- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
lalka mi i mojemu M też spodobało się to łóżko KRZYŚ i chyba się na to zdecydujemy
co do pieluch to u nas też na początku były Pampersy. Skóra takiego maluszka jest bardzo delikatna więc wolałam uniknąć podrażnień. Poza tym w jednym ze sklepów z dziecięcymi rzeczami trafiłam na świetną okazję gdzie miałam 90pampersów i paczkę chusteczek za 50zł. Na próbę używałam też Happy ale nie były rewelacyjne. Siostra namówiła mnie na pieluchy DADA i tych się trzymamy, chusteczki też tej firmy kupuję.
z tego co pamiętam był temat pieluch tetrowych i flanelowych. Tetrówek używałam bardzo często, głównie tak jak tu niektóre z Was pisały, w razie jak dzidzi się uleje do wytarcia, czasami do obmycia przy przewijaniu. Mam ich co najmniej 6szt. Natomiast pieluszki flanelowe mam 2 i używałam ich tylko i wyłącznie do przykrycia dzidzi gdy na kocyk jest za ciepło
co do koszul to w szpitalu tylko do cesarki założyli mi szpitalną, później położna pomogła mi się przebrać w moją własną. O dresach można było zapomnieć, po pierwsze żeby nie uciskać szwu a po drugie dlatego że na każdym obchodzie lekarz zaglądał pod kołdrę i sprawdzał szew u tych po cesarce a u tych po normalnym porodzie też coś tam oglądał czy wszystko ok
Anabelle nie przejmuj się czyimś gadaniem. Jak chcesz kupić jakieś drobiazgi to kupuj. A co do butelki to uważam że zawsze warto mieć, bo nigdy nie wiadomo jak się ułoży. Ja np musiałam od samego początku używać butelki, bo bardzo dużo pokarmu mi uciekało i musiałam stosować mieszankę. Więc butelka była bardzo potrzebna. A drugą butelkę miałam do herbatki. Nawet jak dziecko karmi się piersią to dobrze jest je czasami przepoić a najczęściej w lato bo mleko nie zawsze gasi pragnienie dziecka i dzidziuś się aż wręcz domaga picia a nie mleka.
A w środę jadę na wizytę z wynikami badań jestem wręcz pewna że gin przepisze mi żelazo jak zobaczy moją morfologię
Ale się rozpisałam, jak nigdy. Miłego wieczorku mamuśki
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do golenia to walczyłam wczoraj "na wyczucie" bo mi szyi zabrakło. Masakra jakaś i nie wiem co to będzie później - bez lusterka albo pomocy męża się nie obejdzie!
lalka mnie też boli pachwina jak za dużo jestem na nogach (a wczoraj całe popołudnie maraton po sklepach z kuzynką to masakra była - ledwo co szłam)
jak ja mam chęć na coś gazowanego....pepsi z lodem...albo zimny browarek...
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Dziś babcia oddała mi swoje druty, bo już kilka lat nie dzierga ze względu na oczy. Może się za pomocą youtuba nauczę i jakoś szybciej mi zleci czas . Jak któraś z was się w to bawiła, to może polecicie jakąś stronkę, czy gazetę
Intymne pytanko, przygotowując się do wizyty golicie się całkowicie czy tylko "strategiczne miejsca"
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
Dziś babcia oddała mi swoje druty, bo już kilka lat nie dzierga ze względu na oczy. Może się za pomocą youtuba nauczę i jakoś szybciej mi zleci czas . Jak któraś z was się w to bawiła, to może polecicie jakąś stronkę, czy gazetę
Intymne pytanko, przygotowując się do wizyty golicie się całkowicie czy tylko "strategiczne miejsca"
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
osobiście uważam, że laktator się przydaje, ja może nie karmiłam długo bo 4 miesiące, ale zdarzały się sytuacje w nawale pokarmu, że mały mi nie opróżniał piersi, a szkoda mi było ręką ściągnąć w pieluche czy wylać. Sterylizatora nie miałam i uważam za zbyteczny, a podgrzewacz mam, ale używałam go bardzo bardzo rzadko.. mam małe mieszkanie i nie musze pokonywać kilometrów z sypialni do kuchni więc zawsze na świeżo gotowałam wodę i robiłam mleczko. A przydawał się głownie do podgrzewania mojego pokarmu wcześniej ściągniętego i na początku podgrzewałam w nim obiadki synkowi, ale teraz normalnie do gara wrzucam i jest szybciej.
W szpitalu trzeba mieć koszulę nocną, tak mi położne mówiły, bo niestety, ale przed porodem co chwila zaglądają i po porodzie też, a poza tym jest wygodniej bo nic ni uwiera.
Tysiiiak witaj po twoim zdjęciu profilowym mam wrażenie, że Cię kojarzę, ale może mi się tylko wydawać
Ja również w ciąży miałąm chęć na alkohol, ale głownie na piwo i nie raz się zdarzało, że brałam "łyka" (czyt. parę łyków ) od męża jak pił. Przypuszczam, że przez całą ciąże wypiłam może ze 2 lub 3 całe piwka łącznie ale jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia. A co do papierosów, to rzuciłam 2 dni po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy- całe szczęście pomogła mi w tym poprostu niechęć do zapachu- nagle cuchnęły nieziemsko i mdliło mnie strasznie na samą myśl- tak samo jak zapachy z lodówki czy z chlebaka
Ale do dziś nie palę i mam nadzieję, że tak zostanie ...
pozdrawiam Was gorąco
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj byłam na soczku ze świeżo wyciskanych owoców...i nie powiem, bo bo był pyszniutki
lania ja tam jadę po całości, wydaje mi się że szybciej mi to idzie niż skupianie się czy będzie symetrycznie...
- Sylwia26081982
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
laktator miałam nie uzywałam, karmiłam malego, jak mi się nawał pokazrmu zrobił to jak Lalka mowi masowałam i wyciskałam uciskajac piers wprost do zlewu , bo nie zawsze dzidzia dała rade
sterylizator nie miałam, raz na jakis czas gotowałam woge w garnku i wrzucałam smoczki i butelki, jak macie zmywarke, to nawet gotowac nie trzeba i jest wszytsko jak ta lala:)
podgrzewacz maaam i uzywam, jak przestalam karmic maly zaczal pic soczki wiec wsadzalam zeby mialy stala temperature, najczesciej na noc, zeby takiego lodowatego nie pił, do teraz tego uzywam. A jak nie bedziecie mogly karmic to wode na mleczko miec podgrzana to polowa sukcesu, choc to znam tylko z opowiadan
Picie?? tak mi sie chcialo wczoraj w nocy ze wstalam i wypilam kilka porzadnych lykow Fanty czerwonej, połozyłam sie i myslalam ze urodze, dostałam takich skurczy ze modliwlam sie zeby przeszlo, masakra..juz gazowane moze dla mnie nie istniec
Pokaze wam cos a propo nie spania z maluszkami
Ja właśnie tak nie potrafie odmówc synkowi
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lania ja sie gole całkowicie bo nawet jakbym chciala cos zostawić to zygzak chyba nie jest w modzie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
W ten weekend zaczynamy szkołę rodzenia to też poznamy zalecenia położnych - a za miesiąc trzeba zacząć kompletować wyprawkę do szpitala
Krzywą cukrową mam robić w poniedziałek za tydzień... aż się boję
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lalka, włosy to jeszcze nic ;D ja zaczynam mieć problemy z podmywaniem ;D Jak kucnę to tracę równowagę w śliskim brodziku, a tyłek to jak chcę umyć to mi ręki brakuje ;D nie za bardzo mogę się odchylić do tyłu i jeszcze skręcić tułowie ;D Mój M ma ze mnie ubaw jak diabli.
Bobrownika już w ogóle nie widzę - dopiero jak czuję że drapie to wiem, że muszę ogolić ;D
Jednak 8-9 kg na plus w tak krótkim czasie + zmiana ułożenia kręgosłupa + spadek wydolności organizmu = kaleka w moim wykonaniu
Anabelle mało sie nie posikałam ze śmiechu po przeczytaniu ,,BOBROWNIKA JUŻ WOGÓLE NIE WIDZĘ,,
Co do laktatora to mi sie bardzo przydał-w szpistalu mialam nawał mleka i szpitalny laktator spowodował że gryzłam plasktikową butelke z bólu przy ściągniu pokarmu(razem z krwią z brodawek ) Więc kiedy mąż po przyjezdzie ze szpiatala pojechał kupic reczny laktator to wręcz nie wierzyłam że ściągam pokarm-bo NIC nie czułam a butelka sie napełniała-Jak dla mnie(karmiłam synka 1,5 roku)laktator to strzał w 10 !!!! Do tego w gratisie były butelki ,wiec wszystko pasowało Ale myślę że faktycznie warto z tym poczekac bo nie wiadomo czy bedzie potrzebny-a to jednak wiekszy wydatek
Kurcze ale wiecie co dziewczyny-jak miałam jeszcze małego synka to nie raz mówiłam że przydałaby mi sie taka chusta do noszenia-zeby miec rece wolne ,teraz przy dwójce dzieciach sądze ze tymbardziej chusta albo jakies ,,nosidełko,,by mi sie przydało-pomóżcie jakie szukac???Czy sie faktycznie sprawdza???Czy tylko mi sie wydaje???Achhh i jeszcze temat elektrycznych nian-mamy domek na ,,jednym poziomie,,raczej nie jakis duzy-myslicie że jest mi potzrebna niania????Sama nie wiem!!!
Kurcze cos jeszcze miałąm napisac ale nie pamietam-skleroza nie boli
Widzę że nas wiecej z ZAJEB...EGO rocznika 82
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Któras pytała o golenia przed wizytą -ja należe do ,,golasów,,-gole wsio jak leci ;-PPP Zostawiam tylko włosy na głowie Ale jak już nie będe w stanie dojrzec ,,BOBROWNIKA,,(dalej z tego leje Anabelle;-)))))) to pewnie jakaś rajka zostanie )))
Achhhh lalka-i co naprawde zostanie Wandzia????? Czy dalej tak tylko mówicie????
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa