

ja ostatnio miałam cukier na czczo 98..a norma jest 99..ale gin powiedział,że...tzn nic nie powiedział..więc uznałam ,że jest ok!

Ja natomiast na czczo cukier mam przez ostatnio 2 miesiące 56 i 54 gdze dolna granica jest od 60 :ohmy: tez sie zastanawiam czy to aby dobre, gin niby twierdzi że tak ale wiecie jak to jest:)

11 lata 11 miesiąc temu #530748 przez lania
marynarka napisał:

Czy możecie mi powiedzieć jakiej długości macie szyjkę? Bo ja mam 2,4 cm i się trochę martwię, że krótka i jeszcze zacznie się skracać :/

Witaj i rozgosc sie :) :) :)
A lekarz kazał ci leżeć? Mi się szyjka skróciła w połowie grudnia i od tego czasu mam leżeć, ale w domu, bo nic wiecej sie nie dzieje, nie rozwiera sie i nie skraca dalej, teraz mam powyzej 2 cm (ale dokładnie nie wiem) i biore magnez i duphaston. Niektóre obiety od początku mają krótką szyjkę, mojego gina zaniepokoiło to, że nagle się skróciła o jakies 2 cm :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #530752 przez lalka
kiniaczek...wiem jak to jest .. bo po mojej interpretacji wyników...to powinnam już nie żyć..hi..hi..ale to chyba lekarz powinien się bardziej znać niż ja!!!!!póki co ja go słucham!!!!tzn grzeczna jestem!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530753 przez Kiniaczek
marynarka napisał:

Hej jestem nowa na forum. Ja mam termin na 30 maja :D Wczoraj byliśmy na badaniu USG i się okazało, że w brzuchu mieszka dziewczynka :D Bardzo się cieszymy bo chcieliśmy mieć córeczkę.

Marynarka nie przejmuj się tą szyjką na zapas :) będzie dobrze... u mnie w granicach ok 3 cm także też szału nie ma. Co do remontów to my też kuplismy mieszkanie także wiem co masz na myśli z tym bieganiem po castoramach:) Mam nadzieje że w kwietniu się wprowadzimy!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530754 przez marynarka
NA USG byłam u innej lekarki, nie u swojego lekarza. On na te najważniejsze USG wysyła do gabinetów z lepszym aparatem żeby wszystko było dobrze widać. I tam podczas podglądania płci za pomocą USG dopochwowego babeczka mi zmierzyła długość szyjki. Powiedziała, że krótka i mam się oszczędzać ale nie muszę leżeć cały czas. Za dwa tygodnie mam wizytę u swojego gina i poproszę go o zmierzenie szyjki za pomocą usg (bo on tylko palpacyjnie sprawdza czy wszystko twarde i zaczopowane). Jak się skróci po tych dwóch tygodniach to pewnie będę musiała leżeć...

11 lata 11 miesiąc temu #530758 przez lalka
marynarka...a imię już macie wybrane dla córki??????

11 lata 11 miesiąc temu #530759 przez Urszula
Mandarynka witaj!!!!
Gratuluje Córeczki :) :) :) Mój Maż pochodzi z Gdańska :) śliczne miasto :)

Co do mojej szyjki nie mam pojęcia :dry: więc nie pomogę...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #530765 przez marynarka
lalka napisał:

marynarka...a imię już macie wybrane dla córki??????

Zastanawiamy się nad Igą albo Matyldą :D Ale jeszcze może się zmienić :P Ja miałam być Jackiem :D

11 lata 11 miesiąc temu #530772 przez joasia10015
Witam Cie serdecznie marynarka.Ja mam termin na 28 maja a też dzis minął 21 tydzien ;-P Co do cukru to kurcze miałam w pierwszej ciąży robioną tą krzywą ale z tego co pamietam to ja piłam tą glukozę w domku i jechałam po tym na krew )
lalka już Cie widze w tym kasku-ja też sie boje i brzydze ptaków ale akurat nasz Józek jest taki nawet milusi-akurat jego sie nie boje-myśle że jest bardziej oswojony niż takie ptaki z dworu.Ale kurde lalka jak ten ptak tam wleciał i zdechł to musiało śmierdziec co???? Ale numer;-PPPP

11 lata 11 miesiąc temu #530775 przez lalka
my chcieliśmy Matyldę,ale bliscy znajomi już mają Matyldę....a na samym początku syn wybrał Igę..ale zmienił zdanie!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530780 przez lalka
joasia10015 na szczęście to było blisko okna...więc bardzo często wietrzyłam!!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530786 przez tysiiiak
Witaj Marynarka :) jak miło że ktoś z Gdańska :D ja tez jestem z Gdańska :) niestety niewiem jak długa jest moja szyjka ale babka jak mi mierzyla mowila ze ok :) a w jakim szpitalu chcesz rodzic ? Ja zdecydowałam się na Zaspę :) najbliżej i słyszałam też dużo pozytywnych opinii :)

edit: i gratuluję córeczki :) :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka