BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #531653 przez marynarka
JoannaL Liliana to bardzo ładne imię :) mi się bardzo podoba, można wołać zdrobniale Lila :) Ja się zastanawiam jak zdrobniale wołać na Matyldę, bo jakoś Mati nie przypada mi do gustu...
Co do imienia Bożydar, to mój M wymyślił Grzechuwart :P
Imię Pafnucy podpowiedział nam kolega, którego siostra tak szantażowała babcię, żeby nie narzekała na wybrane imię :) A jest jeszcze Petrycy jakby ktoś chciał :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #531698 przez Urszula
Witam!

Joasia10015 Elizia ma pokoik biało zielony z dodatkami żółtego, łóżeczko białe i pościel zielona z zółtym prześcieradełkiem.
Ona kocha swój pokoik więc wszystko mówi za siebie :) Później wkleję zdjęcia.

Jestem mega zabiegana dziś wszystko robię na raz...odezwę się później

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #531807 przez Alex_87
Hej laski:)
Wiecie co czytam tą dyskusję o imionach i aż mnie dziwi, że niektóre przyszłe babcie tak się rozczulają nad tymi imiona, zamiast się cieszyć, że będą miały kolejnego wnuczka/wnuczkę to się zamartwiają, że dziecko będzie miało na imię tak a nie inaczej :P
Moja teściowa to czasem mam wrażenie, że wręcz za mało się interesuje moją ciążą, ale z drugiej strony może lepiej niż by miała się wtrącać nawet do imienia.

11 lata 11 miesiąc temu #531815 przez ewela86
JoannaL moja siostra dała na imię Marcel - bardzo mi się to imię podoba do teraz!

Co byśmy nie wymyśliły i tak znajdzie się ktoś komu się nie będzie podobało, ale do wszystkiego da się przyzwyczaić. To indywidualna sprawa rodziców jakie dadzą imię.

11 lata 11 miesiąc temu #531819 przez tysiiiak
Joanna Liwia i Liliana bardzo ładnie :) i Oliwier też mi sie bardzo podoba :)

My zdecydowaliśmy się na Kubusia :)

Obudziłam się dziś kichająca, smarkająca i kaszląca :( tak więc syrop z cebuli się już robi a ja grzeje tyłek w wyrku z herbatką w ręku ... niestety apetytu też brak więc wcisnełam śniadanko na siłe żeby Kubuś głodny nie był i nie jadł sobie pięści :P

lalka moj M. jak zapytalam go o imie dla chlopca tez odrazu palnął Eustachy :P on zartowal ale coraz czesciej tak sobie zartuje i mam nadzieje ze sie nie przyzwyczai ;p

11 lata 11 miesiąc temu #531903 przez lania
Jak ktoś u nas się krzywi na Igora, to mąż mówi, że druga opcja to Gniewosz- chociaż jedna moja kumpela była zachwycona Gniewkiem zdecydowanie bardziej niż Igorem :blush:

Ja dziś mam kolędę, czekam na księdza na leżąco :side:

11 lata 11 miesiąc temu #531919 przez ewela86
lania u mnie na początku miał być chłopiec i chciałam żeby był Igor, to niektórzy mówili że ruskie, teraz ma być Lena i mówią to samo... Chociaż mi podoba się Diana:)

11 lata 11 miesiąc temu #531997 przez JoannaL
Muszę się Wam pochwalić :) Marcyś zrobił dziś siku do nocnika i to 2razy, normalnie jestem dumna :). Aktualnie śpi, ale spróbuję jeszcze dziś go posadzić, żeby się przyzwyczajał. Największą frajdę ma jak nocnik zaczyna mu grać, a ja biję mu brawo :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #532010 przez sisina
Hejka dziewczynki :) Ja własnie jutro mam tolerancje glukozy tylko lekarz mi nie napisał czy 50 g czy 75 czy ile tam jest niewazne :S zebym tylko pawia nie pusciła :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532023 przez tweety
Ja sprawdzilam i mam 75. Fuj, czemu nie mniej?!

11 lata 11 miesiąc temu #532081 przez aleksiaa88
Takie pytanie ja również pod koniec miesiąca na badania się wybieram i mam pić ten eliksir słodkości 75 więc pytanie brzmi jak można schizować po tym? Biorę męża w razie czego jakby była potrzeba to żeby mi toaletę zajmował jakbym musiała gonić

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532105 przez Urszula
Witam!

Jestem zabiegana dziś na maxa :dry:

Aleksiia test na tolerancje glukozy nie jest taki straszny....dla mnie najgorsze było pobieranie krwi bo mam fobię igieł. Samo picie glukozy jest ok. W tej ciąży mnie dodatkowe kłucie omięło :)

Obiecane fotki Elizi pokoiku...
Koło szafy jest na razie pusto to jest miejsce na drugie łóżeczko :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #532109 przez Urszula
Witam!

Jestem zabiegana dziś na maxa :dry:

Aleksiia test na tolerancje glukozy nie jest taki straszny....dla mnie najgorsze było pobieranie krwi bo mam fobię igieł. Samo picie glukozy jest ok. W tej ciąży mnie dodatkowe kłucie omięło :)

Obiecane fotki Elizi pokoiku...

Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #532119 przez Urszula
Sorry za podwójny post ale strasznie muli....

Uciekam Pa!

11 lata 11 miesiąc temu #532165 przez ewela86
Urszula śliczny ten pokoik:) nasze maleństwo niestety nie będzie miało osobnego pokoiku, przynajmniej narazie, bo mamy 2-pokojowe mieszkanie (sypialnia i pokój dzienny). W przyszłości trzeba będzie pomyśleć nad zmianami...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka