- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Rany tak się rozpisałyście, ze w zyciu tego nie nadrobie...co do nowego mieszkania my przeprowadziliśmy sie rok temu. Cieszę się, że mam ten komfort i nie muszę myśleć o przeprowadzce okolo pięć lat. Po tym czasie chcemy sprzedać to mieszkanie i kupić dom. Nasz wymarzony
Wczoraj Mąż zrobił mi niespodziankę, wrócił z pracy i oznajmił, że idziemy na kolację do meksykańskiej restauracji...tuż przed Męza przyjazdem przyjechały zamówione przez niego kwiaty piękne czerwone róże z kartą walentynkową Tak więc pojechaliśmy w trójeczkę do przemiłej przytulnej restauracyjki...Elizia była podeksytowana i bardzo grzeczna...Rozmawiała z nami jakby była w temacie z tym, że po swojemu Okazało się też, że szefowa kelnerek, która była odpowiedzialna za rezerwacje stolików i usadzanie gości jest Polką wysoko w ciązy. Z obserwacji wywnioskowałam, że może być tak wysoko jak ja. Z podziwem patrzyłam jak biega uśmiechnięta między stolikami Dodało mi to otuchy, ponieważ tutaj na forum jestem jedną z bardzo nielicznych pracujących kobiet i już czułam się dziwacznie...tak czy siak odliczam juz do macierzyńskiego...jeszcze cztery tygodnie. Mam nadzieję, że wytrwam
Miłego weekendu
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek napisał:
Pauluska my w marcu zaczynamy urządzać nowe mieszkanie ( póki co stan surowy ) :/ a w kwietniu chcemy się wprowadzić... generalnie jestem przerażona zarówno całym tym zamieszaniem remontowym jak i moim spadkiem formy !!!!!
Czyli dzidzia będzie już w nowym mieszkanku:). Super
Remonty są straszne- my to przeżywaliśmy w zeszłym roku. Ale jaka radość później:)
Ja mam taka nądzieje że już maluszek zawita do nowego domku, bo prawde mówiąc nie wyobrażam sobie jakbyśmy się musieli jeszcze z nim przeprowadzać... Musimy zdażyc, żeby synuś sie nie stresował niepotrzebnie
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
My póki co pokoju dziecięcego nie urządzamy. Zrobimy tylko w naszym pokoju miejsce na łóżeczko, żeby było blisko naszego. Zanim zacznie spać w swoim pokoju, to troche minie.
Poza tym mieszkamy w bloku i te dwa pokoiki to nie jest tak wiele... Marzy nam się wybudowanie domku, ale to może za kilka lat...
Ale mnie wciągnęło te "50 twarzy Greja" nawet nie wiem kiedy mi ten dzien dzis minal:)
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż juz pojechał...i zaczęło sie odliczanie do powrotu ;-( Zostało ok.672 godziny do spotkania )))
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
przykro mi z powodu rozstania z mezem moj M. robi na miejscu ale za to moj tata od bardzo dawna wyjezdza wlasnie do norwegii wiec wiem mniej wiecej co to za zycie ..
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Jestem w pracy więc studiowałam trochę to co napisalyscie...
Ewela co do książek Pauliny Simons wszystkie trzy tytuły o Tatianie czytałam. Jestem zakochana w tej opowieści
Gusia dopiero teraz doczytałam, że piszesz z UK wcześniej myślałam, że z Gdańska....odpisałam sobie podane przed Ciebie pozycje książek...z tego co piszesz mamy podobny gust....jak u Ciebie z pracą pracujesz??? Ja ciągle jestem aktywna zawodowo mogę już iść ma macierzyński ale wolę zachować go więcej jak się dzidziuś urodz....
W Polsce bywamy ostatnio dosyć rzadko więc książki kupujemy wraz z Mężem drogą internetowa...przynajmniej nie obciążają walizki...a wiadomo to jest zawsze problem kiedy podróżuje się samolotem...
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Zelinka trzymaj się ciepło dbaj o siebie i dzidzię...
Co do serów pleśniowych sa niewskazane w ciąży tak jak picie alkoholu...sery ponieważ sposób ich wytwarzania sprzyja powstawaniu bakterii, które szkodzą dziecku z tym, że nigdy nie ma pewności czy dane bakterie zdołały się wytworzyć czy nie dlatego na wszelki wypadek lepiej ich nie jeść podczas ciąży a alkohol to wiadoma sprawa...szkodzi dziecku w każdych ilościach..
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
Ja dziś w nocy walczyłam z chrapaniem męża, masakra wczoraj zaczął wieczorem weekend piwkiem no i w nocy niemiłosiernie chrapał. dźgałam go co pomagało na kilka cichych oddechów i potem od nowa katastrofa
Powiem wam szczerze, że nie liczę tych ruchów tak jak już radzą w większości artykułów, mały jest stosunkowo aktywny więc ...chociaż może będzie trzeba robić to bardziej profesjonalnie (o tych samych porach i przez okreslony czas). Wy już tak robicie????
Dziś endokrynolog, czyli jakaś atrakcja...wychodzę z łóżka na dłuzej niz do toalety
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Urszula te książki tak mi utkwiły w pamięci że co jakiś czas do nich wracam...
Zelinka trzymaj się dzielnie i ciepło i odzywaj się jak sytuacja się rozwija! Wierzę że wszytsko dobrze się skończy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Remont - nie wiedziałam, że jest nas tak dużo, które wszystko robią na ostatni moment i nie mogą prać ciuszków maluszka My jeszcze nie mamy skończonych podłóg, nie mamy drzwi, nie mamy skonczonej elektryki, nie mamy zeszlifowanych ścian - o malowaniu nie wspominając. Tragedia - stresujące to jest
lania - ja tylko raz liczyłam ruchy dziecka, ale zapisałam całą stronę A4. Mały jest bardzo aktywny, raczej mi się nie zdarza, żebym go nie czuła dłużej niż 2 godziny. Kopie, rozciąga się, napiera, kręci... Chociaż profilaktycznie może raz na jakiś czas warto zwrócić uwagę na ruchy, dla spokoju
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9