BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #558100 przez demoniqe
ja rozstępów nie mam, smaruję 2x dziennie mustelą o podwójnym działaniu.

podobno dopiero teraz skóra najszybciej sie rozciąga i mogą się pojawić. oby mustela zadziałała.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #558105 przez Zelinka
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa , mam nadzieje ,że w końcu się dowiem czy to on czy ona :) Ostatnio dostałam od brata karton ciuszków w większości dla dziewczynki i wczoraj wielki wór też w większości z ciuszkami dla dziewczynki :)
Muszę zacząć kupować już akcesoria dla bobaska takie jak butelki czy higieniczne sprawy bo coraz gorzej mi się chodzi nie mówiąc o wstawaniu... No i zaczął się u mnie problem z oddychaniem, ciężko mi się łapie porządny wdech. Nie wiem czy to normalne czy powinnam się bać.

11 lata 10 miesiąc temu #558117 przez ewela86
domenique ja też smaruję 2x dziennie i na brzuchu, pośladkach i udach ani śladu jak narazie, piersi troszkę zaniedbałam i są efekty... (ok 4-5 czerwonych kreseczek 1 - 1.5 cm rozstępów)

Zelinka ja mam to samo co Ty - czasami nie mogę zrobić porządnego wechy, szczególnie doskwiera mi to wieczorem bo nie mogę ziewnąć i mnie to wkurza!

11 lata 10 miesiąc temu #558141 przez Zelinka
ewela86 - dokładnie, na wieczór męczy to najbardziej.Muszę mojego mężusia w weekend zwerbować na zakupy , bo on to najchętniej zostawił by wszystko na ostatnią chwilę a to się tak nie da bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy się może zacząć poród tym bardziej ,że raz już rodziłam za wcześnie...a gwarancji mi gin nie daje ,że ten się w terminie odbędzie.

Smarujcie intensywnie póki są czerwone bo jak się zabliźnią to już nie znikną a tak to powinny być mniej widoczne lub zniknąć częściowo.

11 lata 10 miesiąc temu #558143 przez tysiiiak
dziewczyny z tym oddychaniem to ja tez tak mam i gdzies wyczytalam ze na tym etapie ciazy moze byc plytszy oddech ... wiec chyba wszystko oki :)

mi Kubuś tylko dupeczke wypina ;p dzisiaj po glukozie to juz wygole wygina sie na kazda strone ;p

Joasia u mnie labolatorium bylo 7-8.45 wiec tez bym sie nie wyrobila ale z glukoza wyslali mnie gdzie indziej do diagnostyki labolatoryjnej wiec sie nie martw napewno cie pokieruja :) to w ich kwesti sie o to martwic i napewno nie jestes pierwsza :) co do rozrabiania to chyba tam ci to zrobia :unsure: ja nie musialam kupowac ani nic robic :P
Jak patrzalam jak to babka robi to w plastikowy kubeczek wsypala tego naprawde sporo bylo i wlala troche goracej wody zeby sie rozpuscilo i reszte ziemnej :)

Ja nowych rozstepow nie zauwazylam ale za to mam sporo starych :(

Zelinka super zobaczyc taka stopke :)

11 lata 10 miesiąc temu #558151 przez Zelinka
szkoda ,że zdjęcia nie zdążyliśmy zrobić :) cudowny widok

11 lata 10 miesiąc temu #558156 przez Kiniaczek
Joasia ja tez dostalam Sorbifer miesiac temu i zazywam :-) nie zastanawiam sie nawet bo wiem jak wazne jest żelazo dla maluszka, tylko zaparcia..... i uwaga czarne kupy:-\ ale to podobno normalne ( sorki za wyrażenie mało subtelne )

Jeśli chodzi o rozstępy to nowych nie mam, za to kilka w spadku po szybkim dorastaniu. Smaruje się Elancylem i póki co jest git, ale wole dmuchać na zimne, zwłaszcza ze chyba mam do nich predyspozycje :-[
Mój maluszek dziś jakiś mega aktywny, wali straszliwie, ale ciesze się bo generalnie jest leniuszkiem małym. Ja wrocilam po wizycie u chirurga onkologa i znamię do usunięcia jak przestanę karmic ....

Co do gaci sprzed ciąży to ja sie też nie wcisnę wiec dziewczynki głowa go góry :-) :-) :-) :-) :-) :-)

11 lata 10 miesiąc temu #558207 przez Daarikaa
moja Klaudusia po glukozie też wyjątkowo aktywna jest:) Ja idąc na badanie glukozy musiałam mieć ze sobą wodę mineralną, kupić glukozę no i jak chcialam to cytrynkę, no ale to już lekarka mi mówiła przy wypisywaniu skierowania.

EKstra sprawa z tą stópką :laugh: ja nigdy nie moge zajarzyć czy mała kopie, czy wali rączkami czy może całym ciałkiem :)

11 lata 10 miesiąc temu #558220 przez KaRoLiNaaaaa
Hej dawno nie pisałam dopiero wyszłam ze szpitala wszystko się unormowało skurczy żadnych już nie mam na szczęście. Syn już nie chce na siłę wyjść z brzuszka:) Teraz muszę odpoczywać biorę leki na potrzymanie i musi być dobrze.

11 lata 10 miesiąc temu #558228 przez Sevilla
Tysiiak też tak myślałam, ale popatrzyłam na stronach prawnych i niestety samo uznanie ojcostwa nie ma znaczenia, bo to MY kobiety w takich nieformalnych związkach musimy potwierdzić w urzędzie miasta, kto jest ojcem w ciągu trzech miesięcy. Poza tym takiemu ojcu nie przysługuje tacierzyński, czy urlop chorobowy na dziecko, równocześnie wychodzi i przepraszam za użycie sformułowania, mógłby być dawcą spermy ...

11 lata 10 miesiąc temu #558248 przez tweety
KaRoLiNaaaaa napisał:

Hej dawno nie pisałam dopiero wyszłam ze szpitala wszystko się unormowało skurczy żadnych już nie mam na szczęście. Syn już nie chce na siłę wyjść z brzuszka:) Teraz muszę odpoczywać biorę leki na potrzymanie i musi być dobrze.

Super ze wszystko ok. WItaj spowrotem i odpoczywaj

11 lata 10 miesiąc temu #558297 przez Kiniaczek
Hej dziewczynki :)

Karolinaaa super że już wszystko się unormowało :* Trzymałysmy tu za Ciebie kciuki wszystkie!

Sevilla my jesteśmy po cywilnym, chcieliśmy uniknąc takich późniejszych komplikacji ( i troche też teściowie napierali ;-) ) Witamy w państwie absurdu ... niestety, szkoda że związki partnerskie nie przeszły w sejmie... ale znieczulenie też nie przeszło więc nie ma co liczyć na człowieczeństwo wśród posłow !!!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #558314 przez Alex_87
Cześć dziewczyny :)

Wiecie co, właśnie wróciłam z usg jamy brzusznej od mojego lekarza rodzinnego i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu mam kamienie w pęcherzyku żółciowym :ohmy:
Myślałam, że kamienie dotyczą bardziej osób starszych i otyłych. Moja lekarka też się zdziwiła, że u takiego chudzielca jak ja są kamienie, no i nie jem bardzo tłusto ;/
poza tym wątroba i nerki ok (w jednej nerce lekki zastój ale to ponoć normalne w ciąży)
Wiecie jak to jest z tymi kamieniami? Czy to coś groźnego?

11 lata 10 miesiąc temu #558322 przez Anabelle
KaRoLiNaaaaa napisał:

To grzeczny chłopiec :)
Odpoczywajcie dużo!

11 lata 10 miesiąc temu #558326 przez Daarikaa
hej! Dopiero wstałam. Ale ta glukoza wczorajsza mnie uśpiła na tylleeee godzin:)

Karlolinaaaaaaa teraz sobie leż i pachnij:) :) dobrze ze maluszek troszke skapitulował i chce jeszcze posiedziec w brzusiu ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka