- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tysiiak gratuluję synka!!! Ja też myślałam że będzie ogonek a tu na usg wyskoczyła dziureczka;) hehe
Co do poloznej to też nie wiedziałam że takową trzeba sobie wybrać.... Myślicie że w szkole rodzenia powiedzą coś na ten temat, bo od 29 stycznia zaczynam zajecia.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja w pracy i tak sobie zerkłam co tam u was słychać
Sisina! gratuluję synka!!!! Super!!! ja podobnie jak DAArikaa byłam przekonana że będzie chłopiec a okazało się że córeczka:)
tweety ja też spanikowana byłam tymi ruchami, bo albo ich nie czułam albo jakieś dziwne mi się wydawały, chociaż nie wiem jakie powinny być bo nigdy w ciąży nie byłam!
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny musze sie wam pochwalić właśnie wróciłam od lekarza i bedę miała synka choć cicho liczyłam na dziewczynke ale ważne że zdrowe cieszymy sie z mężem bardzo .A mam jeszcze jedno pytanie dostałam na takie badanie test OGTT wiecie moze na co to jest????
sisina gratuluję synka a to badanie to jest Test Tolerancji Glukozy. Lekarz może zalecić 50g lub 75g glukozy, zależy od tego jaki podczas poprzednich badań miało się poziom cukru we krwi. Test ten zdradza czy przypadkiem kobieta nie ma cukrzycy ciążowej
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sisina - gratuluje, coraz wiecej majowych chlopakow wsrod nas
Dobra, obiecuje sobie do was ze przestaje panikowac. przeciez nic zlego sie nie dzieje. Dzieki dziewczyny.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety u mnie na ostatniej wizycie, przy badaniu szyjki zeszło dużo wiecej czasu niż zazwyczaj... lekarz pytał czy nie boli mnie brzuch, czy nie mam plamień, zapytałam czemu pyta bo nic takiego u mnie nie występuje to powiedział że mał problem z ustaleniem grubości szyjki ale pogrzebał jeszcze i niby wszystko Ok... także nie martw się na zapas... Mnie tez to czasem chodzi po głowie ale 22 mamy 4 D więc już niedługo zobacze jak tam mój mały mężczyzna się miewa a w ogóle to chyba z 10 minut patrzyła i badałserduszko maluszka aż sie zaniepokoiłam i zapytałam czy wszytko ok ? to mi powiedział że wszystko ok ale mui barzo dokładnie serduszko zbadać bo to ważne, musi każdy milimetr przepatrzec itp To sobie pomyślałam niech sobie pan doktor patrzy tylko przy okazji to mnie uwiadamia bo prawie na zawał zeszłam
Co do ruchów to ja czuje bardzo bardzo nisko, położenie posladkowe więc wali po łonie strasznie. A ostatnio tak mnie kopnął w pecherz że az mi troche pociekło...
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Laski dzis gadałam z koleżanka któa urodziła jakies 3 msc.temu i ona też pierwsze slyszała o takiej położnej PRZED porodem Tak samo dzwoniła do swoich ciążowych koleżanek i żadna nie wiedziała o takich wizytach-ewentualnie o tych PO porodzie (to i ja wiem)
Hmmmm co tu jeszcze -laseczki czy dobrze myślę że od 23 tyg.zaczyna sie 6 msc.?Bo w necie jak zawsze różne opinie-a jak wy liczycie????Dzis wchodze w 22 tydz.wiec to ostatni tydzien 5 msc.???
Kurde laski miałam taka noc że szok.Najpierw mój synuś usnął o 20;30 (a zawsze zasypia koło 22,23 )i miałam trochę luzu....i wszystko byłoby super gdyby o 5 rano sie nie obudzil... i nie chciał ze mna sie bawic Ale jakos go skłoniłam żeby leżał koło mnie i słuchał radia (byłam pewna że w koncu uśnie) Ja w tym czasie poszłam do garażu podłożyc do pieca iiiii kur..a klamke od garażu urwałam(nie pytajcie jak bo nie wiem )NIe mogłam wyjśc z garażu...Streszczajac-w koncu wyszłam,jeszcze naprawiłam tą klamke i poszłąm spac,kiedy nasza papuga dostała jakis wariacji i suma sumarum zwiała z klatki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na tą chwile-ja siedze nie wyspana-synek jak by spał 10 godzin-mam powera że hej....A nasz Józek (papuga)siedzi na szafie i sra po kątach I wiecie co????Najchętniej bym sie zamknęła w sypaialni i miała wszystko w nosie....Ale cóż jak to zaradna mamuska-musze złapac Józka,posprztac po nim,ogarnąc sie i jeszcze wytrzymac bez spania do wieczora.....No tak praca na cały etat w firmie DOM !!!!
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
ja tez kopniaki to czuje po dole głównie, ogólnie brzuch mam nisko- najwiekszy obwód to mam tak 2 cm pod pepkiem
dzis byłam u dentysty, mam straszne zaległosci w leczeniu miałam trutego zeba i mam sie nastawic na ból dzis
Duzo chłopaków mamy chyba, przynajmniej ostatnie objawienia super
ciekawe to co piszecie o połoznych, ale u nas raczej nie ma takich zwyczajów z reszta u nas juz nie ma poradni k (jeszcze jak rodziłam Oliwke to była, ale zlikwidowali), cóz bedzie trzeba sobie radzic samemu
niezłe masz przygody Joasia
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Achhh właśnie dziś rozmwaiałam z koleżanką (juz wspominałam)to ona ma te z dwóch synusiów,a jej koleżanka jechała dzis rodzic i też ma syna No i ma sasiadke która ma miesiecznego syna-MATKO BOSKA SAME CHŁOPY !!! To taka SEKSMISJA NA ODWRÓT
Ide robic obiadek i może kawke walnę bo przysypiam