BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #529958 przez lalka
położną możesz mieć,ale nie musisz!!!najlepiej o nią spytać u gina!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #529960 przez demoniqe
Daarika super filmik, mój M był w szoku jak łatwo można uspokoić dziecko :) na pewno będziemy stosować :)

Tysiaak gratulacje kolejny chłopak :)

z tą położną to sama dowiedziałam się od koleżanki. Poleciła mi bo uczęszczała też do szkoły rodzenia i mówiła, że położna podczas spotkań w domu ze mną powie mi i mężowi dokładnie to samo co w szkole rodzenia :)

zobaczymy :)

podobno mamy gaz rozweselający w szpitalu do dyspozycji od tegoi roku :) może być zabawnie na tej porodówce :)

11 lata 11 miesiąc temu #529966 przez ewela86
tysiak gratuluję synka:) u mnie miał być synek a na usg wyszła córeczka:) też mnie intuicja zawiodła, ale z córci bardzo się cieszę!

z tą położną fajna sprawa, chociaż też o tym pierwszy raz słyszę bo myślałam że położna po prostu zostanie mi przydzielona i sama do mnie przyjedzie - muszę się wywiedzieć przy następnej wizycie. Jeśli jest taka możliwość to czemu nie skorzystać?!

Słodkich snów dla Was i Waszych maluszków:)

11 lata 11 miesiąc temu #529968 przez lalka
demoniqe ja po głupim jasiu miałam niezłą fazę!!

Daarika filmiku nie oglądałam,ale moja znajoma jak chciała uspokoić dziecko to włączała odkurzacz!!!

11 lata 11 miesiąc temu #529975 przez tysiiiak
Daarika filmik bomba :) napewno spróbuje :) a jak będzie wyjdzie w praniu ;)
Co do poloznej to też zapytam przy następnej wizycie :)

11 lata 11 miesiąc temu #530078 przez Kiniaczek
Dzień dobry:) ja już w trakcie śniadanka :D Noc średnia, 2 razy cierpła mi lewa ręka i bok... dziwne uczucie zwłaszcza z tym bokiem .... Co do położnej przed porodem to ja tez pierwsze słysze... w sobote mam zajęcia z położną na studiach to się jej wszystko dokładnie wypytam :) Jakaś mam niemoc dziś od samego ranka:)

11 lata 11 miesiąc temu #530080 przez Kiniaczek
Dzień dobry:) ja już w trakcie śniadanka :D Noc średnia, 2 razy cierpła mi lewa ręka i bok... dziwne uczucie zwłaszcza z tym bokiem .... Co do położnej przed porodem to ja tez pierwsze słysze... w sobote mam zajęcia z położną na studiach to się jej wszystko dokładnie wypytam :) Jakaś mam niemoc dziś od samego ranka:) i katar....

11 lata 11 miesiąc temu #530087 przez Sevilla
Tysiiak gratuluje syneczka :) Ja dziś idę na 13 na prenatalne/połówkowe do szpitala. Zobaczymy, jaki chłop jest już duży :), bo to, że jest silny nie mam wątpliwości. Całymi dniami ostatnio szarżuje, a w nocy śpi, bo ani szturchnięcia nie czuje :) Oby mu tak zostało :)

11 lata 11 miesiąc temu #530099 przez tweety
Tysiiak - gratulacje interesu SYNKA :) U mojego synka nie sterczal, za to lekarz powiedzial ze maly swintuszy sobie w brzuchu i pokazal nam piastke w okolicach ogonka. No no, od malego zaczyna.

Tymczasem ja mam powtorne polowkowe za tydzien zeby obejrzec raz jeszcze serduszko. I czekam na nie bo chce tez sprawdzic szyjke. Po wczorajszej wizycie o niczym innym nie mysle i w ogole co maly kopie nisko to sie zastanawiam czy to moj synek czy moze jakies skurcze? No masakrycznie sie tym stresuje. Biore nospe ale juz mam wrazenie ze sobie bole wymyslam. do tej wizyty wszystko bylo takie bezstresowe a teraz... szkoda gadac jak potrafie sobie wkrecic.

Milego dnia, oby maluchy nam dokazywaly

11 lata 11 miesiąc temu #530108 przez lalka
tweety ja tez czuję ruchy bardzo nisko...jakby maluda chciała za chwilkę wyjść!!!uczucie naprawdę straszne..tym bardziej,że w pierwszej ciąży ruchy czułam cały czas po środku brzucha!!!teraz nawet przed wizytą brzuch mi robił sie twardy..pobolewał i tak się stawiał!!!powiedziałam ginowi...zbadał...powiedział,że szyjka jest prawidłowa..tzn gruba i długa...rozwarcia niema....a te ruchy na dole dlatego,że dzidzia ułożyła się pośladkowo..ot co!!!więc kochana nie stresuj się na zapas!!!badź dobrej myśli!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530113 przez Sevilla
Tweety nie martw się tymi ruchami w dole. Ja też tak mam, jak byliśmy na usg, to mały miał główkę na wysokości mojego pępka, a pupę na samym dole.

11 lata 11 miesiąc temu #530125 przez tweety
dzieki dziewczyny. Moze troche mnie to uspokaja ale i tak mam schize na temat tego kaszlu i kataru ktorego nie moge sie pozbyc. Niech juz bedzie przyszly czwartek. Teraz to siedze i pracuje z domu, ale w przyszlym tygodniu musze isc do pracy to tam dopiero bede schizowac. Chcociaz ruch to chyba jest wskazany...

11 lata 11 miesiąc temu #530139 przez lalka
pewnie wskazany..ale póki co to odpoczywaj...to też pomaga!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530185 przez Urszula
Witam!

Tysiiak gratuluję synka :)

tweety ja też czuję ruchy bardzo nisko ale nie sądzę by to był powód do zmartwień :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #530204 przez sisina
Dziewczyny musze sie wam pochwalić właśnie wróciłam od lekarza i bedę miała synka choć cicho liczyłam na dziewczynke :blink: ale ważne że zdrowe cieszymy sie z mężem bardzo :lol: :lol: .A mam jeszcze jedno pytanie dostałam na takie badanie test OGTT wiecie moze na co to jest????

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka