- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Sevilla a który model masz dokładnie ?
www.bemamababy.pl/pl/p/Legginsy-ciazowe-TERMOAKTYWNE/1611 dokładnie te, ja kupiłam rozmiar m/l, ale mogłam rozmiar mniejsze W każdym bądź razie i tak nie spadają, nie wiszą i są cieepluutkiee!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do golenia. Ja golę się cała i tak jak Joasia zostawiam tylko włosy na głowie. Choć teraz z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniej. Miesiąc temu jak usiadłam w brodziku to dałam jakoś radę, w tym miesiącu nawet to nie pomogło i musiałam golić się na czuja No cóż z widokiem przysłowiowego BOBROWNIKA chyba się pożegnałam i zobaczę go dopiero w maju. A tym czasem lusterko albo narzeczony
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do golenia to dwa razy w życiu ogoliłam się na zero na prośbę mojego M i czułam się z tym fatalnie, powiedziałam że nigdy więcej. Tak więc teraz golę tylko te "strategiczne miejsca" z przodu zostaje troszkę włosków . Poza tym nie wiem jak wy, ale ja się golę głównie kremem (chyba że coś zostanie to maszynką poprawiam) i zawsze przy pomocy lusterka
Podgrzewacz mam i muszę przyznać że mi się przydał.
Laktator miałam ręczny, pożyczony od siostry, też przydatna rzecz
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bralam syrop prawoslazowy z polecenie lekarza ale dostawilam jak zobaczylam ze ma alkohol. Potem ten prenalen ale nie pomagal a bylo mi po nim niedobrze. Dostalam potem antybiotyk (Duomox) i tez nie bylo lepiej, czasami nawet puscialm pawia i sie z jedna dawka szybko zegnalam. Caly czas cerutin i tyle. i ciagle chora. wiec u mnie najlepiej dziala siedzenie w domu. ale jak mialam siedziec ja tu najpierw przygotowania przedswiteczne, potem swieta, sylwester, potem urlop itd. teraz dopiero naprawde siedze w domu (nie liczac wychodze na badania i do lekarza) i czuje ze to sie wreszcie niedlugo skonczy.
Ja to polecam ci isc z tym kaszlem do lekarza a nie brac nic na wlasna reke. niestety mamy sezon starsznej grypu, niby jak nie masz innych objawow to pewnie nie grypa ale kazdy kaszel jest inny i co jak to oskrzela lub pluca a nie przeziebienie? Wiec lepiej idz do lekarza niech cie poslucha. I mowi to corka lekarza rodzinnego!
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.bemamababy.pl/pl/p/Legginsy-ciazowe-TERMOAKTYWNE/1611 dokładnie te, ja kupiłam rozmiar m/l, ale mogłam rozmiar mniejsze W każdym bądź razie i tak nie spadają, nie wiszą i są cieepluutkiee!!
A w jakim rozmiarze normalnie chodzisz? Ja przed ciaza mialam 36-38 i jestem niska ok 162, beda dobre te ML? Bo tak mi sie spodobaly ze chce sobie kupic. MHHHHHH to cieplo mnie przekonuje.
Chyba sie tam przejde, zauwazylam ze sklep maja w Wawie, jak tylko wydobrzeje to moge isc i przymierzyc, bedzie szybciej niz czekac 4 dni na przesylke.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
POzdrawiam was dziewczyny na caly dzien i do uslyszenia. ja wracam do pracy
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety ja też mam 162cm wzrostu, przed ciążą nosiłam rozmiar 36-38. Wzięłam rozmiar M/L, bo pomyślałam, że może mi dupsko urośnie w ciąży
Co do golenia, pamiętam jak raz się nie ogoliłam, bo to była sytuacja awaryjna. Siedziałam w pracy i nagle pojawiło się plamienie, zestresowana, zapłakana zadzwoniłam do gina, kazał natychmiast przyjechać. Zamknęłam sklep, wsiadłam w samochód i na wizytę. Dopiero na fotelu przypomniałam sobie, że jestem nie ogolona i mówię do niego, że przepraszam za moje nie przygotowanie, a on do mnie, że to nie wybory MISS i mam się nie przejmować
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do golenia to wczesniej juz opisywałam moje akrobacje pod prysznicem, z tygodnia na tydzień cięzej to idzie:) Ja generalnie nie golę się całkowicie zostawiam jak to mówi mój mąż " pas startowy" ha ha Ni9e wiem na ile jeszcze bede samodzielna w tym goleniu ale póki co daje rade, tyle że wychodzę spod prysznica jak po maratonie na 5 km
Laktator elektroniczny bede miała od koleżanki, ona używa, jest zadowolona bo mały kiepsko ciagnie pierś więc odciaga i daje w butelce. Sama pewnie bym nie kupiła ale jak pożyczają to biorę bez zająknięcia Wymienie wkładni i będe się doić jesli zajdzie taka potrzeba:)
Sterylizator uważam za zbędny, podgrzewcz kupię.
Ewela ja badania robie raz w miesiącu a krzywą dopiero zrobić mam chyba jakoś w 28 tygodniu. Tez pytalam lekarza czy już robić to mi posłał wymowne spojrzenie i uświadomił że w 28 tyg się robi. Także nic się nie martw:)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć Wszystkim! Właśnie wróciłam od lekarza i przepisał mi na kaszel antybiotyk Taromentin i osłonowo przed grzybicą Flucofast, brałą może któraś z Was te leki, bo obawiam się ich stosować zwłaszcza tego Flucosept?? Proszę o odpowiedź.
Nie,ale komu masz ufac jak nie lekarzowi? Mnie antybiotyk nie zaszkodzil a wiem ze jest taki jeden rodzaj antybiotykow ktore mozna bezpiecznie brac w ciazy bo nie przenikaja przez lozysko.
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Co do golenia to ja stosuję depilację od lat również w ciąży. Nie cierpię golenia. Obecnie mogę depilować się raz na miesiąc gdyż w ciąży zarost wyrasta mi bardzo powoli kolejny plus ciąży przed ciążą robiłam to co dwa tygodnie.
odnośnie sprzętów mam laktator, sterylizator i podgrzewacz i bardzo mi się przydał...podgrzewacz używałam od początku do rozmrażania mojego pokarmu, który magazynowałam na czarną godzinę w zamrażarce. Jak przestałam karmić używałam go do podgrzewania przygotowanego mleczka co robię do teraz. Laktator bardzo się przydaje. Znam przypadki gdzie mąż biegł czem prędzej do apteki po laktator bo żona zwijała się z bólu z powodu zastoju pokarmu. Sterylizator kupiłam już po porodzie kiedy uznałam, że bezpiecznie jest być w jego posiadaniu.
Polecam również specjalistyczne maści do sutków bo piersi podczas karmienia trzeba pielęgnować by można było komfortowo karmić i nie doznawać bólu z popękanych sutków. NAPRAWDĘ POLECAM.
My mamy dziś księdza po kolędzie pierwszy raz odkąd to jestem
Miłego dnia!!!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja mam dzisiaj kolędę,ale ksiundz nas olał i zaczął z drugiej strony wsi!!!a,że my o 11ej musimy wyjechać to nie będzie widzenia ani wymiany kopert!!!miał zacząć od nas...mam nr 2 to już byłabym po kolędzie!!!!
co do golenia to popieram Anabelle..tak długo będę się goliła jak dam radę!!!!ja przez całay czas(nie tylko jak idę do lekarza)golę się calusieńka....oprócz głowy
jak idziesz rodzić(a nie jesteś ogolona) to goli cię położna..ale one się śmieją,że grzywkę zostawiają dla męża !!!!!
co do ubrania do porodu i po...to u nas oprócz koszul,które daje szpital...daje też podkłady,żeby nie używać podpasek..więc nie można używać podpasek ani nosić majtek!!!!!
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img