- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a może wszystko poszło mi w brzuch?????
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do koszul do karmienia, nie wyobrażam sobie ich założyć, bo nienawidzę spać w koszulach nocnych, czy innych piżamkach. U mnie jedynie co funkcjonuje to luźne spodnie flanelowe lub bawełniane do spania i koszulka na ramiączka, więc za przeproszeniem będę wstanie chyba jakoś cyca wywalić przez ramiączko
Poza tym apropo wizyt, ja mam badania prenatalne w środę, więc od razu zrobią mi połówkowe, którego nie miałam u gina Trochę się stresuje, choć wiem z czwartkowego USG, że wszystko wyglądało w porządku
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
U mnie podobnie - już chciałabym coś kupować ale wszyscy mi mówią "hola hola".Witam dziewczynki!!
Dziś jestem pierwsza, ale wy to chyba weekend bez mężów miałyście, bo pierwszy raz tyle postów było do nadrobienia, nie mówiąc o intensywności pisania.
Kurczę, czuje się jakaś dziwna, nie myślę o pampersach, chusteczkach. A jak pomyślę by cokolwiek kupić, to od razu spotykam się z krytyką w moim środowisku i słyszę poczekaj, zobaczysz ile dostanie. I tu zaczyna się problem, bo jak powiedzieć słuchajcie może każdy przyniesie to co ma, bym wiedziała, co mam dokupić a co nie. Wszyscy chyba myślą, że w 9 miesiącu ciąży będę organizować wyprawkę. Tragedia!!
Teraz mam 26 tydzień ciąży i przyniesiono mi już całą stertę ubrań po 3 chłopców, ale to nie koniec, bo troszkę jeszcze zostało. Ubranka są od 0-12 msc. Dostaliśmy kołyskę kosz mojżesza, fotelik samochodowy, wózek spacerówkę do ktorej mamy dostać w paczce jeszcze gondolę i akcesoria. Nosidełko... choć ja chcę używać chust.
Chciałam więc kupować pampersy, ale szwagierki mi mówią "nie kupuj bo dostaniesz", jak już coś to kupuj na promocjach chusteczki nawilżające pampers bo mają długie terminy ważności a idzie ich mnóstwo, jak są rzadsze kupki to od 5-10 na jedno zmienienie pieluchy. Pampersów drogich kazali mi nie kupować. Ponoć noworodkowi zmienia się pieluchę nawet co godzinę więc mam nie przesadzać z ekskluzywnością pieluch...
Generalnie na razie... nie kupiliśmy nic!
Myślałam, że kupię butelki, ale znowu spotkałam się z krytyką - żebym zaczekała do porodu, bo jak bede miała dużo pokarmu to butelka się nie przyda. No i tak ze wszystkim.
Na koniec niepodważalny argument teściowej: to nie czasy, gdzie nic w sklepach nie było, teraz jak coś potrzeba to jedzie się do sklepu albo zamawia kurierem i jest na drugi dzień. Nie ma sensu kupować na zapas a potem wyrzucać...
Ale tym samym nie ma frajdy wyprawkowej
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z drugiej strony jest to ciekawe, co mówisz Lalka, będę musiała zobaczyć, jak to u mnie wygląda w szpitalu, w którym chcę rodzić
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Ingrid29 dziękujemy
Co do pieluszek przy Elizi robiliśmy zapasy od 2 i 3 pomyślałam, że jedynki mogę zawsze dokupić a dwójki i trójki przydadzą się na 100 procent sprawdziło sie i teraz też tak zamierzamy zrobić Używamy tylko pampersjak i pieluszek tak i chusteczek DADA są mi nieznane. Elizia niegdy nie była odparzaona.
Anabelle może i racja z rada pieluszkową, że na początek nie maco kupować za ekskluzywnych. Rzeczywiście noworodek zużywa ok 8 pieluszeka na dobę
Butelki kupię na dniach bo wiem dokładnie jakie chcę. teraz rozglądam się za łóżeczkiem. Chcę podobne lub takie samo jak ma Elizia jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Pajacyki i body bardzo się sprawdziły u nas. Kaftaników nie miałam i żadnych spioszków.
Dziewczyny z innych wątków bardzo polecają chusty do noszenia dzieci więc tym razem się zaopatrzę. Nie zamierzam kupować podwójnego wózka. Mamy naszego Maclarena i jesteśmy bardzo zadowoleni. Co najwyżej dokupimy podstawkę dla Elizi
My byłysmy w Baby Centre poznałam nową polską mamusię i było bardzo fajnie grono koleżanek się powiększyło
a oto jak moja Lalusia powiększa swoje umiejętności
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale zobaczcie tego mistrza drugiego planu...same pociechy!!!!
pauluska jeżeli chodzi o leginsy to ja kupiłam w H&M są super .....są z panelem na brzuch,które zachodzą wysoko i nic się nie ściąga...tylko nie są ocieplane!!!
pauluska ja nie miałam podgrzewacza,sterylizatora..miałam tylko laktator..taki ręczny..ale jak dla mnie to większy pożytek miałam z ręcznego ściągania pokarmu..tamtym to bym się zajechała!!!
teraz nie planuję kupować nic z tych trzech rzeczy!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Widzę że temat pieluch i chusteczek. Ostatnio w Tesco były w promocji chusteczki Pampers Baby Fresh i Sensitive .I mam pytanko do doświadczonych już mam korzystałyście z laktatora, podgrzewacza i sterylizatora jestem zielona w temacie i jak oglądam te rzeczy wydaje mi się że wszystko jest potrzebne. Kupiłam pierwsze rzeczy dla naszej malutkiej teraz takie przeceny dwie sukieneczki komplet dresów buciki i sweterek nie mogłam się oprzeć I któraś z Was pisała że zakupiła legginsy możesz polecić bo na allegro ich pełno a ciężko trafić z dobrymi albo stan wysoki i wiszą w kroku albo za krótkie no chyba że nie były z all ?
Ja zamawiałam, ale są super Ocieplane, wygodne. W każdym bądź razie jak nie lubiłam legginsów, to te uwielbiam. Tutaj link do strony www.bemamababy.pl/pl/c/Legginsy/16
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa