BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #528839 przez Sevilla
pauluska napisał:

Sevilla a który model masz dokładnie ?

www.bemamababy.pl/pl/p/Legginsy-ciazowe-TERMOAKTYWNE/1611 dokładnie te, ja kupiłam rozmiar m/l, ale mogłam rozmiar mniejsze :) W każdym bądź razie i tak nie spadają, nie wiszą i są cieepluutkiee!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #528840 przez Sevilla
Joasia moja kuzynka używa chusty i jest strasznie zadowolona, zwłaszcza, że Ala ma dwa miesiące, a Dorotka niecałe dwa lata. Przy pierwszej też pamiętam, że używała. Dzidzia była stabilna i blisko mamy :) Super sprawa.

Co do golenia. Ja golę się cała i tak jak Joasia zostawiam tylko włosy na głowie. Choć teraz z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniej. Miesiąc temu jak usiadłam w brodziku to dałam jakoś radę, w tym miesiącu nawet to nie pomogło i musiałam golić się na czuja :) No cóż z widokiem przysłowiowego BOBROWNIKA chyba się pożegnałam i zobaczę go dopiero w maju. A tym czasem lusterko albo narzeczony :)

11 lata 11 miesiąc temu #528866 przez ewela86
joasia10015 mój mąż też rocznik 1982, więc mogę potwierdzić że to fajny rocznik!!!! A jakiej firmy miałaś ten laktator?

11 lata 11 miesiąc temu #528910 przez JoannaL
Miałam iść w środę na wizytę z wynikami, ale nic z tego nie będzie. Zadzwoniłam do przychodni żeby upewnić się czy mój lekarz przyjmuje i pani powiedziała mi że będzie dopiero za 2tyg. No nic, trzeba będzie poczekać.

Co do golenia to dwa razy w życiu ogoliłam się na zero na prośbę mojego M i czułam się z tym fatalnie, powiedziałam że nigdy więcej. Tak więc teraz golę tylko te "strategiczne miejsca" z przodu zostaje troszkę włosków :P . Poza tym nie wiem jak wy, ale ja się golę głównie kremem (chyba że coś zostanie to maszynką poprawiam) i zawsze przy pomocy lusterka

Podgrzewacz mam i muszę przyznać że mi się przydał.
Laktator miałam ręczny, pożyczony od siostry, też przydatna rzecz

11 lata 11 miesiąc temu #528915 przez tweety
Witajcie z rana. Powrot po urlopie straszny. Jakos nie moge sie przestawic. Tymczasem pracuje z domu bo przeziebienie mnie nie odstepuje (to juz 5 tygodni), wiec ja wam lekow zadnych nie polece.

Bralam syrop prawoslazowy z polecenie lekarza ale dostawilam jak zobaczylam ze ma alkohol. Potem ten prenalen ale nie pomagal a bylo mi po nim niedobrze. Dostalam potem antybiotyk (Duomox) i tez nie bylo lepiej, czasami nawet puscialm pawia i sie z jedna dawka szybko zegnalam. Caly czas cerutin i tyle. i ciagle chora. wiec u mnie najlepiej dziala siedzenie w domu. ale jak mialam siedziec ja tu najpierw przygotowania przedswiteczne, potem swieta, sylwester, potem urlop itd. teraz dopiero naprawde siedze w domu (nie liczac wychodze na badania i do lekarza) i czuje ze to sie wreszcie niedlugo skonczy.

Ja to polecam ci isc z tym kaszlem do lekarza a nie brac nic na wlasna reke. niestety mamy sezon starsznej grypu, niby jak nie masz innych objawow to pewnie nie grypa ale kazdy kaszel jest inny i co jak to oskrzela lub pluca a nie przeziebienie? Wiec lepiej idz do lekarza niech cie poslucha. I mowi to corka lekarza rodzinnego!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #528923 przez tweety
Sevilla napisał:

www.bemamababy.pl/pl/p/Legginsy-ciazowe-TERMOAKTYWNE/1611 dokładnie te, ja kupiłam rozmiar m/l, ale mogłam rozmiar mniejsze :) W każdym bądź razie i tak nie spadają, nie wiszą i są cieepluutkiee!!

A w jakim rozmiarze normalnie chodzisz? Ja przed ciaza mialam 36-38 i jestem niska ok 162, beda dobre te ML? Bo tak mi sie spodobaly ze chce sobie kupic. MHHHHHH to cieplo mnie przekonuje.

Chyba sie tam przejde, zauwazylam ze sklep maja w Wawie, jak tylko wydobrzeje to moge isc i przymierzyc, bedzie szybciej niz czekac 4 dni na przesylke.

11 lata 11 miesiąc temu #528930 przez tweety
a co do golenia to fakt, wszystko na czuja dziewczyny. tez nic nie widze a musialam ogolic szczecine bo dzisiaj wizyta. wzielam male podreczne lusterko ale kurcze, jakos nie pomaga. wiec spojrzalam potem tylko w innym lustrze czy jest "znosnie" i tyle. Moim lekarze jest kobieta wiec jest nadzieja ze sie nie usmieje. i pewnie nie jedno widziala :)

POzdrawiam was dziewczyny na caly dzien i do uslyszenia. ja wracam do pracy

11 lata 11 miesiąc temu #528950 przez Sevilla
Szczerze mówiąc odnośnie laktatora to kupie go w momencie, kiedy po porodzie okaże się, że mam pokarm. Moja mama i babcia nie miały pokarmu, a ja nie chce wyrzucać pieniądze w błoto. Co do sterylizatora, kiedyś czegoś takiego nie było i żyjemy :) A podgrzewacz kupię, ale to wyłącznie z własnej wygody :)

Tweety ja też mam 162cm wzrostu, przed ciążą nosiłam rozmiar 36-38. Wzięłam rozmiar M/L, bo pomyślałam, że może mi dupsko urośnie w ciąży :)

Co do golenia, pamiętam jak raz się nie ogoliłam, bo to była sytuacja awaryjna. Siedziałam w pracy i nagle pojawiło się plamienie, zestresowana, zapłakana zadzwoniłam do gina, kazał natychmiast przyjechać. Zamknęłam sklep, wsiadłam w samochód i na wizytę. Dopiero na fotelu przypomniałam sobie, że jestem nie ogolona i mówię do niego, że przepraszam za moje nie przygotowanie, a on do mnie, że to nie wybory MISS i mam się nie przejmować :)

11 lata 11 miesiąc temu #528976 przez Kiniaczek
Hej dziewczynki:)

Co do golenia to wczesniej juz opisywałam moje akrobacje pod prysznicem, z tygodnia na tydzień cięzej to idzie:) Ja generalnie nie golę się całkowicie zostawiam jak to mówi mój mąż " pas startowy" :) ha ha Ni9e wiem na ile jeszcze bede samodzielna w tym goleniu ale póki co daje rade, tyle że wychodzę spod prysznica jak po maratonie na 5 km :laugh: :lol: :side:

Laktator elektroniczny bede miała od koleżanki, ona używa, jest zadowolona bo mały kiepsko ciagnie pierś więc odciaga i daje w butelce. Sama pewnie bym nie kupiła ale jak pożyczają to biorę bez zająknięcia :laugh: Wymienie wkładni i będe się doić jesli zajdzie taka potrzeba:)

Sterylizator uważam za zbędny, podgrzewcz kupię.

Ewela ja badania robie raz w miesiącu a krzywą dopiero zrobić mam chyba jakoś w 28 tygodniu. Tez pytalam lekarza czy już robić to mi posłał wymowne spojrzenie i uświadomił że w 28 tyg się robi. Także nic się nie martw:) :) :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #528984 przez Anabelle
Do ginekologów nie chodza tylko młode wymuskane babeczki, ale też kobiety w sile wieku lub starsze ok 60tki więc na pewno nie raz i nie dwa przez gąszcz się przebijają ;) Ja teraz się golę na czuja depilatorem z nakładką do golenia - przód mi nieźle idzie bo to płaska powierzchnia, dalej zaczynają się schody i co mi się uda to przycinam, a co nie, to mam to gdzieś ;D Mój M to na sam widok golenia po omacku jest przerażony i w ogóle uważa, że powinnam sobie darować :) A ja nie golę się dla gina tylko dla samej siebie, bo dłuższe włoski po prostu mnie drażnią, drapią itd jak mam założone gacie i gdzieś wychodze :)

11 lata 11 miesiąc temu #528997 przez Daarikaa
Cześć Wszystkim! Właśnie wróciłam od lekarza i przepisał mi na kaszel antybiotyk Taromentin i osłonowo przed grzybicą Flucofast, brałą może któraś z Was te leki, bo obawiam się ich stosować zwłaszcza tego Flucosept?? Proszę o odpowiedź.

11 lata 11 miesiąc temu #529014 przez tweety
Daarikaa napisał:

Cześć Wszystkim! Właśnie wróciłam od lekarza i przepisał mi na kaszel antybiotyk Taromentin i osłonowo przed grzybicą Flucofast, brałą może któraś z Was te leki, bo obawiam się ich stosować zwłaszcza tego Flucosept?? Proszę o odpowiedź.

Nie,ale komu masz ufac jak nie lekarzowi? Mnie antybiotyk nie zaszkodzil a wiem ze jest taki jeden rodzaj antybiotykow ktore mozna bezpiecznie brac w ciazy bo nie przenikaja przez lozysko.

11 lata 11 miesiąc temu #529019 przez Urszula
Witam!

Co do golenia to ja stosuję depilację od lat również w ciąży. Nie cierpię golenia. Obecnie mogę depilować się raz na miesiąc gdyż w ciąży zarost wyrasta mi bardzo powoli :) kolejny plus ciąży :) przed ciążą robiłam to co dwa tygodnie.

odnośnie sprzętów mam laktator, sterylizator i podgrzewacz i bardzo mi się przydał...podgrzewacz używałam od początku do rozmrażania mojego pokarmu, który magazynowałam na czarną godzinę w zamrażarce. Jak przestałam karmić używałam go do podgrzewania przygotowanego mleczka co robię do teraz. Laktator bardzo się przydaje. Znam przypadki gdzie mąż biegł czem prędzej do apteki po laktator bo żona zwijała się z bólu z powodu zastoju pokarmu. Sterylizator kupiłam już po porodzie kiedy uznałam, że bezpiecznie jest być w jego posiadaniu.

Polecam również specjalistyczne maści do sutków bo piersi podczas karmienia trzeba pielęgnować by można było komfortowo karmić i nie doznawać bólu z popękanych sutków. NAPRAWDĘ POLECAM.

My mamy dziś księdza po kolędzie :) pierwszy raz odkąd to jestem :)

Miłego dnia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #529038 przez lalka
Dzień dobry!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :)

ja mam dzisiaj kolędę,ale ksiundz nas olał i zaczął z drugiej strony wsi!!!a,że my o 11ej musimy wyjechać to nie będzie widzenia ani wymiany kopert!!!miał zacząć od nas...mam nr 2 to już byłabym po kolędzie!!!! :P :P :P :P :P :P

co do golenia to popieram Anabelle..tak długo będę się goliła jak dam radę!!!!ja przez całay czas(nie tylko jak idę do lekarza)golę się calusieńka....oprócz głowy ;) ;) ;) ;) ;)
jak idziesz rodzić(a nie jesteś ogolona) to goli cię położna..ale one się śmieją,że grzywkę zostawiają dla męża :P :P :P !!!!!

co do ubrania do porodu i po...to u nas oprócz koszul,które daje szpital...daje też podkłady,żeby nie używać podpasek..więc nie można używać podpasek ani nosić majtek!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529069 przez Urszula
Laktator elektryczny do dopiero super rzecz!!!! Cena niestety powala z nóg :dry:

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka