BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #531364 przez aleksiaa88
Mi od dawna podobało się imię Alwin ale jak maż to usłyszał to zaraz było nie ma mowy Alwin i wiewiórki. Ale przepraszam ja się pytam co to ma być przecież najpierw było imię a potem użyto go do bajki i tak moje piękne imię poszło się pieprz....
Idąc takim tropem to Jaś i Małgosia też jest bajka i też imiona zostały użyte do bajek.
Ja to bym też mogła się obrazić na mnie wołali Agata co nogą zamiata lub Jacek i Agatka :angry:
I tak mamy naszego Alberta, zmiękczenie męża bercik

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #531403 przez tweety
To ja sie nie spotkalam z zadnymi tego typu komentarzami. Nikt nie ma nic do imienia Kacper, jedyne co uslyszalam to ze chyba bardzo popularne w tym roku ale to mnie najmniej obchodzi. Bo teraz to nie wyobrazam sobie zeby ten wariat w brzuchu (powaga - mam wrazenie ze moj syn nigdy nie spi) musi miec na imie Kacper. Poza tym to jedyne imie na jakie zgodzil sie maz, inne moje propozycje zostaly ODRZUCONE.

Jesli chodzi o glukoze nie wiem jaki mam rodzaj ale tylko ta na czczo i po 2 godzinach. W rodzinie dziedek mial cukrzyce, powazna, wiec pewnie dlatego badanie. Mieszkam na przeciwko szpitala gdzie robie badania ale Pani doktor powiedziala, ze lepiej jak zostane w przychodni pomiedzy pobraniami bo rozne rzeczy sie dzieja po wypiciu tego swinstwa. spacer do domu to podobno zly pomysl. wiec wezme ksiazke. ale to dopiero za niecale 4 tygodnie, przed kolejna wizyta. takze jeszcze o tym nie mysle.

11 lata 11 miesiąc temu #531425 przez Kiniaczek
A u nas będzie Hugo Dominik ( po mężu) :laugh: B) nie pytajcie o reakcje otoczenia bo to drażliwy temat :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: Mnie sie strasznie podoba męzowi równeż więc tym bardziej nie będę się przejmowała głupimi komentarzami innych:) Będzie Hugo Boss a co :lol: :woohoo: :side: :laugh: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #531438 przez Sevilla
Co do testy na tolerancję glukozy, podobno przechodzi go każda ciężarna niezależnie od tego, czy w rodzinie występowała, czy nie występowała cukrzyca. Ja się psychicznie przygotowuje do tego nieprzyjemnego testu, mam jeszcze 3 tygodnie :)

Tym czasem moja szwagierka ma mi dziś przywieźć rzeczy dla maluszka i czekam taka podekscytowana. Zrobiłam miejsce w garderobie na malutkie ciuszki :)

11 lata 11 miesiąc temu #531446 przez tweety
Kiniaczek napisał:

A u nas będzie Hugo Dominik ( po mężu) :laugh: B) nie pytajcie o reakcje otoczenia bo to drażliwy temat :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: Mnie sie strasznie podoba męzowi równeż więc tym bardziej nie będę się przejmowała głupimi komentarzami innych:) Będzie Hugo Boss a co :lol: :woohoo: :side: :laugh: :kiss:

I dobrze, bo dopoki nic krzywdzisz dziecka to innym nic do tego. A Hugo to fajne imie, mysle ze twoj syn bedzie z niego zadowolony.

Co do pomiaru krzywej cukru, juz ktos to na formum pisal ale kolezanka poleca wziac ze soba cytryne i wcisnac sobie polowke do naszej mikstury. Podobno nadal niedobrze ale da sie pic. A cytryna nie zepsuje wyniku

11 lata 11 miesiąc temu #531452 przez Kiniaczek
Mnie czeka za 2 tygodnie krzywa cukrowa i też zamierzam wcisnąc cytryne do środka, raz jeszcze długo przed ciążą wypiłam bez i powiem że prawie oddałam tę słodką masakrę więc teraz ryzykować nie będe:)

11 lata 11 miesiąc temu #531462 przez marynarka
U mnie też wszyscy narzekają na imiona. Ja bardzo chciałam dać na imię Beniamin, jakby był chłopiec. Oczywiście rodzina patrzyła się na mnie jak na kosmitkę :/ Dlatego powiedziałam, że będzie PAFNUCY jak będzie chłopiec. Od razu wszyscy spokornieli :D a imię się przyjęło i teraz o moim brzuchu nie mówię, dzidzia czy Matylda tylko właśnie Pafnucy :D

11 lata 11 miesiąc temu #531494 przez tweety
PAFNUCY - skad to imie wzielas? Mistrzostwo. ale sie usmialam.

11 lata 11 miesiąc temu #531503 przez Kiniaczek
No właśnie trzeba mieć sposób na głupie komentarze:) Ja sie już raz tak wkurzyłam - zakomunikowałam że jak się Hugo nie podoba to będzie Bożydar albo Bożywój :) Dopiero zrobili miny i chyba dali sobie spokój z dogadywaniem:)

11 lata 11 miesiąc temu #531519 przez Sevilla
U nas również były protesty ... każdy mówił, że wiele osób nazywa psa Maks, Maksiu itd i itp. My zakończyliśmy szybko sprawę, mówiąc, że to nasze dziecko i nazwiemy je jak chcemy :)

11 lata 11 miesiąc temu #531525 przez lalka
dzień dobry!!!!

no to marynarka masz tak jak u mnie.....tylko ja im bliżej porodu tym poważniej myślę o Wandzi...serio!!!nie znam płci..więc póki co do brzusia mówimy Wandzia!!!

joasia10015 Mikołaj-zawsze mi się podobało(moze dlatego,ze kiedyś kochałam się w jednym Mikołaju),ale nie zniosłabym zdrobnienia Mikołajek mam dwóch znajomych o takim ...nazwisku!!!
moja teściowa jeżeli chodzi o imię nie mówi nic(i za to ją szanuję),ale jak jej własna córka powiedziała,że będzie Amelka to spytała się jej tylko czy to imie jest święte?????

joasia10015 a,ze teściowa nie spytała się czy nie dacie dziecku przypadkiem na imię Wielkanoc albo Wigilia????

11 lata 11 miesiąc temu #531546 przez lalka
mój M imion nie chciał wymyślać...ale jak zaczął to miał być Brunon..Bonawentura..Eustachy..więc jego zdanie już odpuściłam

11 lata 11 miesiąc temu #531573 przez joasia10015
Ha,ha mi mąż powiedział ostatnio że jak jego mamuska zadzwoni po raz setny i spyta czy nadal nam sie podoba Mikołaj to mam jej pow.ze ma sie juz nie martwic bo zmienilismy imie i napewno Mikołaja nie będzie ;-))) Nowe imie to ADOLF i strasznie nam sie podoba :P :blink:
Myśle że jak to uslyszy to padnie na serducho i pokocha MIKOŁAJA ;)
lalka tak to własnie moja kochana teściowa pow.że MIKOŁAJ to jak by dziecku dac na imie WIELKANOC,albo Wigilia-to jej slowa -bez komentarza!!!!! :dry:
Lalka twoja Wandzia wygrywa-ja jestem zachwycona-poważnie!!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #531589 przez lalka
no właśnie ...nie pamiętałam która teściowa to powiedziała????

11 lata 11 miesiąc temu #531634 przez JoannaL
Mikołaj ładne imię, mój braciak cioteczny ma syna o tym imieniu

U nas też jak synuś miał się urodzić to imię Marcel nikomu się nie podobało. Miał być Marcel Krzysztof ale jak moja mama i babcia zaczęły gadać że będą go wołać po drugim imieniu to M zapisał w urzędzie tylko Marcel. A jak już urzędowo było zapisane to rodzinka musiała się pogodzić z naszym wyborem i skończyły się komentarze.
Jeżeli chodzi o imię dla tego dzidziusia to ostatecznej decyzji nie podjęliśmy. Próbowałam namówić M na ewentualną zmianę imienia (on trzyma się pierwszej wersji dziewczynka Lidka, chłopiec Krzyś) ale ciężko mi to idzie. Jakiś czas temu usłyszałam imię Liwia dla dziewczynki i bardzo mi się spodobało, albo Liliana. Dla chłopca podobają mi się Emil, Ernest albo Oliwier. To ostatnie może by jeszcze przeszło, natomiast reszta moich pomysłów została zdegradowana :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka