BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #526799 przez lalka
Sylwia nie najmłodsza mama???przecież my tutaj wszystkie młode jesteśmy!!!!!

ja nie myślałam o kupowaniu pampersów"na zapas"...ale jak czytałam,że inne laski kupują to mnie to zastanowiło..i i nawet bym się skusiła..ale faktycznie z tymi rozmiarami!!!!!!!
chociaż tym razem nie planuję rodzić dużego dziecka...tak jak syna ..ponad 4kg...hi..hi...!!!zobaczmy co mi natura spłata!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #526848 przez beadka7
Hej- to znowu ja mamusia majowa z 2012 :) co do pampersów, to macie rację, nigdy nie wiadomo ile się zużyje i jak duza dzidzia się urodzi. Jednak jeśli macie możliwość, to kupcie sobie np po dwie paczki NewBorn'ów i 2 paczki Dwójeczek. Ja New Bornów zużyłam niecałe 3 paczki- mój synek urodził się ważąc 4070g ;) dlatego nie czekałam i przeszłam na dwójki. teraz mały ma 7,5 miesiąca- 9kg i nosi pampersy 4:)

A jeśli chodzi o ruchy dziecka, to rzeczywiście nie martwcie się, jeśli Wy jesteście w ciągłym ruchu to dzidzia sama mniej się rusza, bo wy ją kołyszecie :) mój szalał zwykle w brzuchu jak się położyłam, albo głównie jak nic nie robiłam.

11 lata 11 miesiąc temu #526906 przez ewela86
Hej dziewczyny,

też się zastanawiałam co do wcześniejszego kupowania pampersów ale dałyście mi do myślenia z tymi rozmiarami. Pewnie kupię mały zapasik ale tych najmniejszych chyba taj jak beadka7 napisała - 2 paczki.

a jeśli chodzi o pieluszki flanelowe to moja siostra też ich używała i miała ich parę sztuk. Jej synuś używał ich później jako przytulankę i bez niej się nigdzie nie ruszał.

a co do ruchów dziecka to jak wcześniej pisałam - ja też się martwiłam że coś ich za mało odczuwam ale jak poszałm na usg i okazało się że wszystko ok to się uspokoiłam. I właśnie zauważyłam że w dzień jak chodzę do pracy praktycznie nie czuję, dopiero jak sobie odpoczywam w domku coś się zaczyna dzieć:)

dzisiaj kuzynka wyciąga mnie na zakupy i coś czuję że nie wrócę z pustymi rękami...

11 lata 11 miesiąc temu #526912 przez Sevilla
Ewela właśnie też tak mam, im więcej się ruszam, tym mniej czuje. Jak mam dzień lenia, to czuje aż miło :)

Staram się nie martwić, bo w czwartek było USG i mały miał się dobrze. Wkońcu sobie pośpi, bo mamusia lata odkąd wyzdrowiałam :)

11 lata 11 miesiąc temu #526919 przez ewela86
Sevilla najważniejsze że wyzdrowiałaś! Postanowiłam się nie martwić na zapas, chociaż czasami bywa ciężko:)

11 lata 11 miesiąc temu #526933 przez Daarikaa
Cześć wszystkim! Mogę do Was dołączyć? Też rodzę w maju, a dokładniej 16 maja. Będzie to moje pierwsze dziecko, w związku z tym mam wiele wątpliwości a widzę że Wy poruszacie wszystkie interesujące debiutujące mamy tematy.

11 lata 11 miesiąc temu #526940 przez beadka7
z tymi pampersami właśnie to różnie, ale możecie robić chociaż zapasy w chusteczkach nawilżonych- osobiście polecam Pampers i Dada- biedronkowe, za to nie podpasowały mi Huggisy, Hipp, Nivea, a już w ogóle te nivea Sensitive i Pampers Sensitive jak dla mnie są za suche. Tego naprawdę idzie na początku dużo, bo ja jako że to było moje pierwsze dziecko nie poterafiłam za pomocą jednej husteczki ogarnąć mega kupy :P czasem to i 10 chusteczek zużywałam, więc czatujcie na promocje- często są w Rossmannie, a jeszcze jak macie kartę Rossnę z rossmanna to macie rabaty :) Ja miałam taki zapas tych chusteczek, że chyba dopiero w 3 miesiącu zaczęłam dokupować ;)

11 lata 11 miesiąc temu #526942 przez Anabelle
Daarikaa bardzo milo, że do nas zaglądnęłaś :)
Znasz może już płeć? Macie wybrane imiona? Skąd do nas piszesz?
Jak kompletowanie wyprawki? :)

11 lata 11 miesiąc temu #526946 przez Sylwia26081982
Witaj daarikka pewnie ze mozesz dołączyc. Witamy!!!

Co do ruchow dziecka to jest tak wlasnie ze im wiecej sie ruszamy tym mniej malenstwo, wiec nie ma co sie martwic na zapas, a jak to tutaj polozna napisala, jak masz obawy zjedz kostke czekolady i poloz sie na lewym boku..i chwila i dzidzia da znac o sobie ;) :blink:

Moja pierwsza dzidzia sie mala urodzila bo 2680 wiec jedyneczki nam dlugo posluzyly :)

Lalka 4 kg podziwiam, ja myslalam że nie urodze juz mojego malenstwa ale jakos wyszedł na szczescie :)

11 lata 11 miesiąc temu #526968 przez MoNiaaa
jesli chodzi o pampersy to ja pamietam ze 1 zuzylam tylko dwie paczki 2 moze ze trzy??najwiecej szlo 3 bo one na dosyc dlugo starczaly wiec jak zapasy robic to tych wiekszych na zas na pierwszych rozmiarow po dwie paczki wystarczy :)

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #526970 przez lania
Witam kolejną nową majówkę :) :) :)

Czyli z pieluszkami dochodzimy do wniosku, że po kilka z każdego rodzaju(flanela i tetra) i bez przesady :cheer: A Pampersy na zapas to nie koniecznie, lub mało ;) za to chusteczki śmiało kupować :blink: ok, wiem wszystko, chociaż i tak jeszcze sie nie odważyłam nic kupic :blush:

:side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side:

11 lata 11 miesiąc temu #526978 przez Anabelle
Ja też wiem jak już od Was jak z pampersami, butelkami, pieluchami flanelowymi, chusteczkami... ale zakupy cos mi nie idą ;D

11 lata 11 miesiąc temu #526984 przez Daarikaa
Tydzień temu byliśmy na usg 3d i lekarz powiedział że będzie dziewczynka, chociaż mam lekkie wątpliwości bo dzidzia całe badanie( ponad godzine) kleczała z zacisnietymi nozkami i zakryta raczkami twarzyczka, nie chciała nam się pokazać, wiec zastanawiamy sie zeby pojsc za tydzien powtorzyc badanie. Ale badz co badz nastawilam sie juz na dziewczynke, a mąż jest w niebomwzięty, cały czas chciał pierwszą dziewczynkę:) Z wyprawki narazie nic nie mam bo czekałam na określenie płci coby móc kupować bardziej kolorystycznie;P Imiona wybrane pierwsze Julia drugie Hanna.

11 lata 11 miesiąc temu #526990 przez joasia10015
Witam moje ciężaróweczki :kiss:
Jesli chodzi o dzisiejsza nocke to miałam nie ciekawa-ale to z winy mojego kochanego domku a nie moich ciążowych dolegliwości :blush:
WITAMY NOWĄ MAJÓWECZKE-JAK NAS DUZOOOO-CORAZ WIĘCEJ....SUPERRRRR(A CZERWCÓWEK TAK MAŁO...ZAGLĄDAM TAM BO MAM TERMIN NA KONIEC MAJA,A SYNKA URODZILAM TYDZIEN PO TERMINIE ,WIEC SPODZIEWAM SIE ŻE I TYM RAZEM MOZE BYC PODOBNIE)
Jesli chodzi o pampersy to moze lepiej zrobic tak ,ze zamiast kupowac juz teraz pamperaki to moze odkładac kaskę na pampersy do skarboneczki i zawsze bedzie lżej po urodzeniu wyciagac pieniazki na potrzebne pampersy ;)
Sylwia26081982 pytam o tą date bo ja też jestem rocznik 82 :) A zawsze z moja przyjacółką sie śmiejemy ze to najlepszy rocznik :blink:
Kurcze ale mam dzis leniaaaaaaa :ohmy: SZOK!!!!! Nic mi sie nie chce!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #527000 przez joasia10015
Achhh jeszcze wracając do tematu pieluszek to ja synkowi kupowałam głównie oryginalne PAMPERS ...(wypróbowałąm jeszcze po paczce Huggis-ów i chyba Heppi -nie wiem czy dobrze napisałam) i PAMPERS wygrał......aleeeeee pewnego dnia-nawet nie pamietam dlaczego kupiłam BIEDRONKOWE pamperaki (ale nie pamietam nazwy)i ku mojemu zdziwnieniu okazały sie REWELACYJNE .... Od tamtej pory kupowałam tylko z BIEDRONY ;-P Gdybym wiedziala wczesniej że sa tak dobre....Myśle że teraz bedzie podobnie-jedynki ,czy dwójki kupie z PAMPERS-a (myśle że ten pierwszy czas to najwrażliwsza skórka i lepiej odparzen nie prowokowac)ale sądze że kwestia 3 miesięcy i przeskakuje na (nie ma co ukrywac)tańsze BIEDRONY !!!!!!Oczywiscie to moje zdanie -a wy RÓBTA CO CHCETA (tak jakoś ORKIESTROWO mi sie skojarzyło;-) BUZIAKI -ściskam dupsko do roboty,zakasam rękawy i ogarniam chatke ;-P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka