- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Demoniqe nie martw się na pewno jest wszystko dobrze ...no i śliczne zdjęcie ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
lania mnie też sie przytrafiła jakiś czas temu drożdżyca, to podobno normalne bo PH się zmienia i wtedy się to łatwiej przyplątuje. Tylko u mnie to była biała wydzielina. Ja dostałam jakieś globulki, chyba Clotrimazor i przeszło. Lekarz powiedział, że trzeba to leczyć, bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Teraz przepisał mi Pimafucin na wypadek gdyby wróciło. Podobno lubi
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
no ja właśnie Clotrimazolin czy coś takiego biorę ale już jakiś czas i nie ma poprawy...na wizycie się dopytam, ale to za tydzień
lania mnie też sie przytrafiła jakiś czas temu drożdżyca, to podobno normalne bo PH się zmienia i wtedy się to łatwiej przyplątuje. Tylko u mnie to była biała wydzielina. Ja dostałam jakieś globulki, chyba Clotrimazor i przeszło. Lekarz powiedział, że trzeba to leczyć, bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Teraz przepisał mi Pimafucin na wypadek gdyby wróciło. Podobno lubi
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domenique Piekne zdjęcie piekna Ty
Lania też się trzymaj z tym ustrojstwem... mam nadzieje że niedługo Ci przejdzie bo wiem co to jest!!! Miała ale jeszcze przed ciążą, teraz odpukać (puk puk) nic mi sie nie przypelętało...
U mnie od wczoraj jakiś spadek formy, przeczytałam w ksiązce że w tym okresie ciąży mozna odczuwac większe zmęczenie i senność ale żeby aż tak ??
- DannaJ
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
nawet nie wiecie jak przyjemnie jest wrócić do Was, oderwać się od wszystkiego i poczytać Was dzisiaj.. (choć do nadrobienia było sporo)... Super, że jesteście
Po pierwsze - Kiniaczek - gratulacje udanej obrony!
Zdjęcia brzusiów - przepiękne. Demoniqe bombowe zdjęcie!
Muszę poprosić mojego o zrobienie zdjęcia (będę miała w końcu jakieś zdjęcie na awatara)
Zelinka – 3maj się! Zobaczysz, że będąc pod dobrą opieką, Maleństwo urodzi się zdrowe i blisko terminu. Najważniejsze jest Twoje nastawienie. Życzę Ci dużo siły!
Cukiernia pod Amorem - super książka
Dziewczyny wiem, że duszności są normalne, ale czy i Wy dostajecie zadyszki przy mówieniu?
Nie wiem czy tak osłabłam przez ciążę, czy ostatnie przeżycia (najpierw te guzki, teraz zmarł mój Tato), ale przy drugim wypowiadanym zdaniu dostaję zadyszki..
W między czasie byłam na glukozie. Z cytryną całkiem smaczna. Wynik 76, po glukozie 140 i mam zagwozdkę.. Norma jest do 140, więc nie wiem, czy czekać do wizyty (i tylko jeść mniej słodkiego), czy przyśpieszać wizytę? (wizytę mam 26.02) Doradźcie proszę coś
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
DannaJ ja bym moze zadzwonila do lekarza albo chociaz do poloznej chyba ze nie masz mozliwosci ... to moze wprowadz jakas diete i poczekaj na wizyte
lania niestety Ci nie pomoge i chyba tylko opinia lekarza tutaj bedzie najlepsza
a ja ostatnio coraz szybciej robie sie senna co mnie cieszy bo nie siedze z oczyma jak 5 zl do 3-4 rano tylko po 24 juz mnie na sen chwyta chyba powoli zaczyna sie III trymestr i jego objawy ;p
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Własnie odebrałam wyniki krwi-przed glukozą 83,po wypiciu 97 wiec nie mam sie czym martwic -ufffff
Pisałyście wczoraj czy przedwczoraj o obwodzie-ja mam 87 cm.i 4,5 kg.na plusie Z tego co wyczytałam w moim pamietniczku z pierwszej ciąży w tym tyg.ciąży miałam jakies 9 na plusie-wiec chyba to racja ze w drugiej ciaży mniej sie tyje Wczoraj po wypiciu glukozy miałam wrażenie że ja zwróce,ale po pół godz.było ok.A co śmieszne??? że po badaniu kiedy mogłam już zjeśc ,wypic cokolwiek to ja wciągnęłam batonika I po powrocie do domku zrobiłam moim chłopakom naleśniki z nutellą Sama z siebie sie śmiałam,bo pijąc glukoze miałam wrażenie że nie tkne przez kilka dni nic słodkiego ...a pożniej cały dzien na słodki I wiecie co??? Wiekszosc z was pisała że wasze maluchy po glukozie byly bardzo ruchliwe-a u mnie wrecz przeciwnie.To byl jeden z najmniej aktywnych dni Mikusia A dzis kiedy zjadłam jajeczniczke to szaleje że zaraz mi bluzkę rozerwie Jak to różnie dzieci reaguja Może nie bedzie lubił słodyczy Było by super,bo Miłosz to czasem by przez cały dzien wciskał słodycze zamiast konkretów Pożyjemy zobaczymy Zmykam męża poprzytulac bo za pare godzin wyjezdza na 4 tyg.do pracy Ach...
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zelinka trzymamy kciuki żeby maleństwo posiedziało jeszcze w brzuszku
co do drożdżaków to ja przez to cholerstwo miałam aż stan zapalny. Gin przepisała mi pimafucin globulki (oraz krem do stosowania zewnętrznego) ale były tylko 3szt w opakowaniu i nie do końca się tego pozbyłam, a wizyta dopiero za 2tyg
był jeszcze temat oksytocyny, powiem tak nie na każdą kobietę ona działa. Ja po kroplówce oksy miałam 1cm rozwarcia, gdy mi odeszły wody to w ciągu 3 kolejnych godzin i kolejnej kroplówki było raptem 3cm więc niewiele, ale prawdą jest że ból jest intensywniejszy.
Dziewuszki najprawdopodobniej w niedzielę kupimy auto trzymajcie kciuki żeby się udało. Samochodzik cudny, jak tylko go zobaczyłam to się zakochałam
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj mąż w niedziele wyjeżdza na tydzień a w marcu na 4 tygodnie także też będę z tych tęsknących żon z brzuszkami
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pauluska my w marcu zaczynamy urządzać nowe mieszkanie ( póki co stan surowy ) :/ a w kwietniu chcemy się wprowadzić... generalnie jestem przerażona zarówno całym tym zamieszaniem remontowym jak i moim spadkiem formy !!!!!
Czyli dzidzia będzie już w nowym mieszkanku:). Super
Remonty są straszne- my to przeżywaliśmy w zeszłym roku. Ale jaka radość później:)