BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #530900 przez Kiniaczek
Sevilla jest z Maksia gość fajny:)))))))) Super że wszystko w porządeczku:)

Lalka nie ważne jak dasz na imie malutkiej dla nas i tak będzie Wandzia:)))))))))) a jak bedzie chłopak o też coś wymyślimy:)

Ewela szyjką się nie martw, jakby było coś nie tak lekarz by Cie poinformował :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530904 przez joasia10015
tysiiiak ja też chciałam Filipka ale znajomi mają i tak zdrabniaja że odechciało mi sie tego imienia ;-P Mówią na niego FIFO (dodac L na koncu i ....porażka )Do tego jak pow.kilku osobom że będzie może Filipek to odrazu-,,FILIP Z KONOPII,,???? I bądz tu mądrym-wiem,wiem że do każdego imienia można sie czepiac...ale ten FIFO to mnie odrzucił totalnie !!!!

Dziewczynki pytanie z innej beczki-chce z mężem robic synkowi/synkom pokoik i szukamy mebli-żeby były neutralne(jak by czasem była jednak córa;-P)tzn.chodzi mi o kolorki,bez jakis nadruków bo chciałabym żeby posłużyły dzieciom na kilka latek.Szukam na allegro i nic fajniego nie moge znalezc-widze ze przeważaja meble BIAŁE ale sama nie wiem-nie moge sie przekonac czy nie będa za ,,sterylne ,,i zimne ;-P Kurcze może widziałyscie gdzies w wiekszym sklepie,gdzie maja strone internetowa.Wybieram sie za jakis czas do IKEI ale w sumie pojade tam pierwszy raz i nie wiem jakich cen sie spodziewac , do tego nie wiem czy spory wybór??Może kupowałyście dla swoich dzieci,albo ktos z rodziny??? Polecicie coś???

11 lata 11 miesiąc temu #530913 przez marynarka
joasia10015 napisał:

Dziewczynki pytanie z innej beczki-chce z mężem robic synkowi/synkom pokoik i szukamy mebli-żeby były neutralne(jak by czasem była jednak córa;-P)tzn.chodzi mi o kolorki,bez jakis nadruków bo chciałabym żeby posłużyły dzieciom na kilka latek.Szukam na allegro i nic fajniego nie moge znalezc-widze ze przeważaja meble BIAŁE ale sama nie wiem-nie moge sie przekonac czy nie będa za ,,sterylne ,,i zimne ;-P Kurcze może widziałyscie gdzies w wiekszym sklepie,gdzie maja strone internetowa.Wybieram sie za jakis czas do IKEI ale w sumie pojade tam pierwszy raz i nie wiem jakich cen sie spodziewac , do tego nie wiem czy spory wybór??Może kupowałyście dla swoich dzieci,albo ktos z rodziny??? Polecicie coś???

Jeżeli chcesz ładne, naturalne meble to może pomyśl nad sosnowymi? Jeżeli są dobrze wykończone to mają bardzo ładny, ciepły kolor jasnego brązu. A w Ikei jest dużo fajnych rozwiązań na powiększenie przestrzeni życiowej. Fajne łóżka, które rozsuwa się jak dziecko rośnie, podwieszane kosze na zabawki :) i ładne kolory. Najlepiej obejrzyj meble na stronie internetowej Ikei żebyś miała jakiekolwiek pojęcie czego można się spodziewać :D

11 lata 11 miesiąc temu #530917 przez ewela86
tysiak KUBUŚ mi się strasznie podoba:) nie martw się że ich dużo, ja mam to samo z Lenką - bardzo mi się podoba ale ostatnio bardzo popularne to imię... ale w końcu jak chodziłam do podstawówki to miałam 3 Eweliny w klasie, 3 Agnieszki i zde 2 Karoliny i jakoś nikt się nie martwił...

joasia10015 co do skojarzania na temat Filipka, ja miałam podobnie. Na początku podobało mi się imię Mateusz ale znajomy powiedziała: "jak? Mateusz??!! - wajchę przełóż!!" no i po śliwkach jak to mówią:)

11 lata 11 miesiąc temu #530935 przez Kiniaczek
Własne ja nie rozumiem jakim prawem inni wtrącają się w kwestie wyboru imion dla naszych dzieci... przecież to nam ma się podobać imię a nie koleżance babci, siostrze czy komukolwiek innemu ... Strasznie mnie to drażni naprawdę!!! Niby kwestia wyboru rodziców a wpychają się wszyscy ze swoimi radami ( poniekąd głupkowatymi:)

11 lata 11 miesiąc temu #530940 przez Anabelle
Ewela - dokładnie, ja jakbym miała dziewczynkę to dałabym Lena Oliwia - mamy chłopczyka, ale kiedyś i tak damy to imie ;) Teraz mega popularne ale co z tego? Ja mam Anna na imię i jakoś żyję ;)

11 lata 11 miesiąc temu #530952 przez sisina
JoannaL no własnie nie mam

11 lata 11 miesiąc temu #531022 przez sisina
A mam do was pytanie chodzi o body jakie kupic z długim z krótkim czy bezrekawkow bo nasze dzieci beda Majowe i teraz zgłupiałam i nie wiem jakie kupic chyba wszystkiego po trochu co ???? :cheer: pomozcie....

11 lata 11 miesiąc temu #531048 przez tysiiiak
joasia mi sie podobaja mebelki z tej kolekcji tablica.pl/oferta/sprzedam-meble-dziecie...06;promoted;r:5;s:45
napewno na allegro jest ich duzo

sisina wydaje mi sie ze kazdego po trochu a jak kupisz bez rekawkow to zawsze jakas bluzeczke do tego mozna ubrac :)

11 lata 11 miesiąc temu #531096 przez Kiniaczek
sisina napisał:

A mam do was pytanie chodzi o body jakie kupic z długim z krótkim czy bezrekawkow bo nasze dzieci beda Majowe i teraz zgłupiałam i nie wiem jakie kupic chyba wszystkiego po trochu co ???? :cheer: pomozcie....

Ja kupuje po kilka sztuk z krótkim i kilka z długim jako że w maju pewnie upałów nie będzie:)

11 lata 11 miesiąc temu #531119 przez lalka
ja kiedyś chciałam dać na imię synowi Jurek...i słyszę od najbliższych Jurek ogórek,kiszka i sznurek!!!!

Filip bardzo ładne imię....ale do mnie do pracy przychodziła taka dumna dziewczyna z synem Filipem i na cały głos przy ludziach FIFI to...FIFI tamto,FIFI mamusia jest z Ciebie dumna..normalnie rzygałam tym!!!a najlepsze,ze mieliśmy w domu yorkę malutką miniaturkę o imieniu Fifi!!!
więc kiniaczek nie wiem czy gorszy FIFO czy FIFI
Ananbelle imię masz ładne i naprawde jesteś pierwszą Anią ,która jest naprawdę ładna!!!bo te które do tej pory znałam to nie były warte tego,zeby moja córka nosiła takie imię!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #531134 przez sisina
Też tak zrobie wszystkiego po trochu bede kupować jak mówicie :)

11 lata 11 miesiąc temu #531209 przez Anabelle
A powiem Wam, że tyle się mówi o tym, że Anna to najpopularniejsze imie dawniej było, a pierwszy raz 2 Anie to miałam w klasie dopiero w liceum! :) Później sporo pracowałam i w jeden pracy była druga Ania, później w aktualnej pracy też jest druga Ania, ale na studiach licencjackich w mojej grupie byłam tylko ja... Więc nie ma się co martwić - ważne, żeby nam się podobało :)

Lalka - to jak postrzegamy imiona faktycznie w dużej mierze zależy od innych ludzi. Moja mama do dzisiaj zakochana w imieniu Julek - nie wiem czy Wam pisałam, ale jak byłam w przedszkolu jeszcze to była moja pierwsza miłość i przynosił mi baloniki. Mama tak uwielbiała tego chłopczyka - własnie Julka - że gdyby nie foch mojego ojca, to mój brat byłby Julianem ;D

A Filip - kiedyś mi się nie podobało, bo miałam idiotę 2 domy obok o tym imieniu, ale odkąd mój chrześniak ma na imie Filip i wszyscy mówią do niego Pipi albo Pipiś albo Filippo - to już mi się podoba :D

11 lata 11 miesiąc temu #531236 przez lalka
a ja znowu cały dzień sama!!!syn poszedł na Hobbita....i został u babci..a mąż w pracy-mają dzisiaj spotkanie noworoczne...bez żon oczywiście(bo po co???????)i wiecie co??????pojechał autem swoim..powiedział,że nie będzie pić!!!!a ja do niego no proszę zaskocz mnie??????jutro wam napiszę czy dotrzymał słowa i czy wrócił sam czy go przywieźli!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #531244 przez tysiiiak
lalka a moze cie maz zaskoczy :D ja dzis prawie tez sama. Moj M. poszedl dzis do kolegi na piwko a teraz spi wiec czuje sie jakbym byla sama :P
ale mamy jeszcze nasze maluszki w brzuszkach :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka