BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #530793 przez joasia10015
lalka masz dac WANDZIA !!!!! nooo przynajmniej na drugie imię ;-P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530796 przez marynarka
tysiiiak napisał:

a w jakim szpitalu chcesz rodzic ? Ja zdecydowałam się na Zaspę :) najbliżej i słyszałam też dużo pozytywnych opinii :)

Ja też zdecydowałam się na Zaspę, mają dobry oddział neonatologiczny i porodówka też jest ok. Położne miłe i sympatyczne podobno, czego nie można powiedzieć o babach z recepcji na SORze i pielęgniarek na ratunkowym ginekologicznym :/ Jak trafisz na mojego lekarza, który odbiera tam porody (dr Matkowski) to Ci nieba przychyli :D może na porodówce się spotkamy. A na kiedy masz termin?

11 lata 11 miesiąc temu #530800 przez Sevilla
Ja właśnie wróciłam z badania. U nas wszystko w porządku i ważymy już 418g. Pani ginekolog sprawdzała obecność móżdżku, rozwoju mózgu i czegoś tam jeszcze - wszystko jest ok. Tym czasem zniechęciła mnie do USG 3D, bo jakoś dziwnie na nim widać twarzyczkę. Pomijając fakt, że mój synuś wziął chyba sobie za punkt honoru wepchnąć całą dłoń do buzi i wygląda to tak:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #530802 przez Sevilla
Oraz zdjęcie profilu twarzy maleństwa :)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #530803 przez lalka
joasia10015..u mnie w domu nikt inaczej nie mówi jak Wandzia!!!my jesteśmy przyzwyczajeni do Wandzi i nawet zdecydowani...ale obojetnie komu bym nie mówiła,że Wandzia to taki uśmiech...koleżanka mi nawet powiedziała,że dziecko okaleczę!!!!
w sumie to i tak moje dziecko i to ja decyduję!!!a nawet jak dam Wanda na drugie to my i tak będziemy mówić Wandzia!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530809 przez Anabelle
Sevilla, mi też lekarz dwa razy pokazywał 3d ale nasz maluszek albo zasłaniał się rączkami, albo przytulał się do ściany łożyska i wyglądał dziwnie :P

Ty masz te leginsy ocieplane m/l? A mogłabyś napisać ile masz cm w biodrach ? :P Bo ja mam na granicy dwóch rozmiarów i nie wiem które zamówić :) :) :)

11 lata 11 miesiąc temu #530810 przez lalka
Sevilla super,że wszystko ok!!!a może syn jest głodny?????super zdjęcia!!!

11 lata 11 miesiąc temu #530821 przez Sevilla
Anabelle napisał:

Sevilla, mi też lekarz dwa razy pokazywał 3d ale nasz maluszek albo zasłaniał się rączkami, albo przytulał się do ściany łożyska i wyglądał dziwnie :P

Ty masz te leginsy ocieplane m/l? A mogłabyś napisać ile masz cm w biodrach ? :P Bo ja mam na granicy dwóch rozmiarów i nie wiem które zamówić :) :) :)

haha to mnie zaskoczyłaś pytaniem, aż musiałam skoczyć po centymetr, bo dawno się nie mierzyłam i o kurcze mam 98cm (AAAAAA!!!!! gdzie moje 89????)

lalka chyba musiał być głodny, bo ja miałam mieć wizytę na 13, a weszłam o godzinie 14 i sama byłam głodna ...

11 lata 11 miesiąc temu #530827 przez Anabelle
Aj... ja mam zapisaną 3 stopniową, choć nigdy z cukrzycą w rodzinie problemów nie było. No ale jak na NFZ to zrobię :) Powinnam iść w ten piątek :/

11 lata 11 miesiąc temu #530832 przez lalka
a ja na tą glukozę to nie wiem ile ma stopniową????

11 lata 11 miesiąc temu #530835 przez tysiiiak
Marynarka ja mam termin na 19 mają ;) fajnie by było spotkać się na porodowce :D

Sevillaaa super synek :) dobrze ze wszystko wporzadku ;D

11 lata 11 miesiąc temu #530836 przez Alex_87
Tysiak, Marynarkamoja ciocia pracuje w szpitalu na Zaspie, jest tam salową:)

A ja ostatnio z mężem w końcu doszłam do porozumienia w sprawie imion w końcu, chłopiec będzie Adam, a dziewczynka Zuzia, miała być Julia, ale siostra męża urodziła teraz córkę i tak ją nazwali, jak się dowiedziałam to się strasznie wkurzyłam, ale co zrobić, pierwsza była;)

11 lata 11 miesiąc temu #530858 przez ewela86
hej dziewczyny!

po tym co tu przed chwilą poczytałam aż jestem ciekawa długością mojej szyjki!!! Mam nadzieję że jest ok.

marynarka: fajnie, że dołączyłaś:):):)
jeśli chodzi o imniona to ja też mam lekki problem, miał być chłopiec - Alan, Igor lub Jakub, ale że z usg wyszła dziewuszka typujemy na Lenę lub Dianę, ale wszystko może się zmienić.

Sevilla: zdjęcia superowe!!!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530872 przez tysiiiak
Ewela ja właśnie miałam dla dziewczynki Maja :) a dla chłopca chyba zdecydujemy się na Kubusia
Tylko tylu jest kubusiow :( albo Filip .. Hmmm

11 lata 11 miesiąc temu #530895 przez Sevilla
Jak ja się cieszę, że nie muszę się głowić nad imieniem. U nas dziewczynka miała być Oliwia, a chłopiec Maksymilian :) Tak więc, jest Maks. Myślę, że jak się zdecydujemy na drugie i okaże się, że znów będzie chłopiec - to zacznie się problem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka